Arvioitu lukuaika: 2 minuuttia

Jani tarjoaa kitaratunteja kaikenikäisille ja eritaitoisille!

viikon-kevytyrittaja-jani-kilponen

Valokuvaaja: Mari Manninen

Hei! Olen Jani Kilponen, 29-vuotias kitaristi ja laulaja itä-Helsingistä. Olen itseoppinut muusikko, joka on saanut oppia lukuisilta musiikkipedagogian ammattilaisilta. Minulla on useamman vuoden kokemus kitaransoitosta, live-esiintymisestä, laulujen kirjoittamisesta sekä soitonopetuksesta.

Omia tuotoksiani voit kuunnella Facebookissa ja Instagramissa:

@janiartist
@kaspiankaski
@kitaratuntejanuorille

Mitä teet?

Tarjoan kitaratunteja kaiken ikäisille, tällä hetkellä suurimpana kohderyhmänä ovat nuoret ja nuoret aikuiset. Opetettavieni ei tarvitse osata lainkaan soittaa kitaraa, eikä välttämättä edes omistaa soitinta. Omat vahvuuteni opettajana ovat akustisessa kitarassa sekä pop- ja rock-musiikissa, mutta toki soitan myös sähkökitaraa ja opetus onnistuu silläkin.

Ensimmäinen oppituntini on aina ilmainen. Sen jälkeen olen veloittanut 21e/h tai viisi kertaa 100e, mikä on suhteessa halvempaa. Laskutuksen hoidan laskutuspalvelun kautta, ja oppilaat saavat kitaratunneistaan laskun sähköpostiinsa. Todella helppoa ja vaivatonta siis!

Oppitunnit pidetään Itä-Helsingissä Vuosaaressa. Annan myös etätunteja Zoomin välityksellä.

Mahdollisuuksien mukaan voin myös tehdä kotikäyntejä, jotka hinnoittelen aina tapauskohtaisesti. Oppitunneillani on aina hyvä ja rento fiilis!

Miten päädyit kevytyrittäjäksi?

Päädyin aloittamaan toimintani, kun tuntemani kotisiivousyrittäjä Topakka Emäntä suositteli UKKO.fi:n palvelua minulle. Tämän lisäksi minua innosti positiivinen tuki lähipiirissä ja tsemppaus oman osaamiseni eteenpäin ajamisessa. Nämä ovat olleet merkittäviä tekijöitä siinä, että olen lähtenyt tarjoamaan omaa osaamistani muille!

Olen antanut kitaratunteja aikaisemmin, mutta en ollut ajatellut, että musiikinopetuksesta voisi saada myös yritysmuotoisen työn itselleen.

Kokeile kevytyrittäjyyttä jo tänään!

Kevytyrittäjyys on helpoin tapa aloittaa oma yrittäjämäinen toiminta. Voit myydä omaa työtäsi jo tänään, Y-tunnuksella tai ilman. Rekisteröityminen 0 €, ei kuukausimaksuja.
Lue lisää kevytyrittäjyydestäAskarruttaako jokin? Jätä meille yhteydenottopyyntö

Millainen on tavallinen työpäiväsi?

Työskentelen muutamana arkipäivänä viikossa tarjoten kitaraoppilailleni yhden tunnin kestäviä oppitunteja. Ne alkavat yleensä rennosti kuulumisten vaihtamisella. Tämän jälkeen vuorossa on soittimen viritys, jonka yhteydessä palautetaan mieleen, mitä viime tunnilla on käsitelty.

Monesti kitaraoppilaalla on työn alla jokin laulu, jonka hän haluaa oppia soittamaan; pureudumme seuraavaksi siihen. Soitamme sekä yhdessä että erikseen. Opettaja tarkkailee oppilastaan kaiken aikaa, jotta voi antaa tälle välitöntä ja tehokasta palautetta edistymisestään.

Oppilaan soittotasosta ja toiveista riippuen kitaratuntien yksittäiset sisällöt saattavat vaihdella paljonkin.

Laulut ovat kuitenkin aina pääosassa ja kaiken musiikin teoriasta soittotekniikoihin täytyy aina tukea sitä tunneillani. Lähtökohtani on, etten opeta mitään turhaa!
Akustinen kitara nojatuolilla
Oppituntien sisältöjen suunniteluun menee yleensä 1-1,5 päivää ennen varsinaista tuntia. Viikonloppuisin teen myös live-esiintymisiä aina kun se on mahdollista. Sen lisäksi päivätyöni eri alalla pitää minut kiireisenä. Välillä pitää myös muistaa levätä ja palautua perheen parissa.

Mikä on hienointa omassa työssäsi?

