Yrittäjyyskoulu

Aina kannattaa yrittää

Jani tarjoaa kitaratunteja kaikenikäisille ja eritaitoisille!

viikon-kevytyrittaja-jani-kilponen

Valokuvaaja: Mari Manninen

Hei! Olen Jani Kilponen, 29-vuotias kitaristi ja laulaja itä-Helsingistä. Olen itseoppinut muusikko, joka on saanut oppia lukuisilta musiikkipedagogian ammattilaisilta. Minulla on useamman vuoden kokemus kitaransoitosta, live-esiintymisestä, laulujen kirjoittamisesta sekä soitonopetuksesta.

Omia tuotoksiani voit kuunnella Facebookissa ja Instagramissa:

@janiartist
@kaspiankaski
@kitaratuntejanuorille

Mitä teet?

Tarjoan kitaratunteja kaiken ikäisille, tällä hetkellä suurimpana kohderyhmänä ovat nuoret ja nuoret aikuiset. Opetettavieni ei tarvitse osata lainkaan soittaa kitaraa, eikä välttämättä edes omistaa soitinta. Omat vahvuuteni opettajana ovat akustisessa kitarassa sekä pop- ja rock-musiikissa, mutta toki soitan myös sähkökitaraa ja opetus onnistuu silläkin.

Ensimmäinen oppituntini on aina ilmainen. Sen jälkeen olen veloittanut 21e/h tai viisi kertaa 100e, mikä on suhteessa halvempaa. Laskutuksen hoidan laskutuspalvelun kautta, ja oppilaat saavat kitaratunneistaan laskun sähköpostiinsa. Todella helppoa ja vaivatonta siis!

Oppitunnit pidetään Itä-Helsingissä Vuosaaressa. Annan myös etätunteja Zoomin välityksellä.

Mahdollisuuksien mukaan voin myös tehdä kotikäyntejä, jotka hinnoittelen aina tapauskohtaisesti. Oppitunneillani on aina hyvä ja rento fiilis!

Miten päädyit kevytyrittäjäksi?

Päädyin aloittamaan toimintani, kun tuntemani kotisiivousyrittäjä Topakka Emäntä suositteli UKKO.fi:n palvelua minulle. Tämän lisäksi minua innosti positiivinen tuki lähipiirissä ja tsemppaus oman osaamiseni eteenpäin ajamisessa. Nämä ovat olleet merkittäviä tekijöitä siinä, että olen lähtenyt tarjoamaan omaa osaamistani muille!

Olen antanut kitaratunteja aikaisemmin, mutta en ollut ajatellut, että musiikinopetuksesta voisi saada myös yritysmuotoisen työn itselleen.

Akustinen kitara nojatuolilla

Millainen on tavallinen työpäiväsi?

Työskentelen muutamana arkipäivänä viikossa tarjoten kitaraoppilailleni yhden tunnin kestäviä oppitunteja. Ne alkavat yleensä rennosti kuulumisten vaihtamisella. Tämän jälkeen vuorossa on soittimen viritys, jonka yhteydessä palautetaan mieleen, mitä viime tunnilla on käsitelty.

Monesti kitaraoppilaalla on työn alla jokin laulu, jonka hän haluaa oppia soittamaan; pureudumme seuraavaksi siihen. Soitamme sekä yhdessä että erikseen. Opettaja tarkkailee oppilastaan kaiken aikaa, jotta voi antaa tälle välitöntä ja tehokasta palautetta edistymisestään.

Oppilaan soittotasosta ja toiveista riippuen kitaratuntien yksittäiset sisällöt saattavat vaihdella paljonkin.

Laulut ovat kuitenkin aina pääosassa ja kaiken musiikin teoriasta soittotekniikoihin täytyy aina tukea sitä tunneillani. Lähtökohtani on, etten opeta mitään turhaa!

Oppituntien sisältöjen suunniteluun menee yleensä 1-1,5 päivää ennen varsinaista tuntia. Viikonloppuisin teen myös live-esiintymisiä aina kun se on mahdollista. Sen lisäksi päivätyöni eri alalla pitää minut kiireisenä. Välillä pitää myös muistaa levätä ja palautua perheen parissa.

Mikä on hienointa omassa työssäsi?

Mahdollisuus hyödyntää soittoharrastuksesta saatua ammattitaitoa ja osaamista sekä päästä välittämään sitä edelleen uusille muusikonaluille! Nautin tiedon jakamisesta ja on mahtavaa nähdä, miten eri tavalla eritasoiset soittajat lähestyvät erilaisia harjoituksia. Samalla oppii uutta itsekin!

Jani Kilponen esiintymässä

Missä asioissa haluaisit kehittää itseäsi?

Haluaisin tavoittaa useampia aloittelevia muusikoita, ja ehkä jopa tehdä musiikinopetuksesta itselleni joskus kokopäiväisen työn.

Terveisesi ja vinkkisi muille kevytyrittäjille

Kannattaa rohkeasti kokeilla UKKO.fin palveluja ja kokeilla, onko se oikea väylä oman kevytyrittäjyyden löytämiseksi!

Neuvoisin myös yrittäjiä rohkeasti verkostoitumaan muiden yrittäjien kanssa, edustivat he samaa alaa tai eivät. Myös paikallismarkkinoinnin (flyerit, kauppojen ilmopalstat, paikallisjulkaisujen ilmot jne.) arvoa ei kannata ylenkatsoa uusia asiakkaita etsiessä. Monesti se on halvempaa ja joskus tehokkaampaakin.

Ota yhteyttä Janiin!

Kiinnostaisiko kitaransoitto sinua harrastuksena? Buukkaa soittotunnit Janilta ottamalla yhteyttä sähköpostitse: valvomo.blogspot@gmail.com

Haluatko sinä Viikon Kevytyrittäjäksemme?

Viikon kevytyrittäjä on UKKO.fi:n blogisarja, jossa nostamme esiin eri alojen kevytyrittäjiä. Onko sinulla oma tarina kevytyrittäjyydestä? Me tahdomme kuulla sen! Klikkaa ja käy kertomassa tietosi lomakkeeseen.

Milla-Maria Karvinen

Milla on kynäniekka ja esteetikko, joka innostuu uuden oppimisesta ja näyttävästä sisältömarkkinoinnista. Tuottamallaan sisällöllä hän haluaa inspiroida ihmisiä löytämään sen oman juttunsa ja hyödyntämään kykyjään työelämässä.

Muita artikkeleita aiheesta Yrittäjätarinat:

 • Yrittäjätarinat Yrittäjätarina: Hellevi Karppinen oikolukee ja tuottaa tekstejä

  Kuka olet ja mitä teet työksesi? Olen Hellevi Karppinen, 54-vuotias entinen äidinkielen opettaja Rovaniemeltä. Teen toiminimellä Kielikeino ”tekstiduunia” eli erilaisia töitä suomen kielen ja kirjallisuuden parissa, esimerkiksi kielentarkistusta, editointia, sisällöntuottoa ja kustannustoimitusta. Kutsun itseäni mielelläni tekstityöläiseksi. Palvelen kaikkia kirjoittajia. Asiakkaina on ollut yrittäjiä, harrastajakirjoittajia, kirjailijoita, tutkijoita, opiskelijoita, kustantamoja, käännöstoimistoja ja mainostoimistoja. Miten päädyit yrittäjäksi? Jäin pois työelämästä tapaturman vuoksi v. 2015…

  Lue lisää
 • Yrittäjätarinat Lieksalainen monialayrittäjä Arto Hiltunen luottaa yhteistyöhön

  Arto Hiltunen on intohimoinen ja energinen yrittäjä, jolla on monta rautaa tulessa; mies tarttuu tuumasta toimeen, kun joku erehtyy kysymään mukaan keikalle. Kun Lieksan keskustassa pääkadun varrella sijainnut liiketila tuli myyntiin kesällä 2018, ei Arto sanonut sillekään ei vaan jo alle kahden kuukauden kuluttua tiloissa aloitti lounaskahvila. Yrityksen liikeidean mukaan kaikki valmistetaan itse ja kaikki raaka-aineet tulevat niin läheltä kuin…

  Lue lisää
 • Yrittäjätarinat Kerttu Jaatinen perusti Noita Digitalin ja löysi yrittäjyydestä itselleen sopivan tavan tehdä töitä

  Nimeni on Kerttu Jaatinen ja olen digitaalisten juttujen moniosaaja. Teen nettisivuja, editoin videoita ja huolehdin elokuva- ja TV-tuotannoissa materiaalin hallinnasta, eli teen DIT:nä töitä (Digital Imaging Technician). Nykyisin olen myös päätoiminen yrittäjä – eli teen kaikkea samaa kuin tein aiemmin freelancerina ja kevytyrittjänä, mutta nyt kaikki on yrityksenä. Yritykseni Noita Digital Oy tekee tyylikkäitä ja responsiivisa nettisivuja ja minä siinä…

  Lue lisää