Kevytyrittäjyys y-tunnuksella

Arvioitu lukuaika: 3 minuuttia

kevytyrittajyys-y-tunnuksella

Mietitkö yrityksen perustamista? Ryhdy UKKO Toiminimiyrittäjäksi y-tunnuksella! UKKO Toiminimiyrittäjyys on moderni, helppo ja edullinen ratkaisu pienyritysten käytännön asioiden järjestämiseen. Se sisältää kaikki pienimuotoisen liiketoiminnan keskeisimmät työkalut: laskutuksen, kirjanpidon, automaattiset ALV- ja veroilmoitukset. Kun UKKO Toiminimiyrittäjyys hoitaa paperityöt puolestasi, sinä voit keskittyä työntekoon sataprosenttisesti ilman hankalaa byrokratiaa. Palvelu sopii uusille ja olemassa oleville toiminimiyrittäjille.

 UKKO Toiminimiyrittäjyys?

 • Ei avausmaksuja tai muita ylimääräisiä kuluja.
 • Yrittäjävähennyksen ansiosta saat 5% tuloistasi verovapaana.
 • Voit hyötyä arvonlisäveron alarajahuojennuksesta.
 • Voit vähentää liiketoimintaasi liittyvät kulut verotuksessasi.
 • Maksat palvelusta vain liikevaihdon mukaan
 • Laskujen kätevä ja rajaton lähettäminen, vastaanottaminen ja arkistointi – myös mobiilisti.
 • Helppokäyttöinen asiakas- ja tuoterekisteri.
 • Automatisoitu kirjanpito tehostaa työtäsi.
 • Saat valmiit ALV- ja veroilmoitukset.
 • Ilmainen y-tunnus

Toiminimi pienyrittäjän yritysmuotona

Viime vuosikymmenten aikana työmarkkinat ovat muuttuneet entistä joustavimmiksi. Myös työn tekemisen tavat ovat muuttuneet, ja yhä useampi ihminen työskenteleekin nykyään osa-aikaisesti tai epäsäännöllisesti useiden eri työnantajien palveluksessa tai myy itse omia palveluitaan monille eri asiakkaille. Kääntäjä on tyypillinen freelancer-ammatti, mutta nykyään myös yhä useampi ohjelmoija, graafikko, kirjoittaja ja kouluttaja työskentelee itsenäisesti pienyrittäjänä. Myös bloggaamisesta ja vloggaamisesta on tullut kuluneella vuosikymmenellä suosittuja ammatteja, joilla voi tienata elantonsa tai ainakin osan siitä. Monilla aloilla tehdään myös paljon keikkatyötä, jonka järjestämiseen toiminimi sopii hyvin.

Pienyrittäjät ovat perinteisesti perustaneet toiminimen, joka sopii sekä pää- että sivutoimiseen yritystoimintaan silloin, kun liikevaihto on melko pientä. Toiminimiyrittäjä rekisteröi oman y-tunnuksen, jota hän käyttää laskutuksessa ja verotuksessa. Kirjanpitoa varten hän yleensä ostaa joko kirjanpitopalvelun tai kirjanpitosovelluksen ulkopuoliselta toimijalta. Verot hänen on maksettava etukäteen. Jo pienimuotoisestakin yrittämisestä voi aiheutua paljon byrokratiaa, jonka pyörittäminen on pois varsinaisesta työnteosta.

Toiminimiyrittäjyys y-tunnuksella

Työelämän muutosten myötä myös yrittäjyyden muodot ovat muuttuneet. Pienimuotoista yritystoimintaa varten on syntynyt joukko niin sanotun kevytyrittäjyyden mahdollistavia palveluita. Yksinkertaisimmillaan kyse on laskutuspalvelusta, jonka kautta freelancer voi lähettää laskuja yksittäisille asiakkailleen. UKKO Toiminimiyrittäjyys on kuitenkin paljon enemmän kuin pelkkä laskutuspalvelu: se on palvelukokonaisuus, joka helpottaa y-tunnuksella toimivan pienyrittäjän arkea merkittävästi. Kun joku muu hoitaa kirjanpidon ja muita hallinnollisia tehtäviä, voit itse käyttää aikaasi asiakkaiden hankkimiseen ja varsinaisen työn tekemiseen.

UKKO Toiminimiyrittäjyys tarjoaa käyttöösi kaikki tärkeimmät taloushallinnon palvelut, kuten kirjanpidon sekä laskujen lähettämisen, vastaanottamisen ja arkistoinnin. Parasta palvelussa on se, että se on täysin ilmainen, kunnes saat ensimmäisen maksun asiakkaaltasi.

Taloushallinnon huolien ulkoistamisen lisäksi UKKO Toiminimiyrittäjyys tarjoaa sinulle mahdollisuuden markkinointitaitojesi kehittämiseen ilmaisessa markkinointikoulussaan. Kehittämällä markkinointiasi voit saada enemmän asiakkaita, mikä puolestaan tarkoittaa sinulle enemmän töitä ja enemmän tuloja.

Verotuksen koukerot

Suomen verotusjärjestelmä aiheuttaa toisinaan harmaita hiuksia sekä yksityishenkilöille että pienyrittäjille, jotka yrittävät saada selkoa veromaailman koukeroista. Verotukseen liittyy myös kuittien säilyttämistä, ALV-laskelmien tekemistä ja monta muuta pientä asiaa, jotka eivät yleensä ole pienyrittäjien suosikkipuuhia. Kun pienyrityksen taloushallinto on ulkoistettu UKKO Toiminimiyrittäjyyden kaltaisella ammattitaitoiselle, kokonaisvaltaiselle palvelulle, on verottajan kanssa asiointi helpompaa ja yksinkertaisempaa.

