Arvioitu lukuaika: 2 minuuttia

Yrittäjyys työelämän trendinä vuonna 2021 – Itsenäisten yrittäjien joukko kasvaa, samoin heille suunnatut palvelut

ukko.fin-uudet-tyontekijat

Työelämän muutokset näkyvät etenkin yrittäjyydessä: itsenäisten yrittäjien joukko kasvaa Suomessa, ja kasvu näkyy myös UKKO Kevytyrittäjyyden sekä samaan konserniin kuuluvan UKKO Toiminimen kasvussa.

Kuvassa konsernimme uutta vahvistusta! Vasemmalta oikealle Olli Saukola (head of people and culture), Milka Malmi (asiakaspalvelu), Sebastian Erkkilä (Financial Management Specialist) ja Jenna Heino (UKKO Yrittäjyyskoulun päätoimittaja).

Sekä UKKO Kevytyrittäjyys että UKKO Toiminimi tarjoavat palvelujaan itsenäisille yrittäjille; ensin mainittu on kevyempi vaihtoehto niille, jotka haluavat ensin esimerkiksi testata yrittämistä ja toinen taas niille, jotka tietävät, että yritystoiminta tarvitsee oman Y-tunnuksen.

Syksyllä kevytyrittäjien määrä Suomen suurimmassa laskutuspalvelussa, UKKO.fissä, ylitti 100 000 rajapyykin. Kevytyrittäminen on tullut jäädäkseen. Ajatukset yrittäjyydestä ja oman osaamisen myymisestä itsenäisesti yrittäjänä ovat muuttuneet vuosi vuodelta positiivisimmiksi.

– Tähän kasvuun vastaamme myös kasvattamalla omaa joukkoamme. Vuonna 2012 kun aloitimme, meitä ukkolaisia oli kourallinen talossa, nyt määrä on moninkertaistunut. Olemme saaneet toivottaa tervetulleiksi uusia kasvoja niin asiakaspalveluumme ja talouteemme, mutta myös tuotekehityspuolelle ja konserniin rakennetuille kokonaan uusille pesteille, head of people and culture Olli Saukola iloitsee.

Kevytyrittäjyys toimii yhä useammalle polkuna Y-tunnukselliseen yrittäjyyteen. UKKO.fin tekemän Suuren kevytyrittäjyyskyselyn 2020 -tuloksista näkee, että yrittäjyys kiinnostaa alati kasvavaa joukkoa.

– Yli 60 prosenttia haaveilee yrittäjyydestä, mutta vain 25 prosenttia on aikeissa perustaa yrityksen. Me haluamme auttaa yrittäjyyden jokaisella askeleella, ja UKKO Toiminimiyrittäjyyden palvelut auttavat myös niitä, jotka haluavat ottaa seuraavan askeleen yrittäjyydessä, Saukola kuvailee.

Kannettava tietokone, jossa auki UKKO.fi:n sivu

Kyselyn tulokset kertovat myös, että yrittäjyydessä pohdituttaa eniten yrittäjyyteen liittyvät byrokratia.

– Me haluamme tehdä yrittäjyyden mahdollisimman helpoksi kaikille, siitä aikanaan kevytyrittäjyyspalvelummekin syntyi. Ja tähän kaikkeen itsenäiseen yrittäjyyteen liittyvään byrokratiaan meillä on iso joukko talouden ja yrittäjyyden asiantuntijoita apuna auttamassa yrittäjyyden eri vaiheissa.

– Lisäksi meillä on useampi haku käynnissä, joissa etsitään vahvistuksia muun muassa meidän omaan verkkopalveluiden tekemiseen, ylläpitämiseen ja kehittämiseen. Etenkin näinä aikoina on ilo olla toimija, joka pystyy sekä auttamaan itsenäisesti työtään tekeviä että toivottamaan lisää asiantuntijoita tervetulleiksi kasvavaan konserniimme.

UKKO-konsernissa vuoden alussa aloittaneet uudet vahvistukset

UKKO.fihin ja UKKO Toiminimiyrittäjyyteen on tullut uusia henkilöitä asiakaspalveluun auttamaan sekä kevytyrittäjiä sekä toiminimiyrittäjiä. Asiakaspalvelu vahvistui vuoden alussa, kun Ella Männikkö aloitti kevytyrittäjille suunnatussa asiakaspalvelussa ja Milka Malmi toiminimiyrittäjien asiakaspalvelussa. Kaikille yrittäjyydestä kiinnostuneille suunnatun uuden palvelun, yrittäjyyskoulun, päätoimittajana aloitti tammikuun alussa Jenna Heino.

Lisäksi UKKO Toiminimiyrittäjyyden taloustiimi kasvaa entisestään myöhemmin tammikuussa, kun Sebastian Erkkilä ja Juuso Päivärinne aloittavat Financial Management Specialisteina kirjanpidon, viranomaisilmoitusten ja tositteiden parissa työskentelyn.

