Yrittäjyyskoulu

Aina kannattaa yrittää

Yrittäjyys työelämän trendinä vuonna 2021 – Itsenäisten yrittäjien joukko kasvaa, samoin heille suunnatut palvelut

ukko.fin-uudet-tyontekijat

Työelämän muutokset näkyvät etenkin yrittäjyydessä: itsenäisten yrittäjien joukko kasvaa Suomessa, ja kasvu näkyy myös UKKO.fin sekä samaan konserniin kuuluvan UKKO Pron kasvussa.

Kuvassa konsernimme uutta vahvistusta! Vasemmalta oikealle Olli Saukola (head of people and culture), Milka Malmi (asiakaspalvelu), Sebastian Erkkilä (Financial Management Specialist) ja Jenna Heino (yrittäjyyskoulun päätoimittaja).

Molemmat yritykset tarjoavat palveluitaan itsenäisille yrittäjille; toinen on kevyempi vaihtoehto niille, jotka haluavat ensin esimerkiksi testata yrittämistä, ja toinen niille, jotka tietävät että oma yritystoiminta tarvitsee oman y-tunnuksen.

Syksyllä kevytyrittäjien määrä Suomen suurimmassa laskutuspalvelussa, UKKO.fissä, ylitti 100 000 rajapyykin. Kevytyrittäminen on tullut jäädäkseen. Ajatukset yrittäjyydestä ja oman osaamisen myymisestä itsenäisesti yrittäjänä ovat muuttuneet vuosi vuodelta positiivisimmiksi.

– Tähän kasvuun vastaamme myös kasvattamalla omaa joukkoamme. Vuonna 2012 kun aloitimme, meitä ukkolaisia oli kourallinen talossa, nyt määrä on moninkertaistunut. Olemme saaneet toivottaa tervetulleiksi uusia kasvoja niin asiakaspalveluumme ja talouteemme, mutta myös tuotekehityspuolelle ja konserniin rakennetuille kokonaan uusille pesteille, head of people and culture Olli Saukola iloitsee.

Kevytyrittäjyys toimii yhä useammalle polkuna y-tunnukselliseen yrittäjyyteen. UKKO.fin tekemän Suuren kevytyrittäjyyskyselyn 2020 -tuloksista näkee, että yrittäjyys kiinnostaa alati kasvavaa joukkoa.

– Yli 60 prosenttia haaveilee yrittäjyydestä, mutta vain 25 prosenttia on aikeissa perustaa yrityksen. Me haluamme auttaa yrittäjyyden jokaisella askeleella, ja UKKO Pron toiminimiyrittäjyyspalvelut auttavat myös niitä, jotka haluavat ottaa seuraavan askeleen yrittäjyydessä, Saukola kuvailee.

Kannettava tietokone, jossa auki UKKO.fi:n sivu

Kyselyn tulokset kertovat myös, että yrittäjyydessä pohdituttaa eniten yrittäjyyteen liittyvät byrokratia.

– Me haluamme tehdä yrittäjyyden mahdollisimman helpoksi kaikille, siitä aikanaan kevytyrittäjyyspalvelummekin syntyi. Ja tähän kaikkeen itsenäiseen yrittäjyyteen liittyvään byrokratiaan meillä on iso joukko talouden ja yrittäjyyden asiantuntijoita apuna auttamassa yrittäjyyden eri vaiheissa.

– Lisäksi meillä on useampi haku käynnissä, joissa etsitään vahvistuksia muun muassa meidän omaan verkkopalveluiden tekemiseen, ylläpitämiseen ja kehittämiseen. Etenkin näinä aikoina on ilo olla toimija, joka pystyy sekä auttamaan itsenäisesti työtään tekeviä että toivottamaan lisää asiantuntijoita tervetulleiksi kasvavaan konserniimme.

UKKO-konsernissa vuoden alussa aloittaneet uudet vahvistukset

UKKO.fihin ja UKKO Prohon on tullut uusia henkilöitä asiakaspalveluun auttamaan sekä kevytyrittäjiä sekä toiminimiyrittäjiä. Asiakaspalvelu vahvistui vuoden alussa, kun Ella Männikkö aloitti kevytyrittäjille suunnatussa asiakaspalvelussa ja Milka Malmi toiminimiyrittäjien asiakaspalvelussa. Kaikille yrittäjyydestä kiinnostuneille suunnatun uuden palvelun, yrittäjyyskoulun, päätoimittajana aloitti tammikuun alussa Jenna Heino. Lisäksi UKKO Pron taloustiimi kasvaa entisestään myöhemmin tammikuussa, kun Sebastian Erkkilä ja Juuso Päivärinne aloittavat Financial Management Specialisteina kirjanpidon, viranomaisilmoitusten ja tositteiden parissa työskentelyn.

– Yrittäminen on mielenkiintoinen osa nykyajan työelämää ja kasvava trendi, kun tulevaisuudessa yhä useampi työllistää itsensä. Odotan innolla, että pääsemme rakentamaan yrittäjyyskoulua, jossa jokainen yrittäjyydestä haaveileva saa selkokielisen opastuksen askel askeleelta yrityksen perustamiseen. Samaan aikaan haluamme ajankohtaisilla sisällöillä puhutella kaikkia yrittäjyydestä kiinnostuneita, sillä yrittäjyys on koko elämän mittainen opintomatka, yrittäjyyskoulun päätoimittaja Jenna Heino kertoo.

-Olipa sitten laskutukseen, verotukseen tai vaikkapa yrittäjän vakuutuksiin liittyviä asioita, me autamme avaamalla näitä aiheita aina kansantajuisesti ja syventymällä näihin niin että yrittämisestä tulee ennen kaikkea entistä helpompaa kaikille.

Alkuvuodesta tulemme myös avaamaan UKKO.fin talousjohtajan haun – jos tämä innostaa sinua, pysy kuulolla!

Muita artikkeleita aiheesta Kevytyrittäjyys:

 • Kevytyrittäjyys Kevytyrittäjyyden aloittaminen – 6 ohjetta jouhevaan toimintaan!

  Oletko juuri aloittanut kevytyrittäjyyden tai mietit siihen ryhtymistä? Hienoa! Käytännössä kevytyrittäjyys on helppoa, mutta jos asiakashankinnasta haluaa tehdä mahdollisimman jouhevaa ja omasta liiketoiminnasta siten kannattavaa, kannattaa tutustua näihin kuuteen aiheeseen: 1.Testaa idea Siis ota ensimmäinen keikka vastaan. Mikäli oma kevytyrittäjyys on vasta alkutekijöissään, voi tuntua vaikealta nähdä omaa toimintaa heti kokonaisuutena. Ei kuitenkaan hätää, sillä omaa toimintamallia voi ja kannattaa…

  Lue lisää
 • Kevytyrittäjyys Mikä ihmeen kevytyrittäjyys? Miten UKKO.fi toimii?

  Mikä ihmeen kevytyrittäjyys? Onko se jotain leikkiyrittäjyyttä? Onko sitten olemassa raskasyrittäjyyttäkin? Miten UKKO.fi toimii? Törmäämme vastaavanlaisiin kommentteihin päivittäin UKKO.fi:n sosiaalisen median kanavissa. Vaikka olemme aktiivisesti yrittäneet jalkauttaa suomen kieleen kevytyrittäjyys-termiä, ja vaikka kerromme äänekkäästi yrityksemme toiminnasta sekä verkkosivuillamme, somessa että erilaisissa tapahtumissa, on laskutuspalvelun toimintaperiaate monelle vielä vieras. Päätimmekin nyt kuvata UKKO.fi:n toiminnan mahdollisimman yksinkertaisesti tämän tekstin ja oheisen sarjakuvan avulla.…

  Lue lisää
 • Kevytyrittäjyys Eräopas – laskuta työsi UKKO.fi:n kautta

  Eräopas – laskuta työsi helposti ja joustavasti! Laskuttaminen UKKO.fi:n kautta onnistuu muutamassa minuutissa Suomessa erä- ja luonto-oppaita tarvitaan, sillä luontomatkailu maassamme kasvaa jatkuvasti. Opastusta eivät suinkaan kaipaa ainoastaan Suomen luontoa kauempaa katsomaan tulleet turistit, vaan myös esimerkiksi luonnonhelmaan kaipaavat kotimaan kaupunkilaiset. Työtä on siis tarjolla, mutta usein siitä pitäisi pystyä laskuttamaan esimerkiksi omalla toiminimellä. Entä jos omaa yritystä ei halua kuitenkaan heti…

  Lue lisää