Arvioitu lukuaika: 2 minuuttia

Kevytyrittäjän Y-tunnus – Tarvitseeko kevytyrittäjä Y-tunnuksen?

kevytyrittajyys-y-tunnuksella

Mietitkö, onko kevytyrittäjän Y-tunnus tarpeellinen? Harkitsetko kevytyrittäjäksi ryhtymistä, mutta tarvitset ja haluat oman Y-tunnuksen? Tutustu UKKO Kevytyritys -palveluun! UKKO Kevytyritys on moderni ja helppo ratkaisu pienimuotoisen yritystoiminnan käytännön asioiden järjestämiseen.

Aloita Y-tunnuksellinen kevytyrittäjyys!

Tutustu uuteen UKKO Kevytyritys-palveluun.
Lue lisää

Tarvitseeko kevytyrittäjä Y-tunnusta?

UKKO.fin palvelussa kevytyrittäjä on perinteisesti voinut operoida jo lähes vuosikymmenen ajan ilman Y-tunnusta. Tämä seikka on mahdollistanut yrittäjyyden kokeilemisen ilman sitoutumista, riskejä tai byrokratiaa. Näitä ominaisuuksia yrittäjyyteen kaipaavat voivat edelleen valita kevytyrittäjyyden ilman Y-tunnusta. Y-tunnuksen puuttuminen vapauttaa yrittäjän lisäksi kirjanpitovelvollisuudesta, eikä verojenkaan setvimiseen tarvitse kuluttaa aikaansa.

Tietyissä tilanteissa Y-tunnuksesta on kuitenkin kirkasta hyötyä kevytyrittäjälle. Niinpä UKKO.fi on tuonut rinnalle vaihtoehdon nimeltä UKKO Kevytyritys, jossa myös kevytyrittäjyys Y-tunnuksella on viimein mahdollista!

Tarvitseeko kevytyrittäjä Y-tunnusta onkin kysymys, johon voi etsiä vastausta puntaroimalla omaa tekemistään, tulevaisuuden suunnitelmiaan ja tarpeitaan. Tässä artikkelissa autamme sinua eteenpäin ja kerromme, milloin kevytyrittäjä tarvitsee Y-tunnuksen ja miksi.

Lue myös artikkeli: UKKO Kevytyritys – Millaisia yrittäjiä kevytyrityksen palvelukonsepti palvelee kaikista parhaiten?

Kevytyrittäjyys ilman Y-tunnusta

Riskitön, vaivaton, helppo ja nopea. Jos vaakakupissasi painaa yhä täydellinen huolettomuus, mutta samaan aikaan yrittäjyyden kokeileminen hienoisesti kutkuttaa, on kevytyrittäjyys ilman Y-tunnusta edelleen oikea valinta juuri sinulle.

Saatat myös kohdata täysin yllättäen tilanteen, josta olisi helppo kotiuttaa tililleen ylimääräistä rahaa. Sanotaan vaikka, että keksit heittää aattoiltana keikkaa joulupukkina, naapuri pyytää sinua antamaan lapselleen kotiopetusta matematiikasta tai saat pyynnön tulla esiintymään bändisi kanssa hääjuhlaan.

Kaikki edellä mainitut tilaisuudet ovat sellaisia, joista voit huoletta pyytää korvausta ja kevytyrittäjänä ilman Y-tunnusta pääset vauhtiin pikavauhtia. Sinä keskityt tekemiseen, me hoidamme kaiken muun puolestasi.

Kevytyrittäjyys Y-tunnuksella ja sen kiistattomat hyödyt

Toisinaan yrittäjä haluaa edelleen jatkaa kevytyrittäjänä, mutta samaan aikaan Y-tunnuksen mukanaan tuomien hyötyjen uupuminen harmittaa. Mutta ei enää. Tähän harmitukseen UKKO Kevytyritys tuo kaipaamasi ratkaisun.

Tiivistetysti UKKO Kevytyrityksen avulla laskutat yhtä ketterästi kuin kevytyrittäjä, mutta samalla saat oman Y-tunnuksen ja sen myötä toiminimiyrittäjille tutut hyödyt.

