Yrittäjyyskoulu

Aina kannattaa yrittää

Sonja Happonen haluaa luoda mieliharrastuksestaan liiketoimintaa

viikon-kevytyrittaja-sonja-happonen

Hei! Olen Sonja, 25-vuotias mahdollinen yrittäjän alku.

Sain idean aloittaa kevytyrittäjänä valokuvauksen takia. Olen aina rakastanut kauniita asioita ja visuaalisuutta. Kauniit kuvat ja itse valokuvaus ovat aina olleet mieluisia minulle.

En ole siis ammattivalokuvaaja (ainakaan vielä). Toimin tällä hetkellä vastuumyyjänä vaateliikkeessä. Olen myös opiskelija Haaga-Helia-ammattikorkeakoulussa, visuaalisen markkinoinnin linjalla. Asun Tampereella ja olen täällä töissä, mutta opintojani teen etänä.

Kevytyrittäjyys valokuvaajana on minulle toistaiseksi mieluisa harrastus, josta toivon vielä mahdollisesti kasvavan jotain enemmän.

Mitä teet?

Harrastan valokuvausta ja toiveeni olisikin päästä tekemään työkeikkoja valokuvauksen parissa. Olen avoin kaikelle kuvaamiselle. Muun muassa erilaisissa tilaisuuksissa valokuvaaminen, sisustuskuvien ottaminen ja taidekuvien ottaminen kiinnostaisivat.

Miten päädyit kevytyrittäjäksi?

Olen aina halunnut yrittäjäksi ja valokuvaus on ollut minulle aina mieluisaa. Valokuvauksen kautta pääsen toteuttamaan itseäni ja hyödyntämään visuaalisia taitojani.

Toivon, että muut arvostavat kykyjäni, jotta pääsisin työskentelemään kuvauskeikkojen parissa silloin kun suinkin muulta työtä ja koululta ehdin.

Millainen on tavallinen työpäiväsi?

Tavallinen työpäivä menee kouluhommissa sekä vaateliikkeessä toimiessa vastuumyyjänä. Kevytyrittäjyys valokuvaajana on minulle toistaiseksi mieluisa harrastus, josta toivon vielä mahdollisesti kasvavan jotain enemmän. Ainakin toivoisin olevani joku päivä yrittäjä tehden jotain minua kiinnostavaa ja valokuvaukseen liittyvää.

Mikä on hienointa omassa työssäsi?

Hienointa työssäni on sen visuaalisuus ja rajattomat mahdollisuudet toteuttaa itseä ja asiakkaiden toiveita. Parasta kevytyrittäjyydessä on myös vapaus luoda omat aikataulut.

Hienointa työssäni on sen visuaalisuus ja rajattomat mahdollisuudet toteuttaa itseä ja asiakkaiden toiveita.

Missä asioissa haluaisit kehittää itseäsi?

Haluaisin kehittää itseäni vieläkin paremmaksi valokuvaajaksi, ehkä jopa ammattivalokuvaajaksi joku päivä.

Haluan kehittää itseäni myös yrittämisen taidoissa, jotta voisin ehkä joku päivä toimia kokopäiväisenä yrittäjänä.

Saa nähdä, mitä tulevaisuus tuo tullessaan, koska pidän myös kovasti vaateliikkeessä työskentelystä. Nykyisesssä yrityksessä, jossa nyt olen, on mukavaa työskennellä ja näen itseni myös etenevän siellä aikanaan.

Sonja puistossa

Terveisiä ja vinkkejä muille kevytyrittäjille ja sellaisiksi aikoville?

Mikäli sulla on jokin ajatus mitä haluat tehdä, tee se! Rohkeus aina palkitaan ennemmin tai myöhemmin!

Tutustu Sonjaan paremmin täältä!

Sonjan valokuvauksen oma Instagram

Haluatko sinä Viikon Kevytyrittäjäksi?

Viikon kevytyrittäjä on UKKO.fi:n blogisarja, jossa nostamme esiin eri alojen kevytyrittäjiä. Onko sinulla oma tarina kevytyrittäjyydestä? Me tahdomme kuulla sen! Klikkaa ja täytä lomake.

Kirjoittaja: Pauliina Saukkonen

Pauliina on markkinointitiimin SEM- ja social media marketing -intoilija, joka inspiroituu hyvästä tiimihengestä ja taitavista työkavereista. Hän on vapaa-ajalla cup cake -leipuri ja rakastaa kaikkea visuaalista tekemistä sekä siskonpoikansa, valkoisen paimenkoiran, Fredin kanssa puuhaamista.

Muita artikkeleita aiheesta Yrittäjätarinat:

 • Yrittäjätarinat Vaarallisten aineiden kuljetusten turvallisuustarkastaja Antero von Bagh

  Antero kuvassa oikealla. Olen 71-vuotias eläkeläinen, takana kokemusta toisen palveluksessa, työtä omalla toiminimellä ja nyt UKKO.fi:n kautta edelleen työn syrjässä kiinni. Mitä teet? Teen vaarallisten aineiden kuljetusten turvallisuustarkastuksia, joita olen tehnyt yli 20 vuotta. Työ edellyttää ISO-9001 ja ISO 14001 serifiointiarvioinnin kokemusta pääarvioijana, voimassa olevaa vaarallisten aineiden turvallisuusneuvonantajapätevyyttä ja kokemusta logistiikkaketjusta. Lopullisen silauksen antaa CEFICin antama SQAS -arvioijakoulutus ja myöntämä…

  Lue lisää
 • Yrittäjätarinat Jani tarjoaa kitaratunteja kaikenikäisille ja eritaitoisille!

  Valokuvaaja: Mari Manninen Hei! Olen Jani Kilponen, 29-vuotias kitaristi ja laulaja itä-Helsingistä. Olen itseoppinut muusikko, joka on saanut oppia lukuisilta musiikkipedagogian ammattilaisilta. Minulla on useamman vuoden kokemus kitaransoitosta, live-esiintymisestä, laulujen kirjoittamisesta sekä soitonopetuksesta. Omia tuotoksiani voit kuunnella Facebookissa ja Instagramissa: @janiartist @kaspiankaski @kitaratuntejanuorille Mitä teet? Tarjoan kitaratunteja kaiken ikäisille, tällä hetkellä suurimpana kohderyhmänä ovat nuoret ja nuoret aikuiset. Opetettavieni ei…

  Lue lisää
 • Yrittäjätarinat Tiina Käpylä on tuottaja, joka on päässyt pitkälle olemalla rohkea ja sanomalla kyllä

  Tiina Käpylä, 39-vuotias filosofian tohtori. Väittelin joulukuussa 2018 musiikkitieteen oppiaineesta Turun yliopistolta. Minulla on korkeakoulutuksen lisäksi kaksi ammattitutkintoa, artesaani ja yrittäjän ammattitutkinto. Mitä teet? Teen aika paljon tuottajan töitä. Tuotan tutkimusaineistoja erilaisiin tarpeisiin. Tuotan tapahtumia, näyttelyitä ja sisältöjä hyvin laajalla aiheskaalalla. Toinen tärkeä osa-alue on tietokirjoittaminen. Koulutukseni myötä olen erikoistunut populaarimusiikkiin. Olen kuitenkin ihmisenä sellainen perusutelias tyyppi. Koska olen kiinnostunut…

  Lue lisää