Arvioitu lukuaika: 1 minuutti

Luova prosessi on parasta valokuvaaja-Laurin työssä

viikon-kevytyrittaja-lauri-majamaa

Kuva: Mai Angelica Puttonen

Olen Lauri Majamaa, 39-vuotias helsinkiläinen valokuvaaja ja graafinen suunnittelija.

Mitä teet?

Työhöni kuuluu kuvauksia aina potreteista mainoskuvauksiin, sekä bändien ja artistien promokuvat, levyn kansien kuvaukset sekä musiikkivideoiden ja muiden still-kuvaukset.

Miten päädyit kevytyrittäjäksi?

Pitkään yrittäjänä toimiessani valokuvaajana ja graafikkona halusin hieman vaihtelua yrittäjyyteen niin sanotun normaalin päivätyön kautta, jolloin voisin tehdä kuvauskeikkoja ja graafista suunnittelua ehkä hieman vapaammin ja valikoidummin.

Millainen on tavallinen työpäiväsi?

Niin sanottu tavallinen työpäivä on varmaankin sellainen utopia, jota luovan alan työntekijät ehkä hieman jopa pyrkivät välttämään.

Itselläni jokainen kuvauskeikka on aina täysin erilainen riippuen siitä, kuvataanko henkilökuvia tai vaikka mainoskuvauksia. Jokaisella keikalla on paljon muuttujia ja melkein mitä tahansa voi sattua ja tapahtua – ja melkein kaikkea mahdollista onkin vuosien mittaan sattunut.

Mikä on hienointa omassa työssäsi?

Ehdottomasti hienointa työssäni on luova prosessi. Pääsääntöisesti asiakkaani antavat minulle vapaat kädet toteuttaa taiteellisia visioita ja luottavat näkemyksiini kuvaajana.

Missä asioissa haluaisit kehittää itseäsi?

Haluaisin kehittää itseäni luovan prosessin tehostamisessa.

Luova prosessi, ennen edes varsinaista kuvaamista ja usein myös sen jälkeen kuvien jälkikäsittelyssä, on usein paljon energiaa vievää.

Luovan prosessin kehittäminen tehokkaammaksi etenkin suunnitteluvaiheessa helpottaisi suuresti työtä myös loppuvaiheessa, kun esimerkiksi mainoskuvia kasataan useista eri kuvista yhdeksi kokonaisuudeksi, jotta lopputulos olis asiakkaalle aina hieman parempaa kuin mitä edellinen työ on ollut.

Terveisiä ja vinkkejä muille kevytyrittäjille?

Uskaltakaa tehdä sitä mitä rakastatte ja opetelkaa myymään itsenne hyvin.

Monien ihmisten kanssa jutellessani olen usein törmännyt asiaan, ettei uskalleta tehdä jotain, vain koska pelätään epäonnistumista. Suomalaiseen luonteeseen selkeästi kuuluvana piirteenä moni luovan alan työntekijä myy itsensä liian halvalla ja vähättelee osaamistaan.

Kun luottaa omaan osaamiseensa, se näkyy asiakkaalle ja myy. Se että on hyvä siinä mitä tekee – sen voi ja saa sanoa myös ääneen!

Rakastankin sanontaa: ”You’re overthinkin’ again – You got this!”

Uskaltakaa siis yrittää. Kevytyrittäjänä homman testaaminen on mahtava mahdollisuus!

Käy kurkkaamassa Laurin Instagram ja inspiroidu sinäkin työllistämään itsesi intohimoasi noudattaen!

lauri_majamaa

Haluatko sinä Viikon Kevytyrittäjäksi?

Viikon kevytyrittäjä on UKKO.fi:n blogisarja, jossa nostamme esiin eri alojen kevytyrittäjiä. Onko sinulla oma tarina kevytyrittäjyydestä? Me tahdomme kuulla sen! Klikkaa ja täytä lomake.

Kirjoittaja: Pauliina Saukkonen

Pauliina on markkinointitiimin SEM- ja social media marketing -intoilija, joka inspiroituu hyvästä tiimihengestä ja taitavista työkavereista. Hän on vapaa-ajalla cup cake -leipuri ja rakastaa kaikkea visuaalista tekemistä sekä siskonpoikansa, valkoisen paimenkoiran, Fredin kanssa puuhaamista.

Muita artikkeleita aiheesta Yrittäjätarinat:

  • Yrittäjätarinat Tutkijasta joogayrittäjäksi - Stephanie Freeman

    Yliopistossa tutkijana työskenteleminen on omanlaista yrittäjyyttään. Apurahojen hankkiminen on rankkaa myyntityötä. Tämän on omakohtaisesti saanut kokea Stephanie Freeman. Nämä kokemukset ovat kuitenkin ainoastaan valmistaneet häntä nykyiseen yrittäjän arkeen. Stephanie kirjoitti ylioppilaaksi vuonna 91. Hän haki neljä kertaa Jyväskylän liikuntatieteelliseen, mutta jäi aina pisteen tai parin päähän opiskelupaikasta. Samaan aikaan hän teki psykologian avoimia opintoja ja opetti hiphop-henkisiä tunteja. Koko Stephanien…

    Lue lisää
  • Yrittäjätarinat Bloggaaja Janina toimi kolme vuotta kevytyrittäjänä ennen seuraavaa siirtoa - "yrittäjyydessä kaikki oli alkuun uutta minulle"

    Espoolainen bloggaaja Janina Koskenniska siirtyi loppuvuodesta 2020 kevytyrittäjästä sivutoimiseksi yrittäjäksi. Jotkut yrittäjyyteen liittyvät asiat tuntuivat alkuun hankalilta – mutta ne alkoivat selkiytyä Janinalle nopeasti, kun hän otti niistä selvää soittelemalla ja neuvoa kysymällä. "Apua kannattaakin aina pyytää; tyhmiä kysymyksiä ei olekaan!" Janina K. -blogissaan Janina Koskenniska, 23, kirjoittaa muun muassa omasta arjestaan ja ajatuksistaan erilaisiin aiheisiin liittyen. Sen lisäksi hän…

    Lue lisää
  • Yrittäjätarinat Yrittäjä on itsensä tärkein työkalu – toimittaja Sannan uratarina

    Sanna Kissakangas on juuri tullut Espanjasta työreissulta ja vaikuttaa hyväntuuliselta. Hän järjestää viinikoulutuksia yrityksille, yksityisille ja yhteisöille, sekä toimii toimittajana, oikolukijana, copywriterina ja kääntäjänä, joskin tekoälyn myötä käännöstyö on jäänyt vähemmälle. Hän on toiminut toiminimiyrittäjänä vuodesta 2010 alkaen, vaikkei alun perin haaveillutkaan yrittäjän urasta. Sannan lähipiirissä ei ollut juurikaan muita yrittäjiä, mutta useat epävarmat määräaikaiset työsuhteet saivat Sannan kokeilemaan yrittäjyyttä.…

    Lue lisää