Blogi

8.7.2019

Jukka-Pekka on alan vaihtaja, joka teki harrastuksestaan ammatin

Jukka-Pekka Visuri

Kuka olet?

Olen Jukka-Pekka Visuri, 40-vuotias mies Turusta. Olen naimisissa ja minulla on yksi poikapuoli.

Mitä teet?

Valokuvaan ja teen myös graafista suunnittelua ja toteutusta. Ammattinimikkeinä minulla on muun muassa audiovisuaalisen viestinnän ammattitutkinto, julkaisugraafikko sekä valokuvaaja.

Miten päädyit kevytyrittäjäksi?

Olin vuosia kokkina ravintoloissa, mutta koska minulla on mennyt molemmista käsistä veneluut huonoon kuntoon ja tehty myös luudutusleikkauksia, jouduin lopettamaan ne työt. Opiskelinkin sitten uuteen ammattiin, valokuvaajaksi.

Olin harrastanut kuvaamista jo vuosia, ja siksi päätin tehdä kuvaamisesta ammatin itselleni. Menin kouluun opiskelemaan alaa ja näin tapahtui. Valmistuin keväällä 2019 Paasikivi-opistosta.

Kevytyrittäjyys toiminimiyrittäjyyteen varrattuna on todella helppo vaihtoehto. Ei tarvitse kirjanpitäjää eikä tarvitse huolehtia muistakaan yrittäjän velvoitteista.

Jukka-Pekka Visuri

Kevytyrittäjänä olen ollut vasta hetken. Sitä ennen minulla on ollut toiminimi. Silloin tein nettisivuja yrityksille.

Kevytyrittäjyys toiminimiyrittäjyyteen varrattuna on todella helppo vaihtoehto. Ei tarvitse kirjanpitäjää eikä tarvitse huolehtia muistakaan yrittäjän velvoitteista, vaan voi vain keskittyä itse kuvaamiseen.

Hienointa työssäni on se, että saan tehdä sitä, mistä tykkään.

Millainen on tavallinen työpäiväsi?

Minulla ei ole mitään määrättyä kuvausjuttua, jota tekisin pelkästään. Tykkään kuvata kaikkea ja näin oppia samalla lisää.

Kuvaan studio- ja henkilökuvia, yritysesittelyitä, tapahtumia ja juhlakuvauksia sekä tuotekuvauksia. Teen myös kuvauksia urheiluseuroille.

Tämän lisäksi teen vaativia kuvankäsittelyjä ja graafista sunnittelua ja toteutuksia kuten esimerkiksi mainoksia, julisteita ja esitteitä. Tällä hetkellä yritän mainostaa palveluitani enemmän, jotta saisin lisää asiakkaita.

Mikä on hienointa omassa työssäsi?

Hienointa työssäni on se, että saan tehdä sitä, mistä tykkään.

Missä asioissa haluaisit kehittää itseäsi?

Haluaisin kehittää markkinointitaitojani ja tietenkin tulla paremmaksi kuvaajaksi.

Terveisiä ja vinkkejä muille kevytyrittäjille ja sellaisiksi aikoville?

UKKO.fi on helppo palvelu kokeilla yrittäjyyttä!

Jukan kuvia pääset katsomaan hänen verkkosivuiltaan sekä Instagramista:

www.jukivisuri.fi
@jukivisuri_photography

Haluatko sinä Viikon Kevytyrittäjäksi?

Viikon kevytyrittäjä on UKKO.fi:n blogisarja, jossa nostamme esiin eri alojen kevytyrittäjiä. Onko sinulla oma tarina kevytyrittäjyydestä? Me tahdomme kuulla sen! Klikkaa ja täytä lomake.

pauliina
Kirjoittaja

Pauliina Saukkonen

Pauliina on markkinointitiimin SEM- ja social media marketing -intoilija, joka inspiroituu hyvästä tiimihengestä ja taitavista työkavereista. Hän on vapaa-ajalla cup cake -leipuri ja rakastaa kaikkea visuaalista tekemistä sekä siskonpoikansa, valkoisen paimenkoiran, Fredin kanssa puuhaamista.

Rekisteröidy nyt – Se on ilmaista, nyt ja aina. Saat tunnukset välittömästi.

Kerro mielipiteesi

Kerro mitä ajattelet!

Tilaa blogikirjoitukset sähköpostiisi!

Syötä sähköpostiosoitteesi alla olevaan kenttään ja saat tuoreimmat blogikirjoituksemme suoraan sähköpostiisi kerran viikossa.
Lähetämme uusimmat kirjoitukset joka keskiviikko. Voit lopettaa tilauksesi milloin tahansa.

Lisää aiheesta