Yrittäjyyskoulu

Aina kannattaa yrittää

Verkkolaskulaki 2020 ja sen uudet pelisäännöt

verkkolaskulaki-nainen-tekee-muistiinpanoja

Huhtikuun alusta 2020 voimaan tullut uusi verkkolaskulaki tuo uusia pelisääntöjä yritysten väliseen laskutukseen. Mikäli aihe ei ole vielä tuttu, suosittelemme lukemaan tiiviin kirjoituksemme ja nappaamaan verkkolaskutuksen perusteet haltuun.

Uusi verkkolaskulaki – keitä se koskee?

Uusi verkkolaskulaki koskee yrityksiä, joiden liikevaihto ylittää yli 10 000 euron sekä yrityksiä, jotka myyvät tuotteita tai palveluita julkishallinnon toimijoille.

Lakiuudistus ei siis koske kuluttajakauppaa. Mikäli yrittäjä myy tuotteita tai palveluita ainoastaan kuluttajille, ei hänen tarvitse olla valmis verkkolaskutukseen.

Näitä muutoksia uusi verkkolaskulaki tuo:

  • Yrityksellä on oikeus pyytää toiselta yritykseltä lasku sähköisessä muodossa (verkkolaskuna)
  • Laskun vastaanottajalla on oikeus jättää laskut maksamatta, mikäli he eivät saa laskuja sähköisessä muodossa
  • 4.2020 jälkeen Suomen valtio vastaanottaa jatkossa vain verkkolaskuja

Mikä oikeastaan on verkkolasku?

Verkkolasku on laskun toimitustapa, jonka avulla laskut päätyvät aina suoraan asiakkaan kirjanpitojärjestelmään. Laskua ei tarvitse manuaalisesti ladata, tulostaa tai skannata, sillä laskun tiedot on mahdollista lukea automaattisesti verkkolaskuja tukevasta laskutusohjelmasta. Näin ollen liitteenä saapuva PDF-tiedosto ei ole verkkolasku, vaan laskun tulee olla eurooppalaisen standardin mukainen.

Toiminimiyrittäjyys voi olla myös helppoa

Kirjanpitäjä, laskutus ja kuittivarasto kiinteällä kuukausihinnalla. Perustamme toiminimen ilmaiseksi ja tarjoamme kirjanpidon reilulla hinnalla alkaen 0€/kk!
Lue lisää toiminimiyrittäjyydestä

Verkkolaskutuksen positiiviset hyödyt

Vaikka uusi verkkolasku ei välttämättä koskisi toimintaasi, suosittelemme kuitenkin sähköiseen laskutukseen siirtymistä. Alla olemme listanneet sen tuomia hyötyjä.

Luonto ja lompakko kiittää

Verkkolaskutus on huomattavasti edullisempaa, kun sinun ei tarvitse maksaa kirjekuorista tai postituskuluista. Säästöä lompakollesi syntyy myös skannaus- ja tulostuskuluista. Rahan lisäksi se on myös ekologinen vaihtoehto paperilaskuille. Siirtymällä sähköiseen laskutukseen rasitat vähemmän luontoa.

Nopeus ja varmuus

Verkkolaskutus on äärimmäisen tehokasta, sillä laskujen tietoja ei tarvitse enää manuaalisesti näpytellä toiseen järjestelmään. Tämä säästää niin lähettäjän kuin vastaanottajankin aikaa.

Verkkolaskujen luominen ja lähettäminen onnistuu parilla klikkauksella laskutusohjelmaa käyttäen. Eikä enää tarvitse murehtia hukkasiko posti laskun tai iskikö postilakko, verkkolasku saapuu perille välittömästi.

Kotiutat maksut asiakkailtasi nopeammin

Verkkolasku saapuu asiakkaallesi laskutusohjelman kautta käytännössä heti. Näin ollen asiakkaasi voi tarkistaa ja maksaa laskun heti.

Laskuta tehokkaasti UKKO Pro -ohjelmalla

Miksi et sinäkin siirtyisi viimeistään nyt verkkolaskuihin?

UKKO Prolla verkkolaskujen lähettäminen onnistuu kaikilta, se ei vaadi sen kummempia taitoja kuin paperilaskujen lähettäminen.

Rekisteröityminen palveluumme tapahtuu muutamassa minuutissa ja pääset saman tien verkkolaskuttamaan, joka kuuluu palvelumme kuukausihintaan.

Saat meiltä automaattisesti verkkolaskujen vastaanotto-osoitteen, jonka jälkeen pystyt lähettämään verkkolaskuja omalla verkkolaskuosoitteella. Voit myös vastaanottaa verkkolaskut suoraan UKKO Pro -järjestelmään ilmoittamalla laskuttajalle verkkolaskuosoitteesi sekä välittäjätunnuksesi laskuttajalle.

Palvelussamme pystyt tietysti myös laskuttamaan muillakin laskutusmuodoilla. Valitse sen mukaan, mikä sopii asiakkaallesi parhaiten!

Kirjoittaja Suvi Kylmälä

Toiminimiyrittäjyys voi olla myös helppoa

Kirjanpitäjä, laskutus ja kuittivarasto kiinteällä kuukausihinnalla. Perustamme toiminimen ilmaiseksi ja tarjoamme kirjanpidon reilulla hinnalla alkaen 0€/kk!
Lue lisää toiminimiyrittäjyydestä

Muita artikkeleita aiheesta Laskutus: