Arvioitu lukuaika: 3 minuuttia

Miltä näyttää aloittelevan yrittäjän työviikko? Ammattirekrytoija Teemu Kovasiipi jakoi Yrittäjyyskoululle tarkat muistiinpanonsa

aloitteleva-yrittaja-toiminimi

Teemu Kovasiipi, 36, vaihtoi kevytyrittäjyydestä toiminimeen ja aloitti yrittämisessä uuden vaiheen huhtikuussa. Työkseen hän tekee suorarekrytointeja eri toimialoille. Hän hankkii itse toimeksiannot ja suorittaa rekrytointiprosessin alusta loppuun. Kovasiipi teki Yrittäjyyskoulun pyynnöstä viikon ajan muistiinpanoja omasta yrittäjyydestään.

Kovasiipi sanoo olevansa todella iloinen siitä, että hän saa toimia yrittäjänä. Hänen mielestään omassa yrittäjyydessä on oleellisinta se, että hän saa hallita omaa ajankäyttöään sekä kokea hienoja asiakaskohtaamisia.

”Sekä ylipäätään se, että saan tehdä työtä, josta tykkään todella paljon”, hän sanoo.

Koska Kovasiipi on aloittanut yrittäjänä uuden vaiheen vasta viime huhtikuussa, Yrittäjyyskoulu halusi tietää, miltä rekrytoijan työpäivät yrittäjänä oikein näyttävät ja miten ne eroavat toisistaan. Miten rekrytoija ylipäätään tuo yhteen työnhakijat ja työt, löytää parhaat matchit?

Päivien kulun viikon ajalta heinäkuulta 2021 voit lukea alta.

Maanantai / Tästä alkaa yrittäjän uusi viikko

Verrattain rauhallinen päivä. Kävin läpi viikonlopulta työhakemukset sekä tarkistin Duunitorin tiedoista, kuinka monta kertaa työpaikkailmoitukseni on luettu. Tämän lisäksi ainoa kunnollinen työpäivän tapahtuma oli tapaaminen Helsinki Outletissa uuden yhteistyökumppanin kanssa, joka uudelleenkouluttaa maahanmuuttajia. Tarkoitus oli kuulla lisää heidän toiminnastaan, minkälaisia aloja heidän kauttaan voi opiskella sekä tottakai kielitaito kiinnosti.

Pääsimme yhteisymmärrykseen ja löimme kättä päälle. Heidän yhteyshenkilönsä vinkkaa työnhakijoille minun palveluistani ja he voivat lähettää minulle hakemuksen suoraan tehtävään tai avoimen hakemuksen. Tärkeä juttu minulle, koska uutena alan yrityksenä minulla ei vielä ole liian isoa hakijarekisteriä, eli kaikki potentiaaliset tyypit otetaan ilolla vastaan!

Tiistai / ”Olen erittäin tyytyväinen”

Tiistaina aamupäivällä tapaaminen yhteistyökumppanin kanssa. Tarkoitus oli keskustella kuukauden kestäneestä kumppanuudesta ja ensimmäisistä haasteista, joita matkalle tullut jo. Keskustelu oli rakentavaa ja hyvässä hengessä, myönsivät heidän suunnasta kaikki ongelmat ja hitauden. Lupasivat parantaa ja ennen kaikkea nopeuttaa prosesseja. Olin erittäin tyytyväinen ja tästä on hyvä jatkaa eteenpäin, sain itsekin uutta buustia tekemiseen! Lounaan kautta kotikonttorille jatkamaan päivää, voimassa olevien asiakkaiden kontaktointia ja kuulumisten kysymistä. Buukkasin myös torstaille mahdollisimman paljon haastatteluja toimistolle.

Keskiviikko / Valmistelua ja laskujen läpikäyntiä

Keskiviikkona kotikonttoripäivä myös, mutta ei tapaamisia minnekään. Valmistelin aineistoa viikonlopun kuukausipalaverille, joka pidetään Turussa lauantaina. Kävin läpi kesäkuun laskutukset, summat ja menot. Facebookiin uutta mainontaa.

Uuden yrittäjän arkea

Torstai / Nyt on kiire!

Torstaina pitkä päivä toimistolla Helsingin Kannelmäessä. Sovittuna oli neljä haastattelua, joista viimeinen tuli paikalle kello 16.30, joten päivä venyisi reilusti yli viiteen. Siinä ohessa havahduin, että minun on pakko saada myytyä, tai siis työllistettyä, yksi kokenut maansiirtokuski. Kaikki haastatteluiden välissä olleet ajat käytin soittamiseen. Kymmenen yritystä sain kiinni, joista osa henkilöstöpalvelualan yrityksiä, mutta sieltä vuokrabisneksen puolelta ja loput maansiirto- tai infra-alan yrityksiä. Joka paikkaan pääsin laittamaan työnhakijasta perustiedot meilissä eteenpäin, mutta muutoin asiat jäivät ”vaiheeseen”.

Tässä taas ymmärsi, että se myyjä olisi iso apu. Olisin voinut hänelle nakittaa tehtävän kontaktoida niin paljon yrityksiä kuin ehtii kahdeksan tunnin aikana ja jonnekin se kuski on pakko saada hommiin. Haastatelluista yhden kanssa voidaan edetä. Lopuille ainakin toistaiseksi mappi ö kutsuu.

