Arvioitu lukuaika: 2 minuuttia

Katariina Valkeinen valmentaa pk-yritykset voittoon markkinoinnin haasteissa!

Katariina Valkeinen

Kuvaaja: Soluna Image

Vuoden 2021 ensimmäinen viikon kevytyrittäjämme on markkinoinnin moniottelija Katariina Valkeinen. Hänellä on pitkä markkinoinnin työkokemus, jota hän nykyisin hyödyntää konsultoiden pieniä ja keskisuuria yrityksiä. Katariinalla on myös oma Ketterä-niminen palvelu, jonka sivuilla hän jakaa hyödyllisiä vinkkejä markkinointiin.

Hän kertoo motivoituvansa siitä, kuinka hän pääsee näkemään työnsä tulokset konkreettisesti: “Nautin, kun sain vaikuttaa myynnin kasvuun ja yrityksen menestykseen!”

Moikka! Olen Katariina, markkinoinnin moniosaaja, luontoihminen ja koiraharrastaja. Markkinoinnin parissa olen työskennellyt jo vuosia ja vuosia, ja markkinointiviestinnän parissa olenkin oman urani rakentanut. Olen vastannut markkinoinnista ja viestinnästä useissa erilaisissa organisaatioissa ja löytänyt lopulta oman intohimoni pienyritysten markkinoinnin parissa.

Nykyään teen markkinointia erityisesti pienyrittäjille. Tarjoan esimerkiksi digitaalisen markkinoinnin palveluja sekä sisällöntuotantoa eri kanaviin. Teen kuitenkin hyvin monipuolisesti markkinointia asiakkaan tarpeen mukaan, asenteella “kaikki onnistuu”!

Löysin intohimon pienyrittäjien markkinoinnin kehittämiseen edellisessä työpaikassani, kun näin konkreettisesti oman työni aikaansaamat tulokset. Huomasin, kuinka paljon nautin siitä, kun sain yrityksen verkkosivujen kävijämäärät räjähdysmäiseen nousuun. Nautin, kun sain aloittaa ja toteuttaa yritykselle monipuolisen sisällöntuotannon, joka sai yrityksen näkyvyyden kasvuun.

Nautin, kun näin, että sisältöjäni luettiin ja ne kiinnostivat. Totesin, että tämä on se asia, jota haluan jatkossakin tehdä! Oli äärettömän motivoivaa päästä auttamaan yritystä kasvamaan ja tukea myyntityötä markkinoinnin keinoin.

Oma intohimoni on auttaa pienyrityksiä kasvamaan markkinoinnilla, ja kevytyrittäjyys antaa minulle mahdollisuuden sen toteuttamiseen. UKKO.fi:n kautta on ollut helppo toimia. Kaikki on pelannut heidän kanssaan hienosti, joten voin suositella palvelua muillekin!

Haluan työpäivältäni joustavuutta, ja tavallinen työpäiväni onkin aika vapaasti järjestettävissäni. En ole “ysistä viiteen” -työntekijä, vaan pidän siitä, että työpäivät ovat erilaisia ja ne mahdollistavat arjen ja työn joustavan yhteensovittamisen.

Katariina Valkeinen tietokoneen näppäimistö värikkäässä valossa

Kuva: Unsplash

Omaan työpäivääni sisältyy niin oman toimintani markkinointia kuin asiakkaidenkin markkinointitoimenpiteitä, ja sen lisäksi ihan puhdasta myynti- ja asiakastyötä. Työpäiväni voi sisältää etäpalavereja tai kasvokkaisia tapaamisia asiakkaan kanssa – suositukset noudattaen, tietenkin – mutta se voi sisältää myös lenkin luonnossa koiramme kanssa.

Lenkin lomassa tulee ideoitua ja pohdiskeltua sekä asiakkaiden asioita että omia työasioita. Usein parhaat oivallukset tulevatkin aivan muualla kuin näyttöpäätteen äärellä!

Usein pienyrittäjillä oma aika menee siihen oman liiketoiminnan hoitamiseen, eikä markkinoinnille ole välttämättä aikaa eikä resursseja. Markkinointi usein myös koetaan vähän hankalaksi. Kaikista hienointa tässä työssä on se, kun voi ratkaista asiakkaan ongelman ja auttaa asiakasta ihan aidosti! Hienointa ovat myös asiakkaat: minulla on ollut onni löytää kivoja asiakkuuksia koronatilanteesta huolimatta, ja asiakkaani ovat mahtavia tyyppejä.