Tarvitsetko kevytyrittäjänä Y-tunnusta riippuu täysin siitä, mitä haluat yrittäjänä tehdä ja millaisia asioita tavoittelet. Onko aikeissasi hakea yritystoimintasi alkuun starttirahaa? Jos vastasit kyllä, valitse UKKO Kevytyritys. Entä haluatko päästä hyötymään yrittäjän veroeduista, kuten arvonlisäveron alarajahuojennuksesta ja yrittäjävähennyksestä? Kevytyritys vie sinut näidenkin etujen piiriin.

Y-tunnus tarvitaan myös silloin, kun haluat yrittää luvanvaraisilla toimialoilla tai haluat osaamisesi ohella tai sen lisäksi myydä tuotteita.

Lue lisää luvanvaraisista toimialoista.

Loppukaneettina todettakoon, että UKKO Kevytyritys tarjoaa kevyen, mutta kokonaisvaltaisen yrittäjyyspalvelun ilman kuukausimaksua. UKKO Kevytyritys on toisin sanoen palvelu, joka yhdistää toiminimen verotukseen liittyvät mahdollisuudet kevytyrittäjyyden helppouteen.

Kevytyrittäjän Y-tunnus mahdollistaa toiminnan pienyrittäjänä.

 

Miten on? Onko valintasi kevytyrittäjyys vai kevytyritys?

Lue lisää

Kevytyrittäjän ja yrittäjän velvollisuudet ja vastuut – mitä niihin kuuluu?

Yrityksen perustaminen vaihe vaiheelta – Muista nämä asiat!

Toiminimen ALV-ilmoitus – Tee arvonlisäveroilmoitus ajoissa

Aloita Y-tunnuksellinen kevytyrittäjyys!

Tutustu uuteen UKKO Kevytyritys-palveluun.
Lue lisää

Muita artikkeleita aiheesta Kevytyrittäjyys:

 • Kevytyrittäjyys Kevytyrittäjyys – Työelämän uusi suunta

  Haluatko nähdä päivittäin oman työsi tuloksen? Haluatko menestyä omilla ehdoillasi? Haluatko päättää itse omista työpäivistäsi? Työelämä on murroksessa. 152 000 ihmistä työllistää jo nyt itsensä ja määrä on vahvassa kasvussa. Suomi ei tarvitse uutta Nokiaa, vaan helpomman tavan työllistää itsen itsensä. UKKO.fi on ratkaisu kevytyrittäjyyden haasteisiin. “Kevytyrittäjyys on termi joka tarkoittaa helpompaa vaihtoehtoa yrittäjyydelle. Kevytyrittäjä on henkilö, joka tekee työtä…

  Lue lisää
 • Kevytyrittäjyys Palkanmaksu: mitä yksityishenkilön ja kevytyrittäjän palkanmaksusta tulisi tietää?

  Palkka on vastine tehdystä työstä – sitä saadaan palkkatyössä, mutta palkanmaksu tulee ajankohtaiseksi myös, kun työskentelet kevytyrittäjänä. Kevytyrittäjänä teet työn ja laskutat palkkiosi laskutuspalvelun kautta. Laskutuspalvelu hoitaa verojen ja maksujen pidättämisen asiakkaasi maksamasta summasta, laskee ja maksaa palkan tilillesi. Mitä palkanmaksusta tulisi tietää, miten palkka määräytyy, kuinka usein palkanmaksu tapahtuu ja mitä tehdä jos palkka on myöhässä? Tässä tekstissä käymme…

  Lue lisää
 • Kevytyrittäjyys Bloggaaja – mainostulot suoraan tilillesi!

  Aiheuttaako blogitulojen verotus päänvaivaa? Haluaisitko keskittyä kirjoittamaan, eikä byrokratia innosta? UKKO.fi auttaa. Liity ilmaiseksi palvelumme käyttäjäksi. Me hoidamme blogitulojen laskutuksen asiakkailtasi. Saat rahat helposti itsellesi ilman omaa yritystä. Helppoa ja vaivatonta! Palvelun edut Helppo ja vaivaton laskutus Hoidamme kaikki ilmoitukset ja maksut Ei aloitus- tai kuukausimaksuja Rekisteröidy ilmaiseksi tästä! UKKO.fi sopii mainiosti bloggaajille Saatko jatkuvasti kyselyjä mainostajilta, jotka haluaisivat ostaa…

  Lue lisää