Looking for courier specific details?

Kouluttaja – muuta asiantuntemuksesi rahaksi kevytyrittäjänä

Kevytyrittäjyys on helpoin ja nopein tapa muuttaa osaaminen rahaksi!

Hei! Huomaathan, että emme jatka Internet Explorer -selaimen tukemista rekisteröitymisessä mm. tietoturvasyiden takia. Suosittelemme, että otat käyttöösi jonkun muun selaimen (esim. Microsoft Edge, Chrome, tai Firefox).

Laskuta toimeksiantosi UKKO Kevytyrittäjänä

Laskuta koulutukset ja konsultoinnit ilman omaa yritystä. Vaikka jo tänään!

Kouluttaja, laskuta työsi ilman yritystä – saat rahat suoraan tilillesi UKKO.fi:n kautta

Olitpa minkä alan asiantuntija tahansa, UKKO.fi:n kautta voit laskuttaa työsi kevytyrittäjänä helposti ilman y-tunnusta tai toiminimeä!

  • Et tarvitse omaa y-tunnusta, eikä sinun tarvitse hakeutua ennakko- eikä arvonlisäverorekisteriin
  • Päätä itse, milloin työsi teet, kenelle ne teet ja mihin hintaan
  • UKKO hoitaa byrokratian puolestasi
  • Saat palkkaa
  • Ei aloitus- tai kuukausimaksuja, vain 5 % + alv palvelumaksu

Me hoidamme puolestasi verot, sosiaalivakuutusmaksut sekä tarvittaessa maksumuistutukset ja perinnän. Sinun tarvitsee keskittyä vain ydinosaamiseesi – siis tekemään juuri sitä mitä rakastat!

UKKO Kevytyrittäjän kautta laskuttaminen tapahtuu muutamassa minuutissa – aivan kuten rekisteröityminenkin. 

Verkkokoulutusten järjestäminen on mukava tapa tienata lisätienestiä.

Kevytyrittäjänä käytät aikasi tehokkaammin

Kouluttaja, tietämystäsi tarvitaan! Toisten auttaminen ja tilaisuuksien pitäminen käy myös työstä. Kun hallitset peruspedagogiset taidot ja osaat kertoa asioista innostavasti, voit asiantuntijana päästä mukaville tuntitaksoille – ilman yrityksen perustamistakin.

Unohda siis aikaa vievät paperityöt ja muistutuslaskujen kanssa kikkailut – me UKKO.fi:ssä teemme elämästäsi helpompaa ja hoidamme paperityöt puolestasi.

• Et tarvitse omaa y-tunnusta kevytyrittäjänä
• Päätät itse asiakkaasi, aikataulusi ja työsi hinnoittelun
• Saat palkan tilillesi
• Et ole kirjanpitovelvollinen
• UKKO.fi hoitaa byrokratian puolestasi
• Ei sitoumuksia – voit aloittaa jo tänään ja lopettaa milloin tahansa

Maksat meille palvelumaksun vain silloin, kun sinulla on ollut keikkoja – juoksevia kuluja ei ole. Kätevää, eikö? Tutustu hinnastoomme!

Laskuta kouluttajan työsi nyt kevytyrittäjänä

Kuka voi toimia kouluttajana?

Koulutusta ja konsultointia voi järjestää oikeastaan kuka tahansa, joka haluaa perehdyttää muita aiheeseen, josta hänellä itsellään on asiantuntemusta. Kouluttajana on mahdollista toimia millä alalla vain.

Kouluttajalla tulisi olla hyvät sosiaaliset taidot ja halu jakaa tietoa muille. Tärkeitä ominaisuuksia ovat myös auttavaisuus, innostavuus, määrätietoisuus ja kärsivällisyys. Toimi vaatii lisäksi myyntihenkisyyttä, varsinkin jos kouluttaja työllistää itse itseään.

"Minua inspiroi nähdä, kuinka asiakas oivaltaa jotain uutta työnhausta ja hän pääsee viemään käytäntöön uusia oppejaan."

Emilia Olkoniemi, kevytyrittäjä ja työnhakuvalmentaja

Työssä voi joutua vierailemaan eri paikkakunnilla ja pitämään koulutuksia hyvin erilaisille yleisöille. Siksi kouluttajan tulisi olla myös joustava ja hyvä mukautumaan uusiin tilanteisiin ja ympäristöihin.

Kouluttajan toimeen ei ole tiettyä koulutusta, mutta kokemus opettamisesta tai ryhmien ohjaamisesta on aina hyödyksi; pahitteeksi ei ole pedagoginen osaaminenkaan. Tekemällä kuitenkin oppii kaikkein parhaiten!

Innostaako sinua ajatus tietämyksesi jakamisesta muille? Koulutusta voi tehdä niin pää- kuin sivutoimisesti!

Koulutustesi aihe voi koskea tahansa asiaa, josta olet innostunut ja johon olet perehtynyt hyvin. Se voi liittyä yhtä hyvin opintoihisi tai ammattitaitoosi kuin rakkaaseen harrastukseesi.

Aiheena voi olla vaikkapa ”näin kirjoitat opinnäytetyön tehokkaasti”, ”Google Analyticsin alkeet” tai ”Opi soittamaan kitaraa” – mitä tahansa maan ja taivaan väliltä.

