Yrittäjyys työelämän trendinä vuonna 2021 – Itsenäisten yrittäjien joukko kasvaa, samoin heille suunnatut palvelut

Arvioitu lukuaika: 2 minuuttia

ukko.fin-uudet-tyontekijat

Työelämän muutokset näkyvät etenkin yrittäjyydessä: itsenäisten yrittäjien joukko kasvaa Suomessa, ja kasvu näkyy myös UKKO.fin sekä samaan konserniin kuuluvan UKKO Toiminimiyrittäjyyden kasvussa.

Kuvassa konsernimme uutta vahvistusta! Vasemmalta oikealle Olli Saukola (head of people and culture), Milka Malmi (asiakaspalvelu), Sebastian Erkkilä (Financial Management Specialist) ja Jenna Heino (yrittäjyyskoulun päätoimittaja).

Molemmat yritykset tarjoavat palveluitaan itsenäisille yrittäjille; toinen on kevyempi vaihtoehto niille, jotka haluavat ensin esimerkiksi testata yrittämistä, ja toinen niille, jotka tietävät että oma yritystoiminta tarvitsee oman y-tunnuksen.

Syksyllä kevytyrittäjien määrä Suomen suurimmassa laskutuspalvelussa, UKKO.fissä, ylitti 100 000 rajapyykin. Kevytyrittäminen on tullut jäädäkseen. Ajatukset yrittäjyydestä ja oman osaamisen myymisestä itsenäisesti yrittäjänä ovat muuttuneet vuosi vuodelta positiivisimmiksi.

– Tähän kasvuun vastaamme myös kasvattamalla omaa joukkoamme. Vuonna 2012 kun aloitimme, meitä ukkolaisia oli kourallinen talossa, nyt määrä on moninkertaistunut. Olemme saaneet toivottaa tervetulleiksi uusia kasvoja niin asiakaspalveluumme ja talouteemme, mutta myös tuotekehityspuolelle ja konserniin rakennetuille kokonaan uusille pesteille, head of people and culture Olli Saukola iloitsee.

Kevytyrittäjyys toimii yhä useammalle polkuna y-tunnukselliseen yrittäjyyteen. UKKO.fin tekemän Suuren kevytyrittäjyyskyselyn 2020 -tuloksista näkee, että yrittäjyys kiinnostaa alati kasvavaa joukkoa.

– Yli 60 prosenttia haaveilee yrittäjyydestä, mutta vain 25 prosenttia on aikeissa perustaa yrityksen. Me haluamme auttaa yrittäjyyden jokaisella askeleella, ja UKKO Toiminimiyrittäjyyden palvelut auttavat myös niitä, jotka haluavat ottaa seuraavan askeleen yrittäjyydessä, Saukola kuvailee.

Kannettava tietokone, jossa auki UKKO.fi:n sivu

Kyselyn tulokset kertovat myös, että yrittäjyydessä pohdituttaa eniten yrittäjyyteen liittyvät byrokratia.

– Me haluamme tehdä yrittäjyyden mahdollisimman helpoksi kaikille, siitä aikanaan kevytyrittäjyyspalvelummekin syntyi. Ja tähän kaikkeen itsenäiseen yrittäjyyteen liittyvään byrokratiaan meillä on iso joukko talouden ja yrittäjyyden asiantuntijoita apuna auttamassa yrittäjyyden eri vaiheissa.

– Lisäksi meillä on useampi haku käynnissä, joissa etsitään vahvistuksia muun muassa meidän omaan verkkopalveluiden tekemiseen, ylläpitämiseen ja kehittämiseen. Etenkin näinä aikoina on ilo olla toimija, joka pystyy sekä auttamaan itsenäisesti työtään tekeviä että toivottamaan lisää asiantuntijoita tervetulleiksi kasvavaan konserniimme.

