Yrityksen sairauskuluvakuutus

Arvioitu lukuaika: 0 minuuttia

yrityksen-sairauskuluvakuutus

Tuottavalle yritystoiminnalle oleellista on huolehtia työntekijöiden terveydestä ja hyvinvoinnista, sillä sairaslomista johtuvat poissaolot vaikuttavat konkreettisesti koko tiimin työtehoon ja hidastavat, pahimmillaan jopa seisauttavat töiden etenemisen.

Sairauskuluvakuutus takaa nopean avun sairastumistapauksen tai työtapaturman sattuessa. Se ei tee kenestäkään supermiestä tai loitsi flunssaa tiehensä, mutta nopeuttaa hoitoon pääsemistä ja hyödyttää sekä yrityksen johtoa, että työntekijöitä.

Sairauskuluvakuutuksen ansiosta työntekijä voi sairastumistapauksessa mennä lähimmälle lääkäriasemalle ja saada nopeasti hoitoa, myös yksityisestä terveyslaitoksesta. Nopea hoitoon pääsy ilman turhauttavaa jonotusta helpottaa työntekijän elämää, mutta myös lyhentää sairaslomien pituutta vähentäen työnantajan stressiä.

Kaikkia työntekijän sairastumisesta koituvia kuluja yrityksen sairauskuluvakuutus ei korvaa, mutta se parantaa sitä perusturvaa, jonka lain määräämät henkilövakuutukset antavat.

Omavastuuajan jälkeen yrityksen sairauskuluvakuutukseen saa sairauden tai töissä tapahtuneen tapaturman aiheuttamalta ohimenevältä työkyvyttömyysajalta myös päiväkorvauksen.

Voit hakea sairauskuluvakuutusta esimerkiksi IF:ltä: Ota sairaskuluvakuutus kaiken varalta.

Muita artikkeleita aiheesta Vakuutukset ja lakiasiat:

 • Vakuutukset ja lakiasiat Näin irtisanomisilmoitus hoidetaan pois alta ennen yrittäjäksi lähtemistä

  Irtisanomisilmoitus on velvollisuus, joka lähes jokaisen on hoidettava ennen yrittäjäksi lähtemistä. Asian voi hoitaa hienosti tyylillä tai hutiloiden karvaalla maulla. Kokosimme artikkeliin kaikki parhaat ohjeet siihen, miten irtisanoutuminen jää todennäköisimmin hyvien kokemusten joukkoon. Ei ole lainkaan tavatonta, että yrittäjyyttä suunnitteleva pohtii uutta peliliikettään pitkään, joskus jopa vuosia. Monet yrittäjäksi ryhtyvät aloittavatkin palkkatyön ohessa kevytyrittäjinä tai sivutoimisina toiminimiyrittäjinä kerätäkseen kokemusta yrittäjyydestä…

  Lue lisää
 • Vakuutukset ja lakiasiat Ryhdyitkö kevytyrittäjäksi? Käy nämä asiat läpi asiakkaasi kanssa

  Kevytyrittäjänä toimimiseen liittyy tiettyjä seikkoja, jotka kannattaa käydä läpi yhdessä asiakkaan kanssa ennen työn aloitusta. Laadimme näistä asioista käyttöösi kätevän muistilistan. Huom: kevytyrittäjän työllistäjää voidaan nimittää sekä toimeksiantajaksi että asiakkaaksi. Käytämme tässä artikkelissa nimitystä "asiakas". Oletko aloittanut hiljattain kevytyrittäjänä? Hienoa kuulla! Kevytyrittäjyyteen liittyy kuitenkin muutamia käytäntöjä, jotka sinun kannattaa selvittää asiakkaallesi. Voit käydä ne läpi hänen kanssaan samalla, kun sovitte…

  Lue lisää
 • Vakuutukset ja lakiasiat Toiminimiyrittäjän vakuutukset – mitä vakuutuksia tarvitsee olla?

  Yrityksen perustaminen on jännittävää aikaa yrityksen perustajalle tai perustajille. Kutkutus uudesta ja oman unelman toteutumisesta on suurimmillaan, kun yritys on lainvoimaisesti olemassa ja ensimmäiset rahat kilahtavat kassaan. Yrittäjyyden alkumetreillä on myös mietittävä vakuutuksien tarvetta. Vakuutuksien miettiminen saattaa kuulostaa tylsältä, mutta ne tuovat kuitenkin turvaa yrittäjän arkeen. Esittelemme tässä artikkelissa aloittavaen yrittäjän vakuutukset. Kerromme perusasiat pakollisista ja vapaaehtoisista vakuutuksista. Mitä vakuutuksia…

  Lue lisää