UKKO Toiminimiyrittäjyys askel askeleelta

Yrittäminen ei voisi olla tämän helpompaa. Sinun tarvitsee vain noudattaa seuraavia askelia, ja olet valmis:

 • Perusta toiminimi. UKKO Toiminimiyrittäjyys -sivuston suoran linkin avulla voit perustaa toiminimen helposti ja nopeasti. Sinun tarvitse täyttää lomakkeeseen vain perustiedot, kuten nimi, osoite ja henkilötunnus, sekä perustettavan yrityksen toimiala. Tunnistaudu verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella, ja asia on hoidettu. Toiminimen perustaminen UKKO Toiminimiyrittäjyyden kautta on ilmaista.
 • Luo asiakasrekisteri, tee työ ja lähetä lasku. Voit seurata laskutuksen tilannetta kätevästi esimerkiksi mobiililiittymän avulla.
 • Vastaanota ostolaskut ja lisää ostokuitit palveluun. Voit luottaa automaattiseen kirjanpitoon. UKKO Toiminimiyrittäjyys tekee myös ALV- sekä veroilmoitukset puolestasi ja lähettää ne Verottajalle.

Tämän vaivattomammaksi yrittäminen ei voisi enää muuttua. Saat kaikki tarvitsemasi palvelut saman katon alta edulliseen kuukausihintaan. Olet itsenäinen, riippumaton yrittäjä. Päätät itse yritystoimintasi sisällöstä, voit keskittyä työsi tekemiseen täydellä teholla ja nauttia työsi upeista tuloksista ilman, että sinun tarvitsee vaivata päätäsi kuittien ja laskujen arkistoinnilla.

UKKO Toiminimiyrittäjyys -palvelun käytössä ei ole toimialakohtaisia rajoitteita eivätkä palvelun kustannukset kohoa yli 80 euron kuukausihintaa korkeammiksi, vaikka liiketoimintasi jatkaisikin kasvamistaan. Voit siis turvallisesti siirtyä osa-aikaisesta yrittämisestä kohti päätoimista yrittäjyyttä ilman, että sinun tarvitsisi murehtia hallinnollisten kulujen kasvusta. UKKO Toiminimiyrittäjyyden ansiosta sinun ei tarvitse turvautua ulkoisten työnvälitysalustojen käyttöön, vaan voit keskittyä pitämään yhteyttä asiakkaisiin suoraan ilman minkäänlaisia välikäsiä. Myös kansainvälisten asiakkaiden kanssa toimiminen sujuu näppärästi UKKO Toiminimiyrittäjyyden avulla, eikä sinun tarvitse huolehtia siitä, menevätkö laskusi perille vai eivät. Voit luottaa palvelun laatuun 100-prosenttisesti.

Valmiina yrittäjyyteen?

Perusta toiminimi ja ota käyttöösi kaikki tarvitsemasi palvelut!
Aloita toiminimiyrittäjyys jo tänään!

Muita artikkeleita aiheesta Kevytyrittäjyys:

 • Kevytyrittäjyys Laskuta personal trainerin työt helposti kevytyrittäjänä – ilman yrittäjän paperitöitä!

  Tee sitä mitä rakastat! Keskity valmennukseen ja anna Ukon hoitaa byrokratia UKKO.fi tarjoaa personal trainereille helpon tavan laskuttaa asiakastyöt ilman oman yrityksen perustamista. Tämä on mahdollista UKKO.fi:n helppokäyttöisen verkkopalvelun avulla. UKKO.fi:n käyttäjänä sinun ei tarvitse tehdä paperitöitä, vaan voit keskittyä tekemään sitä mistä nautit. Palvelulla on jo yli 100 000 aktiivista käyttäjää. Luo itsellesi ilmainen käyttäjätili ja pääset heti luomaan…

  Lue lisää
 • Kevytyrittäjyys Laskuta lumityöt Ukon kautta!

  Lumityöntekijöistä on nyt kysyntää – ota keikka vastaan ja laskuta lumityöt ilman omaa yritystä! Lumitöihin kutsutaan usein nopealla varoitusajalla ja siksi työmääräkin on vaihteleva. Olitpa sitten auraaja, lumenpudottaja tai jääpuikkojen poistaja omaa osaamista on helpompi hyödyntää, kun työstä on mahdollista laskuttaa toimeksiantajaa suoraan. Omaa yritystä ei tätä varten kuitenkaan tarvitse perustaa – UKKO.fi hoitaa laskutuksen, sinä hoidat työn. Ei murheita…

  Lue lisää
 • Kevytyrittäjyys Tiimilaskutus kevytyrittäjänä

  Tiimilaskutus – helppo tapa laskuttaa yhdessä Tiimilaskutus mahdollistaa keikkojen ja projektien vastaanottamisen tiiminä siten, että laskutusosuuden voi jakaa kaikkien kesken jo laskulomakkeella. Kevytyrittäjänä toiminimeä tai y-tunnusta ei tarvita! Toisinaan työkeikka saatetaan toteuttaa yhdessä tuumin kollegojen kanssa. Esimerkiksi monet bändit, konsultit ja useat kulttuurialan ammattilaiset tekevät ainakin silloin tällöin töitä kahden tai useamman henkilön tiiminä. Tällöin helpoin tapa sekä kevytyrittäjälle että laskun saajalle on tiimilaskutus. Yksi…

  Lue lisää