UKKO-konsernissa vuoden alussa aloittaneet uudet vahvistukset

UKKO.fihin ja UKKO Toiminimiyrittäjyyteen on tullut uusia henkilöitä asiakaspalveluun auttamaan sekä kevytyrittäjiä sekä toiminimiyrittäjiä. Asiakaspalvelu vahvistui vuoden alussa, kun Ella Männikkö aloitti kevytyrittäjille suunnatussa asiakaspalvelussa ja Milka Malmi toiminimiyrittäjien asiakaspalvelussa. Kaikille yrittäjyydestä kiinnostuneille suunnatun uuden palvelun, yrittäjyyskoulun, päätoimittajana aloitti tammikuun alussa Jenna Heino. Lisäksi UKKO Toiminimiyrittäjyyden taloustiimi kasvaa entisestään myöhemmin tammikuussa, kun Sebastian Erkkilä ja Juuso Päivärinne aloittavat Financial Management Specialisteina kirjanpidon, viranomaisilmoitusten ja tositteiden parissa työskentelyn.

– Yrittäminen on mielenkiintoinen osa nykyajan työelämää ja kasvava trendi, kun tulevaisuudessa yhä useampi työllistää itsensä. Odotan innolla, että pääsemme rakentamaan yrittäjyyskoulua, jossa jokainen yrittäjyydestä haaveileva saa selkokielisen opastuksen askel askeleelta yrityksen perustamiseen. Samaan aikaan haluamme ajankohtaisilla sisällöillä puhutella kaikkia yrittäjyydestä kiinnostuneita, sillä yrittäjyys on koko elämän mittainen opintomatka, yrittäjyyskoulun päätoimittaja Jenna Heino kertoo.

-Olipa sitten laskutukseen, verotukseen tai vaikkapa yrittäjän vakuutuksiin liittyviä asioita, me autamme avaamalla näitä aiheita aina kansantajuisesti ja syventymällä näihin niin että yrittämisestä tulee ennen kaikkea entistä helpompaa kaikille.

Alkuvuodesta tulemme myös avaamaan UKKO.fin talousjohtajan haun – jos tämä innostaa sinua, pysy kuulolla!

Muita artikkeleita aiheesta Ajankohtaista:

 • Ajankohtaista Kävimme YrittäjäTV:ssä avaamassa kevytyrittäjyyden ja y-tunnuksellisen yrittäjyyden eroja

  UKKO.fi:n toimitusjohtaja Sami Ranta kävi lokakuussa YrittäjäTV:n haastattelussa Pasilassa. Puolituntisen keskustelun aiheena oli "Milloin yrittäjä tarvitsee y-tunnuksen?". Mikael Vuorisen asiantuntijahaastattelussa pohdittiin yrittäjyyden aloittamista monesta eri näkökulmasta ja annetaan vastauksia muun muassa siihen, että millainen yritysmuoto kannattaa valita ja sopii kenellekin. Katso jakso YrittäjäTV:stä. YrittäjäTV on uusi podcast-sarja ja osa Puhemediaa. 

  Lue lisää
 • Ajankohtaista UKKO.fi:n toimitusjohtaksi Ukko Kumpulainen 1.1.2022 alkaen

  UKKO yhtiön johdossa on tapahtunut muutoksia vuoden 2022 alussa ja toimitusjohtaja Sami Ranta jättää tehtävänsä. UKKO yhtiön hallitus ja Sami Ranta päätyivät ratkaisuun yhteisymmärryksessä. UKKOn toimitusjohtajana toimii 1.1.2022 alkaen Ukko Kumpulainen. – Tänä vuonna juhlimme yrityksen 10-vuotista taivalta ja olemme erityisen ylpeitä tästä kymmenen vuoden matkastamme, jolla olemme päässeet helpottamaan yli 140 000 yrittäjän arkea. Erilaiset muutokset matkan varrella ovat…

  Lue lisää
 • Ajankohtaista Milla-Maria täydentämään UKKO.fi:n viestintätiimiä!

  Moikka! Olen Milla, UKKO.fi:n markkinointitiimin tuorein lisäys. Työskentelen yrityksen viestinnän parissa, joten toimintani tulee painottumaan erityisesti tänne blogiin, sosiaalisen median kanaville sekä muihin tekstimuotoisiin julkaisuihin. Olen alun perin kotisin Porista, mutta asunut pääkaupunkiseudulla jo lähes vuosikymmenen ja kotiutunut tänne täysin. Valmistuin helmikuussa Helsingin yliopistosta, jossa opintoni painottuivat suomen kieleen ja viestintään. Täysin uutta työelämä ei minulle kuitenkaan ole, sillä opiskelijajärjestötoimintani…

  Lue lisää