Arvioitu lukuaika: 1 minuutti

Sonja Happonen haluaa luoda mieliharrastuksestaan liiketoimintaa

viikon-kevytyrittaja-sonja-happonen

Hei! Olen Sonja, 25-vuotias mahdollinen yrittäjän alku.

Sain idean aloittaa kevytyrittäjänä valokuvauksen takia. Olen aina rakastanut kauniita asioita ja visuaalisuutta. Kauniit kuvat ja itse valokuvaus ovat aina olleet mieluisia minulle.

En ole siis ammattivalokuvaaja (ainakaan vielä). Toimin tällä hetkellä vastuumyyjänä vaateliikkeessä. Olen myös opiskelija Haaga-Helia-ammattikorkeakoulussa, visuaalisen markkinoinnin linjalla. Asun Tampereella ja olen täällä töissä, mutta opintojani teen etänä.

Kevytyrittäjyys valokuvaajana on minulle toistaiseksi mieluisa harrastus, josta toivon vielä mahdollisesti kasvavan jotain enemmän.

Mitä teet?

Harrastan valokuvausta ja toiveeni olisikin päästä tekemään työkeikkoja valokuvauksen parissa. Olen avoin kaikelle kuvaamiselle. Muun muassa erilaisissa tilaisuuksissa valokuvaaminen, sisustuskuvien ottaminen ja taidekuvien ottaminen kiinnostaisivat.

Miten päädyit kevytyrittäjäksi?

Olen aina halunnut yrittäjäksi ja valokuvaus on ollut minulle aina mieluisaa. Valokuvauksen kautta pääsen toteuttamaan itseäni ja hyödyntämään visuaalisia taitojani.

Toivon, että muut arvostavat kykyjäni, jotta pääsisin työskentelemään kuvauskeikkojen parissa silloin kun suinkin muulta työtä ja koululta ehdin.

Millainen on tavallinen työpäiväsi?

Tavallinen työpäivä menee kouluhommissa sekä vaateliikkeessä toimiessa vastuumyyjänä. Kevytyrittäjyys valokuvaajana on minulle toistaiseksi mieluisa harrastus, josta toivon vielä mahdollisesti kasvavan jotain enemmän. Ainakin toivoisin olevani joku päivä yrittäjä tehden jotain minua kiinnostavaa ja valokuvaukseen liittyvää.

Mikä on hienointa omassa työssäsi?

Hienointa työssäni on sen visuaalisuus ja rajattomat mahdollisuudet toteuttaa itseä ja asiakkaiden toiveita. Parasta kevytyrittäjyydessä on myös vapaus luoda omat aikataulut.

Hienointa työssäni on sen visuaalisuus ja rajattomat mahdollisuudet toteuttaa itseä ja asiakkaiden toiveita.

Missä asioissa haluaisit kehittää itseäsi?

Haluaisin kehittää itseäni vieläkin paremmaksi valokuvaajaksi, ehkä jopa ammattivalokuvaajaksi joku päivä.

Haluan kehittää itseäni myös yrittämisen taidoissa, jotta voisin ehkä joku päivä toimia kokopäiväisenä yrittäjänä.

Saa nähdä, mitä tulevaisuus tuo tullessaan, koska pidän myös kovasti vaateliikkeessä työskentelystä. Nykyisesssä yrityksessä, jossa nyt olen, on mukavaa työskennellä ja näen itseni myös etenevän siellä aikanaan.

Sonja puistossa

Terveisiä ja vinkkejä muille kevytyrittäjille ja sellaisiksi aikoville?

Mikäli sulla on jokin ajatus mitä haluat tehdä, tee se! Rohkeus aina palkitaan ennemmin tai myöhemmin!

Tutustu Sonjaan paremmin täältä!

Sonjan valokuvauksen oma Instagram

Haluatko sinä Viikon Kevytyrittäjäksi?

Viikon kevytyrittäjä on UKKO.fi:n blogisarja, jossa nostamme esiin eri alojen kevytyrittäjiä. Onko sinulla oma tarina kevytyrittäjyydestä? Me tahdomme kuulla sen! Klikkaa ja täytä lomake.

Kirjoittaja: Pauliina Saukkonen

Pauliina on markkinointitiimin SEM- ja social media marketing -intoilija, joka inspiroituu hyvästä tiimihengestä ja taitavista työkavereista. Hän on vapaa-ajalla cup cake -leipuri ja rakastaa kaikkea visuaalista tekemistä sekä siskonpoikansa, valkoisen paimenkoiran, Fredin kanssa puuhaamista.

Muita artikkeleita aiheesta Yrittäjätarinat:

 • Yrittäjätarinat Veeran unelma omasta yrityksestä toteutui kevytyrittäjyyden jälkeen

  Veera Saloheimolle kevytyrittäjyys oli ponnahduslauta yrittäjäksi. Veeran tarinassa ensin löytyi asiakas ja vasta sitten oli ajankohtaista miettiä sitä, kuinka työstä saisi palkan. Yrittämisessä parasta on vapaus Sosiaalialan yhdistys oli yhteydessä Veeraan, sillä he kaipasivat ammattijärjestäjää työkeikalle pitämään koulutusta kodin raivaamisesta. Veeralle laskutuspalveluiden toimintamalli oli jo ennestään tuttu, joten käyttäjäksi rekisteröityminen ei vaatinut suurempia pohdintoja, kun laskun lähettämisen aika tuli. Veera…

  Lue lisää
 • Yrittäjätarinat Jenni Ekkala on kirjoittajien tukena oikolukijana

  Kuka olet? Olen Jenni, 30-vuotias, päivätyökseni myyntisihteerinä työskentelevä, aloitteleva kevytyrittäjä. Perheeseeni kuuluvat yrittäjänä toimiva avomies ja aina osan viikosta myös 10-vuotias bonustytär. Asumme Helsingin Töölössä. Mitä teet? Tarjoan oikoluku- ja kielenhuoltopalveluita sekä yrityksille että yksityishenkilöille. Olen huomannut, että kirjoitus- ja kielioppivirheitä voi tulla vastaan ihan valtamedioissakin, puhumattakaan yksittäisten yritysten markkinointimateriaaleista. Oikein kirjoitettu teksti antaa yrityksestä luotettavan kuvan. Tämä pätee myös…

  Lue lisää
 • Yrittäjätarinat Artun harrastuksesta tuli ammatti – viikon kevytyrittäjä selostaa työkseen

  Olen Arttu Hämäläinen, vuonna 1986 syntynyt savolainen, Jyväskylässä asuva urheiluselostaja. Perheeseeni kuuluu koirien lisäksi kaksi tytärtä ja yksi vaimo. Mitä teet? Teen työkseni sitä mitä rakastan. Harrastuksesta on nyt tullut ammatti, ja sehän on parasta mitä ihmiselle voi tapahtua! Teen tällä hetkellä pääasiassa urheiluselostuksia toimeksiannosta ja toimin jääkiekon parissa sekä Liigassa että Mestiksessä. Satunnaisesti selostan myös E-sportsia sekä tarvittaessa muita…

  Lue lisää