Markkinointi on alana sillä tavalla antoisa, että se on laaja ja se kehittyy koko ajan, joten onneksi tässä riittää koko ajan opiskeltavaa jossain osa-alueessa. Tänä vuonna olen suorittanut esimerkiksi sisältömarkkinoinnin ja digitaalisen markkinoinnin sertifikaatit.

Ensi vuodelle on uusia koulutuksia suunnitteilla. Koska olen tyyppiä “erityisesti kiinnostaa kaikki”, opiskeltavaa riittää!

Haluan kehittää itseäni myös myyntityössä, sillä olen vielä vähän varovainen oman osaamiseni myyjä! Nautin asiakkaiden kohtaamisesta, enkä haluakaan myydä aggressiivisesti, mutta niin sanottu hissipuhe kaipaa vielä hiontaa ?

Tässä vinkkini muille kevytyrittäjille tai toiminnasta kiinnostuneille: työn tekeminen muuttuu, ja tämä on yksi tapa tarjota ja myydä omaa osaamistaan. Lähtekää rohkeasti kokeilemaan, sillä kevytyrittäjyys on vaivaton tapa kokeilla yrittäjyyttä. Tsemppiä kaikille kevytyrittäjille!

Tutustu Katariinan kanaviin somessa!

Kotisivut: Ketterä.fi
Ketterän Facebook-sivut:@ketteramarkkinointi
Katariinan LinkedIn
Twitter: @k_valkeinen
Instagram: twopinetrees ja lillithegoldendog

Haluatko sinä Viikon Kevytyrittäjäksemme?

Viikon kevytyrittäjä on UKKO.fi:n blogisarja, jossa nostamme esiin eri alojen kevytyrittäjiä. Onko sinulla oma tarina kevytyrittäjyydestä? Me tahdomme kuulla sen! Klikkaa ja käy kertomassa tietosi tähän lomakkeeseen.

Muita artikkeleita aiheesta Yrittäjätarinat:

 • Yrittäjätarinat Bloggaaja Janina toimi kolme vuotta kevytyrittäjänä ennen seuraavaa siirtoa - "yrittäjyydessä kaikki oli alkuun uutta minulle"

  Espoolainen bloggaaja Janina Koskenniska siirtyi loppuvuodesta 2020 kevytyrittäjästä sivutoimiseksi yrittäjäksi. Jotkut yrittäjyyteen liittyvät asiat tuntuivat alkuun hankalilta – mutta ne alkoivat selkiytyä Janinalle nopeasti, kun hän otti niistä selvää soittelemalla ja neuvoa kysymällä. "Apua kannattaakin aina pyytää; tyhmiä kysymyksiä ei olekaan!" Janina K. -blogissaan Janina Koskenniska, 23, kirjoittaa muun muassa omasta arjestaan ja ajatuksistaan erilaisiin aiheisiin liittyen. Sen lisäksi hän…

  Lue lisää
 • Yrittäjätarinat “Kevytyrittäjyys oli loistava vaihtoehto” – KoruPiira valmistaa kaiken käsityönä

  Kuka olet? Olen Anu, 24-vuotias tyvär Iistä. Olen kotoisin Peräpohjolasta, Ranualta. Olen jalometallialan opiskelija, ja saan opintoni päätökseen maaliskuussa. Mitä teet? Tällä hetkellä käyn Oulun seudun ammattiopistossa jalometallialaa. Koulua on jäljellä enää muutama kuukausi, jonka jälkeen olen valmistunut koruartesaaniksi. Valmistan kierrätyshopeasta ja -kullasta pieniä koruja, joihin lisään usein erilaisia pintoja sekä jonkun irtonaisen, koruun ääntä tuottavan osan. Miten päädyit kevytyrittäjäksi?…

  Lue lisää
 • Yrittäjätarinat Merenneito ja työmaailman ikiliikkuja Anni Perttula

  Kuka olet? Olen 25-vuotias eteläkarjalainen nainen, myymäläpäällikkö, uimaohjaaja, sihteeri ja viihdetaiteilija, sellainen työmaailman ikiliikkuja. Olen myös Suomen ensimmäinen ammatikseen esiintyvä merenneito! Mitä teet? Kaiken muun ohella mielenkiintoisin “työ” mitä teen on ihka oikeana merenneitona esiintyminen, satuhahmon illuusion luominen. Esiinnyn kylpylöissä, uimahalleissa, lasten juhlissa, festareilla sekä kaikenlaisissa muissa tapahtumissa Merenneito Riia-hahmona, muiden viihdyttäjien ja esiintyjien tavoin. Helpoiten olen ehkä rinnastettavissa esiintyjänä…

  Lue lisää