Jani tarjoaa kitaratunteja kaikenikäisille ja eritaitoisille!

Arvioitu lukuaika: 2 minuuttia

viikon-kevytyrittaja-jani-kilponen

Valokuvaaja: Mari Manninen

Hei! Olen Jani Kilponen, 29-vuotias kitaristi ja laulaja itä-Helsingistä. Olen itseoppinut muusikko, joka on saanut oppia lukuisilta musiikkipedagogian ammattilaisilta. Minulla on useamman vuoden kokemus kitaransoitosta, live-esiintymisestä, laulujen kirjoittamisesta sekä soitonopetuksesta.

Omia tuotoksiani voit kuunnella Facebookissa ja Instagramissa:

@janiartist
@kaspiankaski
@kitaratuntejanuorille

Mitä teet?

Tarjoan kitaratunteja kaiken ikäisille, tällä hetkellä suurimpana kohderyhmänä ovat nuoret ja nuoret aikuiset. Opetettavieni ei tarvitse osata lainkaan soittaa kitaraa, eikä välttämättä edes omistaa soitinta. Omat vahvuuteni opettajana ovat akustisessa kitarassa sekä pop- ja rock-musiikissa, mutta toki soitan myös sähkökitaraa ja opetus onnistuu silläkin.

Ensimmäinen oppituntini on aina ilmainen. Sen jälkeen olen veloittanut 21e/h tai viisi kertaa 100e, mikä on suhteessa halvempaa. Laskutuksen hoidan laskutuspalvelun kautta, ja oppilaat saavat kitaratunneistaan laskun sähköpostiinsa. Todella helppoa ja vaivatonta siis!

Oppitunnit pidetään Itä-Helsingissä Vuosaaressa. Annan myös etätunteja Zoomin välityksellä.

Mahdollisuuksien mukaan voin myös tehdä kotikäyntejä, jotka hinnoittelen aina tapauskohtaisesti. Oppitunneillani on aina hyvä ja rento fiilis!

Miten päädyit kevytyrittäjäksi?

Päädyin aloittamaan toimintani, kun tuntemani kotisiivousyrittäjä Topakka Emäntä suositteli UKKO.fi:n palvelua minulle. Tämän lisäksi minua innosti positiivinen tuki lähipiirissä ja tsemppaus oman osaamiseni eteenpäin ajamisessa. Nämä ovat olleet merkittäviä tekijöitä siinä, että olen lähtenyt tarjoamaan omaa osaamistani muille!

Olen antanut kitaratunteja aikaisemmin, mutta en ollut ajatellut, että musiikinopetuksesta voisi saada myös yritysmuotoisen työn itselleen.

Akustinen kitara nojatuolilla

Millainen on tavallinen työpäiväsi?

Työskentelen muutamana arkipäivänä viikossa tarjoten kitaraoppilailleni yhden tunnin kestäviä oppitunteja. Ne alkavat yleensä rennosti kuulumisten vaihtamisella. Tämän jälkeen vuorossa on soittimen viritys, jonka yhteydessä palautetaan mieleen, mitä viime tunnilla on käsitelty.

Monesti kitaraoppilaalla on työn alla jokin laulu, jonka hän haluaa oppia soittamaan; pureudumme seuraavaksi siihen. Soitamme sekä yhdessä että erikseen. Opettaja tarkkailee oppilastaan kaiken aikaa, jotta voi antaa tälle välitöntä ja tehokasta palautetta edistymisestään.

Oppilaan soittotasosta ja toiveista riippuen kitaratuntien yksittäiset sisällöt saattavat vaihdella paljonkin.

Laulut ovat kuitenkin aina pääosassa ja kaiken musiikin teoriasta soittotekniikoihin täytyy aina tukea sitä tunneillani. Lähtökohtani on, etten opeta mitään turhaa!

Oppituntien sisältöjen suunniteluun menee yleensä 1-1,5 päivää ennen varsinaista tuntia. Viikonloppuisin teen myös live-esiintymisiä aina kun se on mahdollista. Sen lisäksi päivätyöni eri alalla pitää minut kiireisenä. Välillä pitää myös muistaa levätä ja palautua perheen parissa.

Mikä on hienointa omassa työssäsi?

Mahdollisuus hyödyntää soittoharrastuksesta saatua ammattitaitoa ja osaamista sekä päästä välittämään sitä edelleen uusille muusikonaluille! Nautin tiedon jakamisesta ja on mahtavaa nähdä, miten eri tavalla eritasoiset soittajat lähestyvät erilaisia harjoituksia. Samalla oppii uutta itsekin!

