Yrittäjyyskoulu

Aina kannattaa yrittää

Ville Kekäläinen keikkailee sivutoimisesti drag-artistina oman yrityksen nimissä

Olen drag-artisti Ville Kekäläinen. Yritykseni on Ville Kekäläinen Productions, joka tuottaa tasokkaita drag show -esityksiä yritysten ja yksityishenkilöiden tilaisuuksiin. Esitykseni koostuvat musiikkinumeroista, stand upista ja näköisimitaatioista.

Kilpailumenestys kannusti drag-artistiksi

Opiskelin teatteri-ilmaisun ohjaajaksi Metropolia AMK:ssa. Heti koulun alussa aloin keikkailemaan aktiivisesti drag show’n parissa voitettuani alan kilpailuja. Nopeasti keikkailussa haasteeksi muodostui palkkiot ja lopulta oli pakko keksiä keino, miten opiskelijana voisin laskuttaa keikoistani järkevästi.

Kevytyrittäjyys sopi hyvin epäsäännölliseen ja sivutoimiseen hommaan, koska juoksevia kuluja ei ole. UKKO.fi oli selkeä ja toimiva, joten toimin sen kautta kevytyrittäjänä useamman vuoden.

Valokuva Janne PappilaKuva: Janne Pappila

Kevytyrittäjyys opetti yrittäjyyden kannalta tärkeitä taitoja

Kevytyrittäjyyden aikana opin alveista, verotuksesta, yrittäjän eläkkeestä, oman osaamisen hinnoittelusta, tarjousten tekemistä – kaikkea mitä yrittäjän tarvitsee osata. Se todella pitää paikkansa, että kevytyrittäjyys on hyvää harjoittelua ennen yrittämistä.

Valtion päätökset rinnastaa kevytyrittäjät yrittäjiin ja YEL-vakuutuksen astuminen kuvioihin oli viimeinen niitti ryhtyä yrittäjäksi. Show’ssani on runsaasti kuluja, kuten asu- ja rekvisiittahankintoja sekä äänimiehen palkkioita, joten oli viisainta siirtyä yrittäjäksi, jotta pystyn vähentämään kaikki kuluni. Ajattelin myös, että oma yritys luo uskottavuutta ja ammattimaisuutta toiminnalleni.

Jos haluat päästä helpolla, kannattaa toimia kevytyrittäjänä. Se on simppeliä, mutta hieman kalliimpaa kuin esimerkiksi toiminimiyrittäminen. Jos toimintasi on kuitenkin hyvin satunnaista, suosittelen silloin ehdottomasti kevytyrittäjyyttä.

Sivutoiminen yrittäjyyskin voi olla tavoitteellista

Yrittäjyydessä parasta on mahdollisuus vaikuttaa ja tehdä toiminnasta juuri itsensä näköistä. Kerron ylpeänä omasta yrittämisestäni ja se otetaan vakavasti. Se on mahtavaa! Olen tehnyt yritykseni kautta keikkoja nyt viime marraskuusta lähtien. Asiakkaiden ja yleisön palaute on ollut kiittävää, joten uskon yritykselläni olevan mukava tulevaisuus.

Tällä hetkellä työskentelen yrittämisen ohella tuottamisen parissa palkkatyössä, mutta yrittäminen on rakas toinen työni. Tavoitteeni on tehdä suomalaisesta drag show’sta maailman parasta!

Tulevalle syksylle toivon ennätyksellistä pikkujoulukautta, joten joko pistetään show pakettiin?


Kuva: Aada Polonen

Kiinnostuitko kuulemaan lisää Villen keikoista? Katso alta upeita videonäytteitä dragkeikoilta! Tutustu myös Villen kotisivuihin osoitteessa www.villekekalainen.com

Jos haluat tavoittaa Villen ja hänen yrityksensä Ville Kekäläinen Production tmi, se onnistuu esimerkiksi sähköpostitse osoitteesta ville.kekalainen@gmail.com tai puhelimitse numerosta 050 466 15 13.

Seuraa Ville ja Linneaa myös somessa eli InstagramissaFacebookissa ja Linkedinissä. 

Yllättävän hauskaa drag show’ta – vuodesta 2009!

Rekisteröidy kevytyrittäjäksi

Haluatko sinäkin kertoa oman yrittäjatarinasi?

Yrittäjätarina on UKKO.fi:n blogisarja, jossa nostamme esiin eri alojen ammattilaisia, jotka ovat päätyneet yrittäjiksi kevytyrittäjyyden kautta. Me haluaisimme kuulla, miten sinusta tuli yrittäjä!

Ota yhteyttä markkinointi@ukko.fi, niin pääset kertomaan oman tarinasi.

Muita artikkeleita aiheesta Yrittäjätarinat:

 • Yrittäjätarinat Rakennustyöntekijä Jussi Poutanen hyödyntää työssään Kjelpin ja UKKO.fi:n yhteistyötä!

  Viikon kevytyrittäjämme on tällä kertaa Jussi, 43-vuotias kahden pojan isä Tampereelta. Hänellä on markkinointinimi Peltityöt Jussi Poutanen, jolla kautta hän toteuttaa kattoremotteja ja kattojen korjaus- sekä huoltotöitä 20 vuoden kokemuksella. Jussin pääasiallinen toiminta-alue on Pirkanmaa, mutta hän voi sovitusti työskennellä muuallakin Suomessa. Mitä teet? Teen katto- ja rakennuspeltitöitä sekä kattoremontteja ja katon korjaustöitä. Sesonki on käynyt kuumimmillaan ja töitä on…

  Lue lisää
 • Yrittäjätarinat Toimittaja Sirpa Pääkkönen vaihtoi päivätyöstä kevytyrittäjäksi, ja on ollut tyytyväinen päätökseensä

  Toimittajana yli 30 vuotta toiminut Sirpa Pääkkönen jäi vuonna 2017 pois vakituisesta palkkatyöstään ja ryhtyi freelanceriksi laskuttaen töistään kevytyrittäjänä. Hän nauttii toimintansa vapaudesta, mikä on mahdollistanut upeat yhteistyöt sekä kirjan kirjoittamisen. Sirpa kertoo kirjoittamisen olleen hänen intohimonsa jo lapsesta lähtien, jolloin hän nautti koulun ainekirjoitustehtävistä. Toimittajan töiden parissa hän on toiminut koko uransa, muutamia nuoruusaikojen kesätöitä lukuun ottamatta. – Olen…

  Lue lisää
 • Yrittäjätarinat Ravintolasiivooja Susanna Lahtinen

  Olen Susanna, 41-vuotias nainen ja kahden aikuisen lapsen äiti Lahdesta. Mitä teet? Olen aina rakastanut siivoamista, ja aiemmin tosin työtä tehnyt enemmän myyntialalla, mutta alan työtilanne huono, joten ajauduin “vahingossa” ravintolasiivouksia tekemään. Miten päädyit kevytyrittäjäksi? Ensin siivosin Lahden keskustassa yhtä ravintolaa, minkä jälkeen minulle tarjottiin toista. Nyt minulla on jo kolme ravintolaa siivottavana! Vaikka työni on hyvin fyysistä ja herätykset…

  Lue lisää