Perjantai / Hei, se eräpäivä meni jo

Perjantaina aamupäivä mahdollisimman tehokkaasti duunia, puolen päivän jälkeen lounas ja kello 14 mennessä kohti Turkua. Toimeksiantoja 12 pöydällä ja pitäähän niistä pistää paikat auki joka eetteriin sekä mainosta Facebookiin taas. Asiakkaalle muistutus, että laskun eräpäivä oli torstaina ja euroja ei näy tilillä. Ehdin myös buukata ensi viikolle haastatteluja jo valmiiksi. Siellä odottaa nyt seitsemän tapaamista, mikä on yllättävän hyvä saldo ottaen huomioon, että on heinäkuu menossa.

Matkalla yksi henkilöstövuokrausfirma, jonne tarjosin torstaina maansiirtokuskia, otti yhteyttä ja he haluaisivat tavata keskustellakseen mahdollisesta yhteistyöstä. Sanoin, että tottakai olen aina valmis kuulemaan ehdotuksen ja juomaan kaffet. Turun moottoritiellä myös soitto yhdelle asiakkaalle ja kävimme laskuun liittyvää asiaa läpi, mutta se sumplittiin kuntoon hyvässä hengessä.

Lauantai / Kuukausipalaveri vaimon kanssa

Pidimme vaimon kanssa kuukausipalaverin. Hänellä ei ole toistaiseksi virallista asemaa yrityksessä mutta haluan ottaa hänet mukaan jo taustoille heti. Vaikka heti kesäkuun alusta jo romahti työnhakijoiden määrät, onnistui silti tulos olemaan +25% verrattain toukokuu, joten olen varsin tyytyväinen. Heinäkuussa tehdyt toimet antavat lähinnä jo suuntaa elokuulle. Ja mahdollisimman paljon tukitoimia syksyyn ja markkinointia eri sfääreissä ulos, jotta ei unohdu ihmisten mielistä.

Sunnuntai / Ei ajatustakaan työlle

Sunnuntaina ihan vain viikonlopun jatkamista Turussa ilman ajatustakaan työlle. Käynti Turun Linnassa, hyvä lounas kiinalaisessa, seuraamaan salibandyottelua ja kotiin.
Uudella energialla uuteen viikkoon!

Lue myös

Työhaastattelukysymykset – Näihin kannattaa varautua

Suosittelijan valitseminen ja heidän merkityksensä työnhaussa

Rekrytoija paljastaa, millainen CV tekee vaikutuksen ja mitä tapahtuu palkkaamisen jälkeen: ”Soitot voivat olla äärimmäisen vaikeita”

Avoin työhakemus – mikä se on?

Tilaa Yrittäjyyskoulun suosituimmat artikkelit suoraan sähköpostiisi

  Jenna Heino

  Jenna kirjoittaa runsaasti sekä työkseen että huvikseen. Vapaa-ajallaan hän ideoi käsikirjoituksia, juo liikaa kahvia ja nauttii mökkeilystä. Jenna päätoimittaa Yrittäjyyskoulua.

  Muita artikkeleita aiheesta Liiketoiminnan aloittaminen:

  • Liiketoiminnan aloittaminen Toiminimi osakeyhtiöksi – Milloin toiminimen muuttaminen osakeyhtiöksi kannattaa?

   Yritystoiminnan aloittaminen toiminimiyrittäjänä on yksinkertainen ja hallinnollisesti kevein ja helpoin tapa aloittaa yritystoiminta. Niin kauan kun toiminnassa ei synny suuria voittoja, toiminimi sopii hyvin yritysmuodoksi. Toiminimen eli yksityisen elinkeinonharjoittajan ja osakeyhtiön välillä on paljon eroja mm. verotuksen, vastuiden ja koko yritystoiminnan tavoitteiden alueilla. Vaikka on mahdotonta suoraan merkitä kalenteriin täydellistä hetkeä, jolloin toiminimi kannattaa vaihtaa osakeyhtiöksi, on kuitenkin tiettyjä asioita,…

   Lue lisää
  • Liiketoiminnan aloittaminen Sivutoiminen yrittäjyys – Kuka on sivutoiminen yrittäjä työttömyysturvalaissa?

   Sivutoiminen yrittäjyys viittaa yrittäjään, joka toimii yrittäjänä, mutta ansaitsee tästä huolimatta pääasiallisen toimeentulonsa muulla tavoin. Moni sivutoiminen yrittäjä käy siis yritystoiminnan ohella palkkatöissä. Sivutoiminen yrittäjyys voi käytännössä tarkoittaa esimerkiksi kuppikakkujen myymistä omalla toiminimellä. Sivutoimisena yritysideana kuppikakkubisnes voi olla monin tavoin palkitsevaa, vaikka siitä ei alkuun rikastuisi. Saamme tasaisesti kysymyksiä siitä, kuinka sivutoiminen yrittäjyys ja päätoiminen yrittäjyys eroavat toisistaan. Tässä artikkelissa…

   Lue lisää
  • Liiketoiminnan aloittaminen Yrittäjän pieni sanakirja - Hallitsetko yrityssanaston?

   Yrittäjyyden alkutaipaleella saattaa törmätä mitä ihmeellisempiin termeihin ja käsitteisiin. Teemme nyt ne kaikki sinulle tutuksi! Vaikeahkot käsitteet ja sanat saavat äkkiä uuden yrittäjän verenpaineen kuumenemaan ja pään särkemään, kun joutuu itsekseen pohdiskelemaan, mitä mikäkin termi tarkoittaa. Kuinka sitten tästä termisekamelskasta voi selvitä? Helpotimme hieman tekemällä tämän pienen sanakirjan selkeällä suomenkielellä, josta löydät tyypillisiä yrittäjyyden ja taloushallinnon termejä. Opettele ainakin nämä!…

   Lue lisää