Looking for courier specific details?

Luo itsellesi mielekäs kesätyö – ryhdy kesäyrittäjäksi!

Hei porilainen nuori, jäitkö ilman kesätyötä?

Nyt voit itse luoda sellaisen itsellesi; tämän teet ryhtymällä kesäyrittäjäksi UKKO.fin Kevytyrittäjä -palvelun kautta. Saat palvelun ilmaiseksi käyttöösi elokuun loppuun saakka!

Intoa kesätyön tekemiseen olisi roppakaupalla, mutta paikkaa ei vain auennut; joko oikealta tuntuvaa työtä ei löytynyt tai joka hakukohteesta tuli vastaus ”valintamme ei valitettavasti kohdistunut tällä kertaa sinuun”. Kuulostaako tutulta?

Me UKKO.fillä uskomme, että jokaisella on oikeus mielekkääseen työhön, ja tämä koskee myös kesätyötä. Mahdollisuus siihen ei saisi olla riippuvainen vain julkisista työilmoituksista tai suhteista. Entä jos siis ottaisitkin osaamisesi käyttöön ja sovittelisit työsi itse?

UKKO Kesäyrittäjänä ryhdyt kevytyrittäjäksi, eli sinun ei tarvitse perustaa omaa yritystä; etsit vain asiakkaat, sovit työkeikan ja saat palkan tilillesi. Me UKKO.fillä hoidamme puolestasi paperityön ja byrokratian. Kesäyrittäjänä pääset hankkimaan tärkeitä referenssejä, kokemusta ja kontakteja laskutuspalvelumme kautta!

Kun liityt kesäyrittäjäksi Kesäyrittäjyys-ohjelman aikana 30 enimmäisen joukossa (1.6.-31.8.2022 välillä), on palvelumme sinulle ilmainen; muut saavat palvelumaksustamme 50 % alennuksen!

Aloita kesäyrittäjänä jo tänään

Laskuta kesätyöt ilman omaa yritystä
kesayrittajyys-pori-teinipoika-kuvaa-kameralla

Tässä pari loistavaa syytä lähteä kesäyrittäjäksi!

 • Saat mielekkäitä töitä – pääset työllistämään itsesi taitojesi ja intohimojesi mukaisesti
 • Voit hyödyntää opintojesi tai harrastuksesi kautta kertyneen osaamisesi
 • Päätät itse asiakkaistasi ja aikataulustasi
 • Asetat itse hintalapun työllesi
 • Saat arvokasta yrittäjäkokemusta, jota arvostetaan työmarkkinoilla
 • Ei byrokratiaa tai sitoumuksia

Kesäyrittäjyys UKKO.fin kautta on mukavaa ja vaivatonta

Kesälomallasi voit tienata – kuten pihatöitä tekemällä, lapsenvahtina tai koiria ulkoiluttamalla. Kenties voisit löytää töitä myös oman harrastuksesi, kuten valokuvauksen, kautta?

Älä kuitenkaan tee töitäsi pimeästi, vaan hoida kertaluontoisetkin keikat UKKO.fi-laskutuspalvelun avulla! Tämän teet liittymällä kesäyrittäjäksi, jolloin laskutat työsi kätevästi yksityishenkilönä.

Ryhtymällä kesäyrittäjäksi palvelussamme sinusta tulee UKKO Kevytyrittäjä -palvelun käyttäjä. Rekisteröityminen ei sido sinua mihinkään, ja voit lähettää laskuja silloin, kun itse haluat. 

Kannattaa kuitenkin rekisteröityä mahdollisimman nopeasti 1.6.-31.8. välisenä aikana, sillä 30 ensimmäistä kesäyrittäjää saavat palvelumaksumme ilmaiseksi; kaikki tämän jälkeen liittyvät saavat maksusta 50 % alennuksen! 

UKKO Kesäyrittäjyys – kuinka se toimii?

 • Päätä itse, milloin työsi teet, kenelle teet ja mihin hintaan
 • Et ole sidottu mihinkään – voit aloittaa jo tänään ja lopettaa milloin tahansa
 • Tee sovitut työt ja lähetä lasku palvelussamme – saat rahat suoraan tilillesi
 • Ei juoksevia kuluja; palveluumme liittyminen on ilmaista ja palvelumaksu peritään vain laskutuksen yhteydessä. Katso hinnastomme täällä
 • Ei yrittäjän vastuita; palvelumme hoitaa paperityöt puolestasi

Matias Halttunen

Esimerkkejä kesäyrittäjyydestä

Kun kesätyötä ei hakujen kautta löytynyt, päättivät esimerkiksi Rene, Jon ja Matias ryhtyä kesälomallaan kevytyrittäjiksi ja työllistää itse itsensä. Lue heidän kertomuksensa!

16-vuotias Rene ja 17-vuotias Jon tekevät tiliä kevytyrittäjinä

Lukiolaisen Matias Halttusen luontokuvat ovat pysäyttävän upeita

Me autamme sinut alkuun!

UKKO.fi on luonut ilmaisia oppaita, artikkeleita ja kursseja avuksesi. Niistä saat napakkaa oppia kesäyrittäjyytesi käynnistämiseen ja yrittäjyystaitojesi kehittämiseen!

Kevytyrittäjyysopas – kaikki mitä tarvitset aloittaaksesi kevytyrittäjänä

Kevytyrittäjyyden aloittaminen – 6 vinkkiämme jouhevaan toimintaan

Kevytyrittäjyyden ensiaskeleet: näin hankit ensimmäisen keikkasi

Ryhdyitkö kevytyrittäjäksi? Käy nämä asiat läpi asiakkaasi kanssa

Vinkkejä hinnoitteluun

 

Mitä on kevytyrittäjyys?

Kevytyrittäjyys on joustava työmuoto, joka mahdollistaa yrittäjämäisen toiminnan helposti ilman yrittäjän vastuita, omaa Y-tunnusta tai toiminimeä. UKKO.fi-laskutuspalvelussa tämä hoituu kätevästi; vuonna 2012 perustetulla palvelullamme on jo yli 160 000 käyttäjää.

UKKO Kevytyrittäjä -palvelun kautta laskutat tekemäsi työt yksityishenkilönä: määrität itse oman työsi, työaikasi ja työsi hinnan sekä valitset omat asiakkaasi itse!

Toimintaan kuuluu myös yrittäjän byrokratia, mutta siitä sinun ei tarvitse kantaa huolta. UKKO.fi hoitaa puolestasi kaikki vaadittavat paperityöt, kuten verot, vakuutusmaksut, maksumuistutukset sekä tarvittaessa perinnän. UKKO Kevytyrittäjänä sinulla ei siis ole omaa Y-tunnusta, etkä täten ole esimerkiksi kirjanpitovelvollinen.

Kevytyrittäjänä voit siis jättää yrittäjän paperityöt meille ja keskittyä siihen, minkä parhaiten osaat – työhön itseensä!

Usein kysyttyjä kysymyksiä ja vastaukset niihin

Mietityttääkö jokin sinua? Täältä löydät vastauksia mieltäsi askarruttaviin kysymyksiin kevytyrittäjyydestä ja palvelumme käytöstä! Jos et kuitenkaan löydä jotain tietoa, ole toki yhteydessä asiakaspalveluumme.

USEIN KYSYTYT KYSYMYKSET

UKKO Kevytyrittäjänä saat:

 • Sopimus- ja tarjouspohjat käyttöösi
 • Toimeksiantotodistuksen
 • Kevytyrittäjän yhteistyöedut
 • Hyödyllisiä oppaita ja kursseja
 • Vinkkejä, tukea ja neuvontaa

LUE LISÄÄ