Yrittäjyyskoulu

Aina kannattaa yrittää

Yrityksen sairauskuluvakuutus

yrityksen-sairauskuluvakuutus

Tuottavalle yritystoiminnalle oleellista on huolehtia työntekijöiden terveydestä ja hyvinvoinnista, sillä sairaslomista johtuvat poissaolot vaikuttavat konkreettisesti koko tiimin työtehoon ja hidastavat, pahimmillaan jopa seisauttavat töiden etenemisen.

Sairauskuluvakuutus takaa nopean avun sairastumistapauksen tai työtapaturman sattuessa. Se ei tee kenestäkään supermiestä tai loitsi flunssaa tiehensä, mutta nopeuttaa hoitoon pääsemistä ja hyödyttää sekä yrityksen johtoa, että työntekijöitä.

Sairauskuluvakuutuksen ansiosta työntekijä voi sairastumistapauksessa mennä lähimmälle lääkäriasemalle ja saada nopeasti hoitoa, myös yksityisestä terveyslaitoksesta. Nopea hoitoon pääsy ilman turhauttavaa jonotusta helpottaa työntekijän elämää, mutta myös lyhentää sairaslomien pituutta vähentäen työnantajan stressiä.

Kaikkia työntekijän sairastumisesta koituvia kuluja yrityksen sairauskuluvakuutus ei korvaa, mutta se parantaa sitä perusturvaa, jonka lain määräämät henkilövakuutukset antavat.

Omavastuuajan jälkeen yrityksen sairauskuluvakuutukseen saa sairauden tai töissä tapahtuneen tapaturman aiheuttamalta ohimenevältä työkyvyttömyysajalta myös päiväkorvauksen.

Voit hakea sairauskuluvakuutusta esimerkiksi IF:ltä: Ota sairaskuluvakuutus kaiken varalta.

Muita artikkeleita aiheesta Vakuutukset: