Arvioitu lukuaika: 2 minuuttia

Kevytyrittäjän Y-tunnus – Tarvitseeko kevytyrittäjä Y-tunnuksen?

kevytyrittajyys-y-tunnuksella

Mietitkö, onko kevytyrittäjän Y-tunnus tarpeellinen? Harkitsetko kevytyrittäjäksi ryhtymistä, mutta tarvitset ja haluat oman Y-tunnuksen? Tutustu UKKO Kevytyritys -palveluun! UKKO Kevytyritys on moderni ja helppo ratkaisu pienimuotoisen yritystoiminnan käytännön asioiden järjestämiseen.

Aloita Y-tunnuksellinen kevytyrittäjyys!

Tutustu uuteen UKKO Kevytyritys-palveluun.
Lue lisää

Tarvitseeko kevytyrittäjä Y-tunnusta?

UKKO.fin palvelussa kevytyrittäjä on perinteisesti voinut operoida jo lähes vuosikymmenen ajan ilman Y-tunnusta. Tämä seikka on mahdollistanut yrittäjyyden kokeilemisen ilman sitoutumista, riskejä tai byrokratiaa. Näitä ominaisuuksia yrittäjyyteen kaipaavat voivat edelleen valita kevytyrittäjyyden ilman Y-tunnusta. Y-tunnuksen puuttuminen vapauttaa yrittäjän lisäksi kirjanpitovelvollisuudesta, eikä verojenkaan setvimiseen tarvitse kuluttaa aikaansa.

Tietyissä tilanteissa Y-tunnuksesta on kuitenkin kirkasta hyötyä kevytyrittäjälle. Niinpä UKKO.fi on tuonut rinnalle vaihtoehdon nimeltä UKKO Kevytyritys, jossa myös kevytyrittäjyys Y-tunnuksella on viimein mahdollista!

Tarvitseeko kevytyrittäjä Y-tunnusta onkin kysymys, johon voi etsiä vastausta puntaroimalla omaa tekemistään, tulevaisuuden suunnitelmiaan ja tarpeitaan. Tässä artikkelissa autamme sinua eteenpäin ja kerromme, milloin kevytyrittäjä tarvitsee Y-tunnuksen ja miksi.

Lue myös artikkeli: UKKO Kevytyritys – Millaisia yrittäjiä kevytyrityksen palvelukonsepti palvelee kaikista parhaiten?

Kevytyrittäjyys ilman Y-tunnusta

Riskitön, vaivaton, helppo ja nopea. Jos vaakakupissasi painaa yhä täydellinen huolettomuus, mutta samaan aikaan yrittäjyyden kokeileminen hienoisesti kutkuttaa, on kevytyrittäjyys ilman Y-tunnusta edelleen oikea valinta juuri sinulle.

Saatat myös kohdata täysin yllättäen tilanteen, josta olisi helppo kotiuttaa tililleen ylimääräistä rahaa. Sanotaan vaikka, että keksit heittää aattoiltana keikkaa joulupukkina, naapuri pyytää sinua antamaan lapselleen kotiopetusta matematiikasta tai saat pyynnön tulla esiintymään bändisi kanssa hääjuhlaan.

Kaikki edellä mainitut tilaisuudet ovat sellaisia, joista voit huoletta pyytää korvausta ja kevytyrittäjänä ilman Y-tunnusta pääset vauhtiin pikavauhtia. Sinä keskityt tekemiseen, me hoidamme kaiken muun puolestasi.

Kevytyrittäjyys Y-tunnuksella ja sen kiistattomat hyödyt

Toisinaan yrittäjä haluaa edelleen jatkaa kevytyrittäjänä, mutta samaan aikaan Y-tunnuksen mukanaan tuomien hyötyjen uupuminen harmittaa. Mutta ei enää. Tähän harmitukseen UKKO Kevytyritys tuo kaipaamasi ratkaisun.

Tiivistetysti UKKO Kevytyrityksen avulla laskutat yhtä ketterästi kuin kevytyrittäjä, mutta samalla saat oman Y-tunnuksen ja sen myötä toiminimiyrittäjille tutut hyödyt.

Tarvitsetko kevytyrittäjänä Y-tunnusta riippuu täysin siitä, mitä haluat yrittäjänä tehdä ja millaisia asioita tavoittelet. Onko aikeissasi hakea yritystoimintasi alkuun starttirahaa? Jos vastasit kyllä, valitse UKKO Kevytyritys. Entä haluatko päästä hyötymään yrittäjän veroeduista, kuten arvonlisäveron alarajahuojennuksesta ja yrittäjävähennyksestä? Kevytyritys vie sinut näidenkin etujen piiriin.

Y-tunnus tarvitaan myös silloin, kun haluat yrittää luvanvaraisilla toimialoilla tai haluat osaamisesi ohella tai sen lisäksi myydä tuotteita.

Lue lisää luvanvaraisista toimialoista.

Loppukaneettina todettakoon, että UKKO Kevytyritys tarjoaa kevyen, mutta kokonaisvaltaisen yrittäjyyspalvelun ilman kuukausimaksua. UKKO Kevytyritys on toisin sanoen palvelu, joka yhdistää toiminimen verotukseen liittyvät mahdollisuudet kevytyrittäjyyden helppouteen.

Kevytyrittäjän Y-tunnus mahdollistaa toiminnan pienyrittäjänä.

 

Miten on? Onko valintasi kevytyrittäjyys vai kevytyritys?

Lue lisää

Kevytyrittäjän ja yrittäjän velvollisuudet ja vastuut – mitä niihin kuuluu?

Yrityksen perustaminen vaihe vaiheelta – Muista nämä asiat!

Toiminimen ALV-ilmoitus – Tee arvonlisäveroilmoitus ajoissa

Aloita Y-tunnuksellinen kevytyrittäjyys!

Tutustu uuteen UKKO Kevytyritys-palveluun.
Lue lisää

Muita artikkeleita aiheesta Kevytyrittäjyys:

 • Kevytyrittäjyys Laskuta personal trainerin työt helposti kevytyrittäjänä – ilman yrittäjän paperitöitä!

  Tee sitä mitä rakastat! Keskity valmennukseen ja anna Ukon hoitaa byrokratia UKKO.fi tarjoaa personal trainereille helpon tavan laskuttaa asiakastyöt ilman oman yrityksen perustamista. Tämä on mahdollista UKKO.fi:n helppokäyttöisen verkkopalvelun avulla. UKKO.fi:n käyttäjänä sinun ei tarvitse tehdä paperitöitä, vaan voit keskittyä tekemään sitä mistä nautit. Palvelulla on jo yli 100 000 aktiivista käyttäjää. Luo itsellesi ilmainen käyttäjätili ja pääset heti luomaan…

  Lue lisää
 • Kevytyrittäjyys Ripsiteknikko UKKO.fi-kevytyrittäjänä

  Ripsiteknikko – työllistä itsesi vaikka sivutoimisesti ja laskuta asiakkaita UKKO.fi-laskutuspalvelun avulla! Itsensä hemmottelu ja kauneudenhoito on yhä tärkeämpää ihmisille ja mm. ripsiteknikoista on kova kysyntä. Ripsiteknikkona voit työskennellä kotoa käsin ja valita itse, koska työskentelet. Ripsiteknikko, myy omaa osaamistasi itsenäisesti, ilman omaa yritystä! Päätä itse kenelle töitä teet ja mihin hintaan. UKKO.fi hoitaa laskutukseen ja palkanmaksuun liittyvän byrokratian. Et tarvitse omaa…

  Lue lisää
 • Kevytyrittäjyys Keikkatyöläisten työttömyysturva paranee

  Keikkatyöläisten työttömyysturva muuttuu huhtikuun alussa.  Palkka vähentää työttömyysetuutta vasta, kun palkka maksetaan, ei siis vielä silloin, kun työ tehdään. Edellinen hallitus halusi kannustaa suomalaisia keikkatyön ja muun lyhytkestoisen työn vastaanottamiseen. Eduskunta hyväksyikin joulukuun alkupuolella lain, joka muuttaa palkanmaksun ajankohdan vaikutusta työttömyysetuuden määrään. Uusi laki tarttuu yhteen työttömyysturvan ja keikkatyön yhdistämisen isoimmista ongelmista. Tähän asti keikkatyöt ovat vaikuttaneet työttömyysetuuden määrään siinä…

  Lue lisää