Ville Kekäläinen keikkailee sivutoimisesti drag-artistina oman yrityksen nimissä

Arvioitu lukuaika: 2 minuuttia

Olen drag-artisti Ville Kekäläinen. Yritykseni on Ville Kekäläinen Productions, joka tuottaa tasokkaita drag show -esityksiä yritysten ja yksityishenkilöiden tilaisuuksiin. Esitykseni koostuvat musiikkinumeroista, stand upista ja näköisimitaatioista.

Kilpailumenestys kannusti drag-artistiksi

Opiskelin teatteri-ilmaisun ohjaajaksi Metropolia AMK:ssa. Heti koulun alussa aloin keikkailemaan aktiivisesti drag show’n parissa voitettuani alan kilpailuja. Nopeasti keikkailussa haasteeksi muodostui palkkiot ja lopulta oli pakko keksiä keino, miten opiskelijana voisin laskuttaa keikoistani järkevästi.

Kevytyrittäjyys sopi hyvin epäsäännölliseen ja sivutoimiseen hommaan, koska juoksevia kuluja ei ole. UKKO.fi oli selkeä ja toimiva, joten toimin sen kautta kevytyrittäjänä useamman vuoden.

Valokuva Janne PappilaKuva: Janne Pappila

Kevytyrittäjyys opetti yrittäjyyden kannalta tärkeitä taitoja

Kevytyrittäjyyden aikana opin alveista, verotuksesta, yrittäjän eläkkeestä, oman osaamisen hinnoittelusta, tarjousten tekemistä – kaikkea mitä yrittäjän tarvitsee osata. Se todella pitää paikkansa, että kevytyrittäjyys on hyvää harjoittelua ennen yrittämistä.

Valtion päätökset rinnastaa kevytyrittäjät yrittäjiin ja YEL-vakuutuksen astuminen kuvioihin oli viimeinen niitti ryhtyä yrittäjäksi. Show’ssani on runsaasti kuluja, kuten asu- ja rekvisiittahankintoja sekä äänimiehen palkkioita, joten oli viisainta siirtyä yrittäjäksi, jotta pystyn vähentämään kaikki kuluni. Ajattelin myös, että oma yritys luo uskottavuutta ja ammattimaisuutta toiminnalleni.

Jos haluat päästä helpolla, kannattaa toimia kevytyrittäjänä. Se on simppeliä, mutta hieman kalliimpaa kuin esimerkiksi toiminimiyrittäminen. Jos toimintasi on kuitenkin hyvin satunnaista, suosittelen silloin ehdottomasti kevytyrittäjyyttä.

Sivutoiminen yrittäjyyskin voi olla tavoitteellista

Yrittäjyydessä parasta on mahdollisuus vaikuttaa ja tehdä toiminnasta juuri itsensä näköistä. Kerron ylpeänä omasta yrittämisestäni ja se otetaan vakavasti. Se on mahtavaa! Olen tehnyt yritykseni kautta keikkoja nyt viime marraskuusta lähtien. Asiakkaiden ja yleisön palaute on ollut kiittävää, joten uskon yritykselläni olevan mukava tulevaisuus.

Tällä hetkellä työskentelen yrittämisen ohella tuottamisen parissa palkkatyössä, mutta yrittäminen on rakas toinen työni. Tavoitteeni on tehdä suomalaisesta drag show’sta maailman parasta!

Tulevalle syksylle toivon ennätyksellistä pikkujoulukautta, joten joko pistetään show pakettiin?


Kuva: Aada Polonen

Kiinnostuitko kuulemaan lisää Villen keikoista? Katso alta upeita videonäytteitä dragkeikoilta! Tutustu myös Villen kotisivuihin osoitteessa www.villekekalainen.com

Jos haluat tavoittaa Villen ja hänen yrityksensä Ville Kekäläinen Production tmi, se onnistuu esimerkiksi sähköpostitse osoitteesta ville.kekalainen@gmail.com tai puhelimitse numerosta 050 466 15 13.

Seuraa Ville ja Linneaa myös somessa eli InstagramissaFacebookissa ja Linkedinissä. 

Yllättävän hauskaa drag show’ta – vuodesta 2009!

https://vimeo.com/217137629

Rekisteröidy kevytyrittäjäksi

Haluatko sinäkin kertoa oman yrittäjatarinasi?

Yrittäjätarina on UKKO.fi:n blogisarja, jossa nostamme esiin eri alojen ammattilaisia, jotka ovat päätyneet yrittäjiksi kevytyrittäjyyden kautta. Me haluaisimme kuulla, miten sinusta tuli yrittäjä!

Ota yhteyttä markkinointi@ukko.fi, niin pääset kertomaan oman tarinasi.

Muita artikkeleita aiheesta Yrittäjätarinat:

 • Yrittäjätarinat Taru aloitti kevytyrittäjyyden opintojen ohella – “Tätä tulen käyttämään jatkossakin”

  Kuka olet? Olen 32-vuotias iloinen kevytyrittäjänaisen alku Lahdesta. Harrastan crossfittia, ulkoilua ja käyn silloin tällöin kuntosalilla. Mitä teet? Opiskelen koulutetuksi hierojaksi Vierumäen urheiluopistolla ja teen samanaikaisesti hierontoja EMA Sportilla Lahdessa. Joulukuun puolessa välissä valmistun ja tarkoitus olisi jatkaa hommia sivutyönä ainakin nyt aluksi. Miten päädyit kevytyrittäjäksi? Alkuvuodesta, kun olin EMA Sportilla kuntonyrkkeilyn alkeiskurssilla, tiedustelin EMA:n omistajalta olisiko heillä tarvetta hierojalle…

  Lue lisää
 • Yrittäjätarinat Tuuli Ahonen on kääntäjä-kevytyrittäjä, joka määrää itse työaikansa

  Kuka olet? Olen Tuuli Ahonen, kääntäjä kieliparissa suomi-englanti. Teen erilaisia suomen ja englannin kieliin liittyviä asiantuntijatehtäviä. Teen samalla jatko-opintojani Itä-Suomen yliopistossa. Parasta työssäni on sen monipuolisuus; koskaan ei ole tylsää. Mitä teet? Teen erilaisia käännöstöitä, kuten asiatekstikäännöksiä sekä ohjelmatekstityksiä. Toimin toisinaan myös copywriterina, tulkkina sekä oikolukijana. Tavallinen työpäiväni alkaa suhteellisen myöhään, kunhan herään! Miten päädyit kevytyrittäjäksi? Päädyin kevytyrittäjäksi kääntäjäksi valmistuttuani,…

  Lue lisää
 • Yrittäjätarinat Sonja Suomela jakaa ihonhoitorutiinejaan ja esittelee tuotteita blogissaan nimeltä Purkkisirkus

  Olen hyvinkääläinen kosmetiikkabloggaaja. Blogini on vajaa kaksi vuotta vanha kosmetiikkaintoilijan purkkishow. Blogin kantavia teemoja ovat ihonhoito ja korealainen kosmetiikka sekä meikki- ja hiusjutut. Varsinainen päivätyöni on leikkaussalissa anestesiasairaanhoitajana. Mitä teet? Kirjoitan kosmetiikkablogia, jossa on esillä kosmetiikkauutuudet sekä vinkkejä oman ihonhoitoon ja meikkaukseen. Suuret intohimoni kosmetiikka ja ihonhoito näkyvät vahvasti blogissani. Miten päädyit kevytyrittäjäksi? Olen sen verran alussa bloggaajan taipaleellani, etten…

  Lue lisää