Arvioitu lukuaika: 1 minuutti

Nancy Tinkerbella on hyvää tekevä monilahjakkuus

viikon-kevytyrittaja-nancy-tinkerbella

Kuvaaja: Ilkka Kyllönen

Olen Nancy Tinkerbella, liikuntarajoitteinen pin-up / mainosmalli ja muusikko.

Mitä teet?

Juonnan omaa radio-ohjelmaani Elämäntapailua Nancyn kanssa. Esiinnyn soolona, duona ja bändini Tinkerbella & big bad bear kanssa.

Kirjoitan ja sävellän omaa musiikkia. Suomessa toimin maailman suurimman pin-up järjestön the Luscious Ladies:in Suomen jaoston presidenttinä, sekä pyöritän vapaaehtoistyöllä toimivaa Pin-up-tytöt kiusaamista vastaan -kampanjaa.

Kirjoitan myös omaa kolumniani Kipupuomi -lehteen. Siinä avaan myös varjoisampaa puolta elämästäni, eli jatkuvan vaikean kivun kanssa selviytymistä.

Miten päädyit kevytyrittäjäksi?

Löysin kevytyrittäjyyden kun etsin helppoa kanavaa laskuttaa keikkojani.

Nancyn Mallikuva
Kuvaaja: Jari Savijärvi

Millainen on tavallinen työpäiväsi?

Silloin kun työskentelen, on työpäiväni yleensä keikkapäivä, joko musiikin tai kuvausten parissa.

Oman vointini vuoksi joudun ottamaan huomioon myös sen, että lepään tarpeeksi, enkä rasita itseäni liikaa. Keikoilla yleensä on ensin matka keikkapaikalle, lepoa bäkkärillä, souncheck , lepoa ja keikka, jonka jälkeen seurustelen yleensä hetken yleisön kanssa.

Parasta on se, että voin tehdä sitä omien voimavarojeni mukaan, mutta myös se kun saan yleisön innostumaan tekemästäni musiikista.

Kuvauspäivinä suuntaan ensimmäisenä meikkiin /stailaukseen ja siitä kuvauslokaatioon, jossa sitten räpsitään still -kuvia tai eläydyn sovitusti kuvattavaan videopätkään.

Telkkarista ihmiset ehkä muistavat viimekesänä pyörineen Classic- jäätelömainoksen, jossa olin laulavana kantrityttönä.

Mikä on hienointa omassa työssäsi?

Parasta on se, että voin tehdä sitä omien voimavarojeni mukaan, mutta myös se kun saan yleisön innostumaan tekemästäni musiikista.

Kuvaukset taas ovat vahvistaneet itsetuntoani ja opettaneet minua hyväksymään itseni myös rajoitteideni kanssa.

Nancy ja bändi
kuvaaja: Joona Virtanen

Missä asioissa haluaisit kehittää itseäsi?

Haluaisin opiskella lisää musiikkia. Tällä hetkellä olenkin statuksella päätoiminen opiskelija / sivutoiminen kevytyrittäjä.

Toteutan parhaillaan musiikin/markkinoinnin opintoja sekä pyrin saamaan kitaransoittoa haltuun pikkuhiljaa, jotta voisin paremmin myös itse säestää itseäni.

Terveisiä ja vinkkejä muille kevytyrittäjille ja sellaisiksi aikoville?

Tsemppiä omien keikkojenne / palveluidenne ynnä muun myyntiin. Mikäli innostuitte profiilistani ja haluaisitte tehdä vaikka jonkinlaista yhteistyötä, ottakaa ihmeessä yhteyttä!

Käy tutustumassa Nancy Tinkerbellan somekanaviin!

Haluatko sinä Viikon Kevytyrittäjäksi?

Viikon kevytyrittäjä on UKKO.fi:n blogisarja, jossa nostamme esiin eri alojen kevytyrittäjiä. Onko sinulla oma tarina kevytyrittäjyydestä? Me tahdomme kuulla sen! Klikkaa ja täytä lomake.

Kirjoittaja: Pauliina Saukkonen

Pauliina on markkinointitiimin SEM- ja social media marketing -intoilija, joka inspiroituu hyvästä tiimihengestä ja taitavista työkavereista. Hän on vapaa-ajalla cup cake -leipuri ja rakastaa kaikkea visuaalista tekemistä sekä siskonpoikansa, valkoisen paimenkoiran, Fredin kanssa puuhaamista.

Muita artikkeleita aiheesta Yrittäjätarinat:

 • Yrittäjätarinat Tea Sirén on englannin kielen ammattilainen, joka työllistää itsensä taidollaan

  Kuka olet? Olen Tea, 26-vuotias englannin kielen taitaja. Koulutukseltani olen filosofian maisteri ja englannin opettaja; lisäksi olen eläinrakas, liikunnasta nautiskelija ja elokuvafriikki. Mitä teet? Olen tehnyt UKKO.fi:n kautta suomi–englanti-käännöstöitä muun muassa muotialan yritykselle. Opetan myös englantia yksityisesti kaikille eri ikäisille, jotka haluavat syystä tai toisesta ekstrapreppausta. Opetan esimerkiksi aikuisia, jotka haluavat parantaa englantiaan työelämää varten ja nuoria, jotka reenaavat yo-…

  Lue lisää
 • Yrittäjätarinat Kati Kaarila nauttii esiintymisestä ja rooliin heittäytymisestä

  Kuvaaja: Julia Borodina Kevytyrittäjämme Kati toteuttaa päivätyönsä ohella intohimojaan mallin, laulajan ja TV- ja elokuva-avustajan töissä. Hän tsemppaa muitakin kevytyrittäjyydestä haaveilevia toteuttamaan rohkeasti unelmiaan, ja kehottaa kaikkia suosimaan näinä aikoina kotimaista viihdeteollisuutta. Olen Kati Kaarila, helsinkiläinen asiakaskokemusjohtaja. Kevytyrittäjäksi ryhdyin, koska halusin löytää helpon tavan laskuttaa silloin tällöin satunnaisista töistäni, jotka eivät välttämättä mene mallitoimiston kautta. Helsingin lisäksi voin työskennellä muuallakin;…

  Lue lisää
 • Yrittäjätarinat Mariko Härkönen luo ihastuttavia tarinoita kirjojen ja animaatioiden muodossa

  Olen Mariko Härkönen, lastenkirjailija, miniatyyrien rakentaja ja animaatio-ohjaaja. Koulutukseltani olen elokuvataiteen maisteri ja visualisti. Mitä teet? Kirjoitan ja kuvitan pienoismallikuvauksella toteutettuja lastenkirjoja ja ohjaan animaatioelokuvia. Lisäksi opetan visuaalista tarinankerrontaa ja toimin dramaturgina. Olen erikoistunut komediaan ja mykkäkerrontaan. Miten päädyit kevytyrittäjäksi? Olen aiemmin toiminut osuuskuntayrittäjänä, mutta tällä hetkellä kevytyrittäjyys sopii tarpeisiini parhaiten. Kevytyrittäjyys mahdollistaa lyhyiden työkeikkojen tekemisen oman taiteellisen työn ohella.…

  Lue lisää