Blogi

21.1.2019

Sonja Siikanen on helposti lähestyttävä valokuvaaja, joka saa kuvattavan rentoutumaan

Sonja Siikanen

Kuka olet?

Olen Sonja Siikanen, kohta 25-vuotias valokuvaaja ja journalistiopiskelija Turusta. Asun kumppanini kanssa Portsassa, käyn Kupittaalla koulussa ja työkeikoilla ympäri Etelä-Suomen.

Mitä teet?

Journalistiopinnoista huolimatta olen edelleen ensisijaisesti valokuvaaja. Olen vahvimmillani henkilökuvauksessa ja dokumentaarisessa tapahtumakuvauksessa.

Olen saanut paljon palautetta siitä, että kamerani edessä on helppo olla, ja yleensä pahinkin jännittäjä yllättyy myös tuloksista positiivisesti.

Linkin takaa löytyy video, jossa kerron valokuvaajuudestani:

Minun ääneni – Valokuvan voima

Tässä vielä mun ajatuksia valokuvasta ja valokuvaajuudesta, sekä vähän myös afantasiasta ja siitä, miten se vaikuttaa mun työskentelytapaan."Sonja Siikanen on 24-vuotias valokuvaaja, joka liputtaa sensitiivisen ja mallilähtöisen kuvaamisen puolesta. Sonjalla on afantasia, eli häneltä puuttuvat mielikuvat, mikä tuo työskentelyyn oman erityispiirteensä."Kiitos videosta Theatrum Olga, Sinfoania Lahti, Lasse Kantola ja Veijo Ruotanen. <3

Posted by Valokuvaaja Sonja Siikanen on Monday, November 26, 2018

Miten päädyit kevytyrittäjäksi?

Oman yrityksen perustaminen ei ole vielä ajankohtaista, koska en pysty opintojeni takia käyttämään tarvittavaa aikaa markkinointiin, asiakkaiden haalimiseen ja paperitöihin. UKKO.fi on toiminut hyvin ja yksinkertaisesti!

Millainen on tavallinen työpäiväsi?

Tavallinen työpäiväni voi olla mitä vain 12 tunnin hääkuvauksesta kahdeksan tunnin kotityöpäivään, johon kuuluu kuvankäsittelyä, arkistointia, kuvien toimittamista ja tarvittaessa varmuuskopiointia.

Koneella tehtävät työpäivät pyrin pitämään inhimillisen mittaisina – tätä tosin tukee se, etten tee erityisempää kuvankäsittelyä, paitsi jos asiakas pyytää sitä erikseen, ja siten jälkikäsittelyvaihe on työssäni verrattain nopea.

Mikä on hienointa omassa työssäsi?

Kevytyrittäjyydessä parasta on joustavuus ja vaihtelu. Paitsi selkeästi erilaiset toimeksiannot, myös vaihtelevat asiakkaat tuovat monipuolisuutta jokaiseen työpäivään.

Valokuvaajuudessa upeinta ovat tyytyväiset asiakkaat. Se, kun ihminen lähtee boudoir-kuvauksista hehkuen itsevarmuutta, tai hymyilee ja nauraa katsoessaan omia kuviaan, on paras tunne.

On myös huikea etuoikeus päästä osaksi vieraiden ihmisten tärkeitä ja intiimejä hetkiä ja tutustua uusiin tyyppeihin esimerkiksi heidän hääpäivänänsä viettäessään sen aamusta iltaan parin kanssa.

Missä asioissa haluaisit kehittää itseäsi?

Haluaisin olla parempi puhumaan rahasta. Edelleen huomaan, että palkkaneuvottelu tai korvauksen pyytäminen on aivan liian hankalaa. Lisäksi haluaisin tietysti kehittyä huippuun omalla alallani, sekä videoiden parissa.

Terveisiä ja vinkkejä muille kevytyrittäjille?

Itsensä ja oman osaamisensa asianmukainen hinnoittelu on tärkeää, paitsi sinulle itsellesi, koko alalle, jota edustat. Voimaa hiljaisempiin kuukausiin ja jaksamista sesonkikaudelle!

Haluatko varata Sonjan yksityiskuvauksiin?

Sonjan löytää Facebookista, Instagramista ja hänen omalta kotisivultaan. Yhteyttä Sonjaan voi ottaa myös sähköpostitse osoitteesta:

Haluatko sinä Viikon Kevytyrittäjäksi?

Viikon kevytyrittäjä on UKKO.fi:n blogisarja, jossa nostamme esiin eri alojen kevytyrittäjiä. Onko sinulla oma tarina kevytyrittäjyydestä? Me tahdomme kuulla sen! Klikkaa ja täytä lomake.

pauliina
Kirjoittaja

Pauliina Saukkonen

Pauliina on markkinointitiimin SEM- ja social media marketing -intoilija, joka inspiroituu hyvästä tiimihengestä ja taitavista työkavereista. Hän on vapaa-ajalla cup cake -leipuri ja rakastaa kaikkea visuaalista tekemistä sekä siskonpoikansa, valkoisen paimenkoiran, Fredin kanssa puuhaamista.

Rekisteröidy nyt – Se on ilmaista, nyt ja aina. Saat tunnukset välittömästi.

Kerro mielipiteesi

Kerro mitä ajattelet!

Tilaa blogikirjoitukset sähköpostiisi!

Syötä sähköpostiosoitteesi alla olevaan kenttään ja saat tuoreimmat blogikirjoituksemme suoraan sähköpostiisi kerran viikossa.
Lähetämme uusimmat kirjoitukset joka keskiviikko. Voit lopettaa tilauksesi milloin tahansa.

Lisää aiheesta

millaisia ovat kevytyrittäjät

Millaisia kevytyrittäjät oikein ovat?

Moni miettii, millaisia kevytyrittäjät ovat. Tunnistaako kevytyrittäjän kävelytyylistä tai kädenpuristuksesta? Miltä kevytyrittäjä näyttää tai kuulostaa? Onkohan omassa lähipiirissä yrittäjämielisiä tai ihan vain satunnaisista keikoista...
9.1.2020 Lue lisää »