Arvioitu lukuaika: 2 minuuttia

Yrittäjyys työelämän trendinä vuonna 2021 – Itsenäisten yrittäjien joukko kasvaa, samoin heille suunnatut palvelut

ukko.fin-uudet-tyontekijat

Työelämän muutokset näkyvät etenkin yrittäjyydessä: itsenäisten yrittäjien joukko kasvaa Suomessa, ja kasvu näkyy myös UKKO Kevytyrittäjyyden sekä samaan konserniin kuuluvan UKKO Toiminimen kasvussa.

Kuvassa konsernimme uutta vahvistusta! Vasemmalta oikealle Olli Saukola (head of people and culture), Milka Malmi (asiakaspalvelu), Sebastian Erkkilä (Financial Management Specialist) ja Jenna Heino (UKKO Yrittäjyyskoulun päätoimittaja).

Sekä UKKO Kevytyrittäjyys että UKKO Toiminimi tarjoavat palvelujaan itsenäisille yrittäjille; ensin mainittu on kevyempi vaihtoehto niille, jotka haluavat ensin esimerkiksi testata yrittämistä ja toinen taas niille, jotka tietävät, että yritystoiminta tarvitsee oman Y-tunnuksen.

Syksyllä kevytyrittäjien määrä Suomen suurimmassa laskutuspalvelussa, UKKO.fissä, ylitti 100 000 rajapyykin. Kevytyrittäminen on tullut jäädäkseen. Ajatukset yrittäjyydestä ja oman osaamisen myymisestä itsenäisesti yrittäjänä ovat muuttuneet vuosi vuodelta positiivisimmiksi.

– Tähän kasvuun vastaamme myös kasvattamalla omaa joukkoamme. Vuonna 2012 kun aloitimme, meitä ukkolaisia oli kourallinen talossa, nyt määrä on moninkertaistunut. Olemme saaneet toivottaa tervetulleiksi uusia kasvoja niin asiakaspalveluumme ja talouteemme, mutta myös tuotekehityspuolelle ja konserniin rakennetuille kokonaan uusille pesteille, head of people and culture Olli Saukola iloitsee.

Kevytyrittäjyys toimii yhä useammalle polkuna Y-tunnukselliseen yrittäjyyteen. UKKO.fin tekemän Suuren kevytyrittäjyyskyselyn 2020 -tuloksista näkee, että yrittäjyys kiinnostaa alati kasvavaa joukkoa.

– Yli 60 prosenttia haaveilee yrittäjyydestä, mutta vain 25 prosenttia on aikeissa perustaa yrityksen. Me haluamme auttaa yrittäjyyden jokaisella askeleella, ja UKKO Toiminimiyrittäjyyden palvelut auttavat myös niitä, jotka haluavat ottaa seuraavan askeleen yrittäjyydessä, Saukola kuvailee.

Kannettava tietokone, jossa auki UKKO.fi:n sivu

Kyselyn tulokset kertovat myös, että yrittäjyydessä pohdituttaa eniten yrittäjyyteen liittyvät byrokratia.

– Me haluamme tehdä yrittäjyyden mahdollisimman helpoksi kaikille, siitä aikanaan kevytyrittäjyyspalvelummekin syntyi. Ja tähän kaikkeen itsenäiseen yrittäjyyteen liittyvään byrokratiaan meillä on iso joukko talouden ja yrittäjyyden asiantuntijoita apuna auttamassa yrittäjyyden eri vaiheissa.

– Lisäksi meillä on useampi haku käynnissä, joissa etsitään vahvistuksia muun muassa meidän omaan verkkopalveluiden tekemiseen, ylläpitämiseen ja kehittämiseen. Etenkin näinä aikoina on ilo olla toimija, joka pystyy sekä auttamaan itsenäisesti työtään tekeviä että toivottamaan lisää asiantuntijoita tervetulleiksi kasvavaan konserniimme.

UKKO-konsernissa vuoden alussa aloittaneet uudet vahvistukset

UKKO.fihin ja UKKO Toiminimiyrittäjyyteen on tullut uusia henkilöitä asiakaspalveluun auttamaan sekä kevytyrittäjiä sekä toiminimiyrittäjiä. Asiakaspalvelu vahvistui vuoden alussa, kun Ella Männikkö aloitti kevytyrittäjille suunnatussa asiakaspalvelussa ja Milka Malmi toiminimiyrittäjien asiakaspalvelussa. Kaikille yrittäjyydestä kiinnostuneille suunnatun uuden palvelun, yrittäjyyskoulun, päätoimittajana aloitti tammikuun alussa Jenna Heino.

Lisäksi UKKO Toiminimiyrittäjyyden taloustiimi kasvaa entisestään myöhemmin tammikuussa, kun Sebastian Erkkilä ja Juuso Päivärinne aloittavat Financial Management Specialisteina kirjanpidon, viranomaisilmoitusten ja tositteiden parissa työskentelyn.