Jani Kilponen esiintymässä

Missä asioissa haluaisit kehittää itseäsi?

Haluaisin tavoittaa useampia aloittelevia muusikoita, ja ehkä jopa tehdä musiikinopetuksesta itselleni joskus kokopäiväisen työn.

Terveisesi ja vinkkisi muille kevytyrittäjille

Kannattaa rohkeasti kokeilla UKKO.fin palveluja ja kokeilla, onko se oikea väylä oman kevytyrittäjyyden löytämiseksi!

Neuvoisin myös yrittäjiä rohkeasti verkostoitumaan muiden yrittäjien kanssa, edustivat he samaa alaa tai eivät. Myös paikallismarkkinoinnin (flyerit, kauppojen ilmopalstat, paikallisjulkaisujen ilmot jne.) arvoa ei kannata ylenkatsoa uusia asiakkaita etsiessä. Monesti se on halvempaa ja joskus tehokkaampaakin.

Ota yhteyttä Janiin!

Kiinnostaisiko kitaransoitto sinua harrastuksena? Buukkaa soittotunnit Janilta ottamalla yhteyttä sähköpostitse: valvomo.blogspot@gmail.com

Haluatko sinä Viikon Kevytyrittäjäksemme?

Viikon kevytyrittäjä on UKKO.fi:n blogisarja, jossa nostamme esiin eri alojen kevytyrittäjiä. Onko sinulla oma tarina kevytyrittäjyydestä? Me tahdomme kuulla sen! Klikkaa ja käy kertomassa tietosi lomakkeeseen.

Milla-Maria Karvinen

Milla on kynäniekka ja esteetikko, joka innostuu uuden oppimisesta ja näyttävästä sisältömarkkinoinnista. Tuottamallaan sisällöllä hän haluaa inspiroida ihmisiä löytämään sen oman juttunsa ja hyödyntämään kykyjään työelämässä.

Muita artikkeleita aiheesta Yrittäjätarinat:

 • Yrittäjätarinat Luovan alan monitoimityöläinen Anu: “Töitä valitessa täytyy kuunnella vaistoa ja sydäntä!”

  Anu Kovalainen on pian 33-vuotias luovan alan monitoimityöläinen Kainuusta. Anun kipinä luovan alan töihin syntyi jo hyvin pienenä, sillä suku on täynnä taiteellisesti lahjakkaita ihmisiä. Anu kertoo kaikenlaisen itseilmaisun taiteen keinoin olleen hänelle luontevaa jo lapsena: “Piirsin paljon jo aivan pienenä – piirustuspaperia meillä riitti, olihan isä töissä paperitehtaalla. Kirjoitin myös paljon runoja, novelleja ja mitä milloin mieleeni juolahti sekä…

  Lue lisää
 • Yrittäjätarinat Graafinen suunnittelija ja kuvittaja Heta-Linnea Kovanen inspiroituu luonnosta ja kanssaihmisistä

  Heippa! Olen Heta-Linnea Kovanen, graafinen suunnittelija ja kuvittaja. Olen syntynyt Vesannolla Pohjois-Savossa, mutta nykyisin asustelen Helsingissä. Asun Herttoniemenrannassa taiteilijapuolisoni kanssa ja harrastan viherkasveja, joskin hieman vaihtelevalla menestyksellä. Mitä teet? Teen graafisen suunnittelun elementtejä eri tarpeisiin. Suunnittelen muun muassa logoja, informaatiografiikkaa, levynkansia ja piirrän muotokuvia, pääsääntöisesti digitaalisesti. Lisäksi teen jonkin verran animaatioita. Viime aikoina olen yrittänyt päästä käsiksi filmikuvauksen saloihin, joten…

  Lue lisää
 • Yrittäjätarinat Virve Riissanen pyörittää lemmikkitarvikkeiden verkkokauppaa

  Kuka olet ja mitä teet työksesi? Olen Virve Riissanen, 23-vuotias opiskelija, työntekijä, sekä nyt myös yrittäjä Järvenpäästä. Keväällä perustetun toiminimen lisäksi opiskelen ammattikorkeakoulussa liiketaloutta, sekä työskentelen päivät isäni yrityksessä. Vapaa-aikaani kulutan kahden koirani kanssa, sekä hevostallilla, joten touhuttavaa todellakin riittää. Miten päädyit yrittäjäksi? Yrittäjyys on ollut itselleni jonkinlainen tavoite niin pitkään kuin muistan. Oikean idean kehittyminen kuitenkin vei aikaa. Toiveeni…

  Lue lisää