Arvioitu lukuaika: 1 minuutti

Viikon kevytyrittäjämme Katri huolehtii mielellään muiden lemmikeistä

viikon-kevytyrittaja-katri-saajanaho

Olen Katri Saajanaho, eläintenhoitaja. Koulutukseltani olen pukuompelija ja myyjä.


Mitä teet?

Hoidan yksityishenkilöiden kissoja ja koiria kodissani. Teen myös kotikäyntejä, mutta niistä pidän taukoa koska maaliskuussa leikattiin kyynärpään murtuma.

Kevytyrittäjyys on se miun juttu, kun ei tarvitse miettiä paperiasioita.

Miten päädyit kevytyrittäjäksi?

Tutustuin kevytyrittäjyyteen ukko.fi sivulla ja näin sivun, missä oli juttua eläintenhoidosta. Kevytyrittäjyys on se miun juttu, kun ei tarvitse miettiä paperiasioita.

Olen eläinrakas, ja työ eläinten parissa on kiinnostanut minua!

Itselläni ei ole eläimiä joten hienointa on se, että saa toisen lemmikistä seuraa.

Millainen on tavallinen työpäiväsi?

Katson onko tullut viestejä varauksista. Olen enimmäkseen yhteydessä asiakkaisiin fb sivuni kautta, numeroa on myös kyselty. Pyrin olemaan aktiivinen sosiaalisessa mediassa.

Asiakkaan kanssa voidaan tavata etukäteen, jos hän niin haluaa. Lemmikin voi tuoda hoitoon esim. omistajan reissun ajaksi. Työnkuvaan kuuluu perushoito: veden vaihto, syöttäminen, hiekkalaatikon hoito ja seuranpito.

Koirien kanssa käydään tietysti lenkillä muiden tehtävien ohella. Lemmikkiä hoidetaan omistajan ohjeiden mukaan.

Katri kuva 2

Mikä on hienointa omassa työssäsi?

Itselläni ei ole eläimiä joten hienointa on se, että saa toisen lemmikistä seuraa.

Missä haluaisit kehittää itseäsi?

Haluaisin kehittää itseäni rotutuntemuksessa.

Terveisiä ja vinkkejä muille kevytyrittäjille ja kevytyrittäjiksi aikoville?

Tehdään sitä mitä rakastetaan!

Katrin työstä voit lukea lisää hänen Facebook-sivultaan täältä.

Haluatko sinä Viikon Kevytyrittäjäksi?

Viikon kevytyrittäjä on UKKO.fi:n blogisarja, jossa nostamme esiin eri alojen kevytyrittäjiä. Onko sinulla oma tarina kevytyrittäjyydestä? Me tahdomme kuulla sen! Klikkaa ja täytä lomake.

Kirjoittaja: Pauliina Saukkonen

Pauliina on markkinointitiimin SEM- ja social media marketing -intoilija, joka inspiroituu hyvästä tiimihengestä ja taitavista työkavereista. Hän on vapaa-ajalla cup cake -leipuri ja rakastaa kaikkea visuaalista tekemistä sekä siskonpoikansa, valkoisen paimenkoiran, Fredin kanssa puuhaamista.

Muita artikkeleita aiheesta Yrittäjätarinat:

 • Yrittäjätarinat Satu Nisu jätti vakityönsä ja aloitti erehdyksessä väärät opinnot – nyt hän valloittaa maailmaa uniikeilla tekstiileillään

  Kuopiolainen tekstiilialan yrittäjä Satu Nisu sai inspiraation desingniinsa suomalaisesta luonnosta opiskeluaikoinaan. Nyt tuo design toistuu kaikissa hänen tekstiilitöissään, joita on esillä myös 10. lokakuuta 2021 avatussa Dubain maailmannäyttelyssä. Sadulta ei puutu toimintansa kansainvälistymiseen tarvittavaa sinnikkyyttä, ja sen ansiosta hän pääsi mukaan maailmannäyttelyynkin. "Dubaissa ulkomaiset yrittäjät eivät kuitenkaan pääse toimimaan noin vain. Heidän on kuuluttava sisäpiiriin, ja siihen pääseminen kestää jopa…

  Lue lisää
 • Yrittäjätarinat Yrittäjäksi vaikka väkisin

  Matti Keski-Kohtamäki on aina ollut kiinnostunut valokuvauksesta. Vuonna 2012 hän haki opiskelemaan alaa. Kova yritys ei kuitenkaan tuonut haluttua tulosta ja opiskelupaikka jäi saamatta. Tästä sisuuntuneena Matti päätti, että valokuvaaja hänestä vielä joku päivä tulee. Ja niin hänestä tulikin. Ensin keikkoja päivätyön ohella Matti teki päivätöitä ja kuvasi sen päälle keikkoja omalla ajallaan. Tammikuusta 2012 lähtien yrittäjyys alkoi kuitenkin kiinnostamaan yhä…

  Lue lisää
 • Yrittäjätarinat Viikon kevytyrittäjä Merja: “Voisin melkeinpä onnitella kaikkia kevytyrittäjiä – hyvä me!”

  Olen Merja Turunen, 39-vuotias jooga-, jumppa- ja kuntosaliohjaaja Oulusta. Innostuin lukioikäisenä aerobicista ja kuntosaliharjoittelusta ja aloin opintojen ohella ohjata ryhmiä paikallisella kuntosalilla ja jumppaseurassa. Mielessäni pesi kuitenkin ajatus, ettei pelkillä jumppahommilla voi elää. Niinpä opiskelin maa- ja metsätaloutta sekä pukeutumisneuvojaksi. Lisäksi olen toiminut osastovastaavana puutarhamyymälässä sekä myymäläpäällikkönä muotiliikkeessä. Lopulta olen kuitenkin todennut, että kyllä se liikuttaminen vaan on juttuni –…

  Lue lisää