– Yrittäminen on mielenkiintoinen osa nykyajan työelämää ja kasvava trendi, kun tulevaisuudessa yhä useampi työllistää itsensä. Odotan innolla, että pääsemme rakentamaan yrittäjyyskoulua, jossa jokainen yrittäjyydestä haaveileva saa selkokielisen opastuksen askel askeleelta yrityksen perustamiseen. Samaan aikaan haluamme ajankohtaisilla sisällöillä puhutella kaikkia yrittäjyydestä kiinnostuneita, sillä yrittäjyys on koko elämän mittainen opintomatka, yrittäjyyskoulun päätoimittaja Jenna Heino kertoo.

-Olipa sitten laskutukseen, verotukseen tai vaikkapa yrittäjän vakuutuksiin liittyviä asioita, me autamme avaamalla näitä aiheita aina kansantajuisesti ja syventymällä näihin niin että yrittämisestä tulee ennen kaikkea entistä helpompaa kaikille.

Alkuvuodesta tulemme myös avaamaan UKKO.fin talousjohtajan haun – jos tämä innostaa sinua, pysy kuulolla!

Lue lisää aiheesta

Näin yrittäjyyden kenttä on Suomessa muuttunut vuosikymmenissä

Kevytyrittäjän ja yrittäjän velvollisuudet ja vastuut – mitä niihin kuuluu?

Jenna Heino luotsaamaan UKKO.fin uudistunutta Yrittäjyyskoulua

Kevytyrittäjyys vai oma yritys?

Kevytyrittäjyys sopii sinulle kun:

 • Toimintasi on sivutoimista tai keikkaluontoista
 • Haluat testata liikeideaasi
 • Et halua miettiä ennakkoveroja, alveja tai muita ilmoituksia
 • Sinulla on keikka, josta haluat rahat nopeasti tilille
 • Haluat säästyä tilitoimiston kuukausimaksuilta
 • Haluat valita perustatko Y-tunnuksen vai et

Yrittäjyys on sinua varten kun:

 • Aiot toimia yrittäjänä päätoimisesti tai säännöllisesti
 • Sinulla on valmis yritysidea
 • Sinulla on paljon hankintoja, joiden arvonlisäverot haluat vähentää
 • Haluat perustaa toiminimen tai osakeyhtiön tai siirtää kirjanpitosi meille
 • Haluat hakea starttirahaa toimintasi alkuun
 • Tarvitset toimintaasi varten oman Y-tunnuksen tai sinulla on jo sellainen
Askarruttaako jokin? Jätä meille yhteydenottopyyntö >>

Muita artikkeleita aiheesta Ajankohtaista:

 • Ajankohtaista UKKO.fi tarjoaa ilmaista yritysneuvontaa I love me -messuilla

  Me UKKO.fi:llä haluamme auttaa sinua tekemään sitä, mitä rakastat. Siksi olemme mukana myös 21.-23.10. Helsingin Messukeskuksessa järjestettävillä I love me -messuilla. Haluatko tehdä sitä, mitä rakastat? Moni kauneus- ja hyvinvointialan työ edellyttää mahdollisuutta laskuttamiseen. Olit sitten kampaaja, personal trainer tai ripsiteknikko, löydät meiltä toimivan ja kustannustehokkaan ratkaisun. Tule siis I love me -messuosastollemme juttelemaan yrittäjyydestä UKKO.fin ammattilaisten kanssa! Autamme ja…

  Lue lisää
 • Ajankohtaista Musiikkialan isoimpien levy-yhtiöiden parissa yrittäminen oli Henkalle antoisa kokemus

  Pian kolmen vuoden ajan  UKKO.fin kumppanuuksista vastannut Henkka Korpela on toiminut yrittäjänä aiemmalla työurallaan. Kokemukset yrittäjyydestä olivat antoisat, ja yrittäjyyden kautta saadut opit edelleen mielessä. Ne ovat auttaneet Henkkaa paljon nykyisessäkin työssä. Asettuminen yrittäjän saappaisiin on paljon helpompaa, kun itse nähnyt sen maailman. – Nyt olen viime vuodet itse päässyt kannustamaan ja vaikuttamaan muiden onnistumiseen sen oman yrittäjäpolun rakentamisessa. Se…

  Lue lisää
 • Ajankohtaista Patsas rohkeudelle lahjoitettiin Suomen Yrittäjille

  Tiedote medialle 26.11.2020, vapaasti julkaistavissa Suomen suurin kevytyrittäjäpalvelu, UKKO.fi, lahjoitti marraskuun alussa Kansalaistorilla esillä olleen itsenäisten yrittäjien patsaan Suomen Yrittäjille. Patsas oli osa UKKO.fin laajempaa kampanjaa. – Tavoitteenamme oli nostaa keskustelua itsenäisten yrittäjien asemasta, kertoa heidän tarinoitaan ja auttaa saamaan yksinyrittäjien ja kevytyrittäjien ääni esille. Ehdimme kaiverruttamaan patsaaseen satoja nimiä niiden kolmen päivän aikana, joina patsas seisoi Kansalaistorilla ja keräsimme kymmenittäin…

  Lue lisää