Voit aloittaa pitämällä maksuttomia koulutuksia esimerkiksi Zoomin välityksellä; etäkoulutusten järjestäminen on helppoa ja edullista. Innokas yleisö on kuitenkin valmis osallistumaan koulutuksiisi myös veloitusta vastaan. Sosiaalinen media on erinomainen paikka toimintasi markkinointiin!

Kouluttajan työ on pesti, jossa oppii itsekin

Kouluttaja voi asiantuntijuudestaan ja toimintansa laadusta riippuen työllistyä usein eri tavoin. Itseään työllistävän kouluttajan työ on usein keikka- tai projektiluontoista.

Kouluttajan on mahdollista toimia esimerkiksi vierailevana luennoitsijana, ammatillisena kouluttajana tai valmentajana, olla mukana tapahtumissa, toimia henkilökohtaisena mentorina, ohjata verkko-opiskelua, arvioida erilaisia näyttötutkintoja ja kokeita tai suunnitella koulutussisältöjä.

Jargonista viis – nyt elinikäisen oppimisen aikakautena mahdollisuudet ovat laajat ja moninaiset, sillä ammattitaitoa päivitetään vähän väliä.

Korkeatasoiselle koulutukselle ja osaamiselle on tilausta. Kerättyä tietoa ja kokemusta kannattaa siis jakaa eteenpäin! Moniin paikkoihin tarvitaan eri alojen asiantuntijoita, jotka jakavat oman palansa osana laajempaa opintokakkua. Mahdollisuuksia siis riittää!

Ota päämääräksesi liittyä aktiiviseen kouluttajaverkostoon, ja pääset vaikuttamaan ympäristöösi. Aloja, tapoja, aikatauluja ja koulutettavia organisaatioita sekä henkilöitä riittää. Mikä parasta, kouluttaminen sujuu myös toisen työn ohessa tai eläkkeellä.

Kouluttajan työ tarjoaa usein työaikoihin valinnanvaraa. Tunteja voi sopia joustavasti joko iltaan, aamuun tai pelkästään viikonlopuille, riippuen kouluttajan aikatauluista. Toisen työn ohella tai vaikkapa äitiysvapaalla tai eläkkeellä saat lisätuloja kouluttajana.

Kouluttamalla opit myös itse jäsentämään paremmin oleellista tietoa alaltasi.

Uudet näkökulmat, toiminnan arviointi ja kiteytysten muuntaminen käytäntöön ovat osa kouluttajan mielenmaisemaa. Oppilaiden edessä pääset mukaan keskusteluihin, jotka avaavat sinullekin uutta perspektiiviä alasi kehitykseen. Kouluttajana rakennat myös omaa ammattilaisverkostoa ja lisäät henkilöbrändisi, projektiesi ja mielenkiinnonkohteidesi tunnettuutta. Pääset ihmisten pariin ja saat suoraa palautetta työstäsi!

UKKO.fi sopii loistavasti kouluttajille!

Jos kouluttajan tai konsultin työsi on osa-aikaista tai olet vasta aloittamassa kyseiset työt, ei omaa yritystä kannata välttämättä perustaa heti. Toiminimeen sisältyvän laskutuksen ja kirjanpidon sekä vero- ja eläkemaksujen hoitaminen käyvät nekin usein työstä, ja vievät aikaa muilta asioilta.

Tähän UKKO.fi-laskutuspalvelu tarjoaakin ratkaisun.

Kevytyrittäjänä voit laskuttaa tekemäsi työt palvelumme kautta toimeksiantajiltasi ilman omaa yritystä. Toimeksiantajasi tehtäväksi jää ainoastaan laskun maksaminen. Vastaat itse vain työpanoksestasi, työsi markkinoinnista ja asiakaskontakteista – me hoidamme loput.

Työskentelysi kouluttajana on huomattavasti helpompaa, kun voit unohtaa byrokratian ja keskittyä täysillä itse työhön. Ihanan vapaata ja kevyttä!

Liity kevytyrittäjäksi

1. Tee koulutuskeikka2. Lähetä lasku3. Saat rahat tilille

Aloita kevytyrittäjyys tänään – pääset heti laskuttamaan! Rekisteröinti ei maksa mitään, eikä velvoita mihinkään. Tutustu palveluun rauhassa:
Aloita kevytyrittäjänä!

“Hienointa työssäni on mahdollisuus auttaa – olipa kyseessä sitten yksilö tai organisaatio.”

Tomi Väätäinen, Myyjä ja kouluttaja

“Teen konsultaatioita, kouluttamista ja ohjeistamista ongelmatilanteissa, ryhmäkoulutuksia, kursseja ja luentoja kysynnän mukaan. Esimerkiksi hihnakäyttäytymiseen, yksinoloon ja käsittelyyn liittyvät tapaukset ovat koirien parissa yleisiä, kun taas hevosilla lastaamiseen liittyvät ongelmatilanteet. Minulla on myös päivätöitä, joten kevytyrittäjyys oli nopea ja helppo väylä päästä tekemään työtä, jossa jonain päivänä toivottavasti työllistän itseni kokonaan.”

Maikki Kiilavuo, Eläintenkouluttaja