Yrittäjyyskoulu

Aina kannattaa yrittää

Yrityksen sairauskuluvakuutus

yrityksen-sairauskuluvakuutus

Tuottavalle yritystoiminnalle oleellista on huolehtia työntekijöiden terveydestä ja hyvinvoinnista, sillä sairaslomista johtuvat poissaolot vaikuttavat konkreettisesti koko tiimin työtehoon ja hidastavat, pahimmillaan jopa seisauttavat töiden etenemisen.

Sairauskuluvakuutus takaa nopean avun sairastumistapauksen tai työtapaturman sattuessa. Se ei tee kenestäkään supermiestä tai loitsi flunssaa tiehensä, mutta nopeuttaa hoitoon pääsemistä ja hyödyttää sekä yrityksen johtoa, että työntekijöitä.

Sairauskuluvakuutuksen ansiosta työntekijä voi sairastumistapauksessa mennä lähimmälle lääkäriasemalle ja saada nopeasti hoitoa, myös yksityisestä terveyslaitoksesta. Nopea hoitoon pääsy ilman turhauttavaa jonotusta helpottaa työntekijän elämää, mutta myös lyhentää sairaslomien pituutta vähentäen työnantajan stressiä.

Kaikkia työntekijän sairastumisesta koituvia kuluja yrityksen sairauskuluvakuutus ei korvaa, mutta se parantaa sitä perusturvaa, jonka lain määräämät henkilövakuutukset antavat.

Omavastuuajan jälkeen yrityksen sairauskuluvakuutukseen saa sairauden tai töissä tapahtuneen tapaturman aiheuttamalta ohimenevältä työkyvyttömyysajalta myös päiväkorvauksen.

Voit hakea sairauskuluvakuutusta esimerkiksi IF:ltä: Ota sairaskuluvakuutus kaiken varalta.

Muita artikkeleita aiheesta Vakuutukset:

 • Vakuutukset Yrittäjän vakuutukset – Mitä ovat yrittäjän pakolliset vakuutukset?

  Mitä ovat yrittäjän pakolliset vakuutukset ja mitkä muut vakuutukset ovat tarpeellisia? Kokosimme tälle sivulle runsaasti tietoa yrittäjän pakollisista ja vapaaehtoisista vakuutuksista. Lue ja varaudu riskeihin! Yrityksen vakuutukset kannattaa laittaa heti kuntoon Aloittavalla yrittäjällä on monta rautaa tulessa ja monta asiaa hoidettavana. Yksi asia, johon ehdottomasti kannattaa käyttää aikaa, on yrittäjän vakuutukset ja niiden selvittely. Vakuutukset on hyvä olla kunnossa yritystoiminnan…

  Lue lisää
 • Vakuutukset Yrittäjän eläkevakuutus - YEL - Kattavasti ja selkokielisesti selitettynä

  YEL on sana, jossa on vain kolme kirjainta, mutta silti se tulee erittäin usein puheeksi, kun yrittäjät ja kevytyrittäjät kertovat työstään ja liiketoiminnastaan. YEL tarkoitaa siis yrittäjän eläkevakuutusta. Tässä artikkelissa käymme läpi kaiken mitä sinun tulee tietää YEL:stä. Huomaathan, että YEL-vakuutuksen ala- ja ylärajat arvioidaan uudestaan vuosittain. Tässä artikkelissa on käytetty esimerkkeinä vuoden 2021 tietoja. Katso ajankohtaiset eläkevakuutukseen liittyvät kysymykset…

  Lue lisää
 • Vakuutukset YEL-vakuutuksen minimimaksu voi yllättävässä elämäntilanteessa jättää yrittäjän lompakon lähes tyhjäksi

  YEL, se pakollinen paha? Tunteita herättävä YEL-vakuutus nähdään usein pelkkänä eläkepäivien pakkoturvana, vaikka siitä saa oikein räätälöitynä ison puskurin myös sairastumisen varalle tai vanhempainvapaille jäädessä. Harmillisen usein YEL-hyöty konkretisoituu yrittäjälle vasta sitten, kun käsi laskettelurinteessä murtuu tai vauva ilmoittaa tulostaan – ja silloin on jo liian myöhäistä. Ei ole ihme, että YEL harvemmin leiskuu ajatuksissa aurinkoisena. Lähinnä yrittäjät kysyvät sen…

  Lue lisää