Mahdollisuus hyödyntää soittoharrastuksesta saatua ammattitaitoa ja osaamista sekä päästä välittämään sitä edelleen uusille muusikonaluille! Nautin tiedon jakamisesta ja on mahtavaa nähdä, miten eri tavalla eritasoiset soittajat lähestyvät erilaisia harjoituksia. Samalla oppii uutta itsekin!

Jani Kilponen esiintymässä

Missä asioissa haluaisit kehittää itseäsi?

Haluaisin tavoittaa useampia aloittelevia muusikoita, ja ehkä jopa tehdä musiikinopetuksesta itselleni joskus kokopäiväisen työn.

Terveisesi ja vinkkisi muille kevytyrittäjille

Kannattaa rohkeasti kokeilla UKKO.fin palveluja ja kokeilla, onko se oikea väylä oman kevytyrittäjyyden löytämiseksi!

Neuvoisin myös yrittäjiä rohkeasti verkostoitumaan muiden yrittäjien kanssa, edustivat he samaa alaa tai eivät. Myös paikallismarkkinoinnin (flyerit, kauppojen ilmopalstat, paikallisjulkaisujen ilmot jne.) arvoa ei kannata ylenkatsoa uusia asiakkaita etsiessä. Monesti se on halvempaa ja joskus tehokkaampaakin.

Ota yhteyttä Janiin!

Kiinnostaisiko kitaransoitto sinua harrastuksena? Buukkaa soittotunnit Janilta ottamalla yhteyttä sähköpostitse: valvomo.blogspot@gmail.com

Haluatko sinä Viikon Kevytyrittäjäksemme?

Viikon kevytyrittäjä on UKKO.fi:n blogisarja, jossa nostamme esiin eri alojen kevytyrittäjiä. Onko sinulla oma tarina kevytyrittäjyydestä? Me tahdomme kuulla sen! Klikkaa ja käy kertomassa tietosi lomakkeeseen.

Muita artikkeleita aiheesta Yrittäjätarinat:

 • Yrittäjätarinat Wilma työllistää itsensä luovuudellaan: ”On mahtavaa, kun on vapaus luoda oma työnsä!”

  Wilma Tuominen kertoo olleensa lapsuudestaan saakka luova, ja hän on harrastanut kaikkea tähän liittyvää. Hän nauttii visuaalisuudesta ja esiintymisestä, ja onkin päässyt työllistämään itsensä näiden intohimojen kautta. ”Olisi mahtavaa, jos yrittäjyydestä tehtäisiin yhtä hyvä ja vahva vaihtoehto kuin palkkatyöstä!” Wilma ryhtyi kevytyrittäjäksi pari vuotta sitten. Tuolloin hän oli hiljattain valmistunut, ja totesi työnhaun hankalaksi. Epätoivo oli vähällä iskeä, mutta sitten…

  Lue lisää
 • Yrittäjätarinat 19-vuotias Elia kannustaa nuoria yrittäjyyteen ja tavoittelee itse menestystä vaatebisneksessä

  19-vuotias Elia Ahola on ehtinyt olla monessa mukana. Energinen Elia ei pidä toimettomuudesta ja se käy selväksi miltei välittömästi, kun nuoren miehen kanssa keskustelee. Ei ole ihme, että Elian tapaamat yritysjohtajatkin ovat vakuuttuneet nuoren yrittäjän itsevarmuudesta ja aktiivisuudesta. UKKO.fi:llä ja Elian perustamalla lehdellä on yhteinen tavoite; kannustaa ihmisiä kohti yrittäjyyttä ja kohti sitä, mikä tuntuu itsestä kaikkein mielekkäimmältä tekemiseltä. Olikin…

  Lue lisää
 • Yrittäjätarinat Parturi-kampaaja Karita valitsi UKKO Kevytyrittäjyyden – ”Helppous innosti yrittämään!”

  Sosionomiksi opiskeleva Karita Rantanen ylläpitää aiemmin hankkimaansa ammattitaitoa UKKO Kevytyrittäjänä. – En halunnut sitoutua tiettyyn paikkaan ja perustaa omaa yritystä, mutta halusin pitää parturi-kampaajan taidot vielä näpeissä, vaikka lähdin opiskelemaan uutta alaa. Kotkassa asuva Karita Rantanen, 21, sai idean kevytyrittäjäksi ryhtymisestä pian hiusalalta valmistumisensa jälkeen. Tällä hetkellä hän varaa parturi-kampaajan töille 2-4 päivää kuukaudessa sosionomiopintojensa ohella. ”Kevytyrittäjyydessä minua kiinnosti sen…

  Lue lisää