– Yrittäminen on mielenkiintoinen osa nykyajan työelämää ja kasvava trendi, kun tulevaisuudessa yhä useampi työllistää itsensä. Odotan innolla, että pääsemme rakentamaan yrittäjyyskoulua, jossa jokainen yrittäjyydestä haaveileva saa selkokielisen opastuksen askel askeleelta yrityksen perustamiseen. Samaan aikaan haluamme ajankohtaisilla sisällöillä puhutella kaikkia yrittäjyydestä kiinnostuneita, sillä yrittäjyys on koko elämän mittainen opintomatka, yrittäjyyskoulun päätoimittaja Jenna Heino kertoo.

-Olipa sitten laskutukseen, verotukseen tai vaikkapa yrittäjän vakuutuksiin liittyviä asioita, me autamme avaamalla näitä aiheita aina kansantajuisesti ja syventymällä näihin niin että yrittämisestä tulee ennen kaikkea entistä helpompaa kaikille.

Alkuvuodesta tulemme myös avaamaan UKKO.fin talousjohtajan haun – jos tämä innostaa sinua, pysy kuulolla!

Lue lisää aiheesta

Näin yrittäjyyden kenttä on Suomessa muuttunut vuosikymmenissä

Kevytyrittäjän ja yrittäjän velvollisuudet ja vastuut – mitä niihin kuuluu?

Jenna Heino luotsaamaan UKKO.fin uudistunutta Yrittäjyyskoulua

Kevytyrittäjyys vai toiminimiyrittäjyys?

Kevytyrittäjyys on oikea vaihtoehto kun:

 • Et tarvitse omaa yritystä tai Y-tunnusta
 • Toimintasi on sivutoimista tai keikkaluontoista
 • Sinulla on liikeidea, jota haluat testata turvallisesti
 • Et halua miettiä ennakkoveroja, alveja tai muita ilmoituksia
 • Sinulla on keikka, josta haluat rahat nopeasti tilille

Toiminimiyrittäjyys on sinua varten kun:

 • Tarvitset toimintaasi varten oman Y-tunnuksen
 • Aiot toimia yrittäjänä säännöllisesti
 • Sinulla on jo valmis idea siitä, millaista yritystoimintaa haluat harjoittaa
 • Sinulla on paljon hankintoja, joiden arvonlisäverot haluat vähentää
 • Haluat hakea starttirahaa toimintasi alkuun
Askarruttaako jokin? Jätä meille yhteydenottopyyntö >>

Muita artikkeleita aiheesta Ajankohtaista:

 • Ajankohtaista UKKO-data: Naisyrittäjät tienaavat edelleen vähemmän samoista töistä kuin miehet, mutta yllätyksiäkin löytyi

  UKKO.fi selvitti freelancer-työtä tekevien naisten ja miesten välistä palkkaeroa UKKO.fi-kevytyrittäjäpalvelun käyttäjien laskutustiedoista. Selvityksessä laskettiin naisten ja miesten keskimääräinen tuntilaskutushinta ja saatiin tulokseksi, että vuosina 2019-2021 freelancer-naisen euro on  ollut 83 senttiä. “Halusimme naistenviikolla syventyä yrittäjyyteen ja työelämään naisten näkökulmasta ja selvitimme suurella uteliaisuudella UKKO-datastamme millaisia eroja naisten ja miesten laskutuksissa on. Laskimme nais- ja mieskevytyrittäjiemme tuntihintojen keskiarvoja ja saimme tulokseksi,…

  Lue lisää
 • Ajankohtaista Lauri Timgren aloitti UKKO.fin konsernin uutena toimitusjohtajana 1.8.2022

  UKKO.fin konsernin toimitusjohtajana on aloittanut Lauri Timgren. Pitkän uran finanssi- ja rahoitusmaailmassa tehnyt Timgren aloitti uudessa tehtävässään 1.8.2022. – On erittäin hienoa, että saimme Laurin konsernimme johtoon. UKKO.fi on kasvanut 10 vuodessa kevytyrittäjille tutusta laskutuspalvelusta palvelemaan yhä suurempaa joukkoa erilaisia itsenäisiä yrittäjiä. Tulevaisuudessa haluamme tarjota entistä laajemmin palveluita ja työkaluja itsenäisille yrittäjille yritystoiminnan muodosta riippumatta sekä Suomessa että kasvavissa määrin…

  Lue lisää
 • Ajankohtaista Itsenäiset yrittäjät saivat oman patsaan Kansalaistorille: ”Patsas kuvastaa yrittäjyyden murrosta ja työelämän monimuotoisuutta”

  Tänään maanantaina Helsingin Kansalaistorilla paljastettiin puoliltapäivin itsenäisten yrittäjien kunniaksi tehty patsas. Teos seisoo Kansalaistorilla keskiviikkoon asti kunnianosoituksena kaikille itsenäisesti yrittäville suomalaisille. Kolmesta itsenäisestä yrittäjästä tehty Patsas rohkeudelle on osa kevytyrittäjyyspalvelu UKKO.fin laajempaa kampanjaa, jonka tavoitteena on nostaa keskustelua itsenäisten yrittäjien asemasta, kertoa heidän tarinoitaan ja auttaa saamaan yksinyrittäjien ja kevytyrittäjien ääni esille yhteiskunnallisesti. – Me haluamme, että itsenäisten yrittäjien arvo…

  Lue lisää