Arvioitu lukuaika: 1 minuutti

Koontilasku: näin maksat kaikki freelancereiden palkkiot kerralla

koontilasku_herokuva_s

Työllistääkö yrityksesi useampia kevyt- ja toiminimiyrittäjiä? Freelancereiden kasvava määrä aiheuttaa aina lisätöitä esimerkiksi palkkioiden maksamisessa. Tähän on onneksi ratkaisu! UKKO.fi:n koontilaskutus säästää aikaa ja vaivaa sekä toimeksiantajilta että freelancereilta.

Mikä on koontilasku?

Yksinkertaisimmillaan koontilasku tarkoittaa kymmenien ellei satojen laskujen yhdistämistä yhdelle laskulle. UKKO.fi:n koontilaskun taustalla toimii edistyksellinen laskutusautomaatio, jonka ansiosta toimeksiantajan tarvitsee maksaa vain yksi lasku ja freelancerit saavat palkkiot automaattisesti tililleen ilman laskutusta! Sen avulla esimerkiksi kaikki kuukauden työt voidaan maksaa yhdellä laskulla riippumatta freelancereiden lukumäärästä.

Miten koontilaskutus toimii?

Koontilaskutus toimii yksinkertaisesti: sen sijaan, että jokainen freelancer lähettäisi yritykselle oman laskun tekemistään töistä, saadaan koontilaskutuksella yhdistettyä kaikkien freelancereiden laskut vain yhdelle laskulle. Tämän yhden koontilaskun maksamalla toimeksiantaja voi maksaa kaikkien freelancereiden palkkiot kerralla, eikä freelancereiden tarvitse itse tehdä yhtäkään laskua. UKKO.fi tekee laskut freelancereiden puolesta, joten palkka vain ilmestyy freelancereiden tileille.

 1. Koontiaineiston toimittaminen: Toimeksiantaja lähettää UKKO.fi:lle koontiaineiston suoritetuista töistä. Valmiin koontiaineistopohjan saa UKKO.fi:ltä.
 2. Laskun laatiminen: UKKO.fi laatii yhden koontilaskun toimitetun aineiston perusteella freelancereiden puolesta.
 3. Kun toimeksiantaja on maksanut valmiin koontilaskun, UKKO.fi välittää palkkiot suoraan freelancereille, jotka ovat yritykselle työskennelleet. Kevytyrittäjien kohdalla UKKO.fi vähentää automaattisesti verot ja maksaa palkan freelancerille.

Miksi koontilaskua kannattaa hyödyntää?

Koontilaskutus tarjoaa lukuisia etuja sekä toimeksiantajille että freelancereille:

 • Ajansäästö: Kun UKKO.fi hoitaa koontilaskun laatimisen, freelancerin ei tarvitse käyttää lainkaan aikaa laskuttamiseen. Myös toimeksiantaja säästää aikaa laskutuksen raportoinnissa, tarkistuksessa ja korjaamisessa.
 • Virheiden minimointi: Virhemarginaali pienenee merkittävästi kun laskut tehdään suoraan toimeksiantajalta saatujen tietojen perusteella.
 • Tehokkuus: Freelancerit voivat keskittyä olennaiseen, kun laskutusprosessi hoituu automaattisesti. Heiltä säästyy arvokasta työaikaa esimerkiksi yrityksesi tarpeisiin!
 • Ennustettavuus: Koontilaskutus varmistaa, että kaikki suoritetut työt on laskutettu ja voidaan maksaa ajallaan.
 • Selkeys: Yrityksen kirjanpito selkeytyy, kun aiemmat, mahdollisesti kymmenet laskut voidaan korvata yhdellä koontilaskulla.

Koontilaskutus ja kumppanuus UKKO.fi:n kanssa

UKKO.fi tarjoaa kattavan ratkaisun koontilaskutukseen. Sen avulla voit ulkoistaa laskutuksen hallinnan ja nauttia tehokkaasta ja luotettavasta laskutusprosessista. Kumppanuusmalli UKKO.fi:n kanssa mahdollistaa laskutuksen ulkoistamisen ammattilaisten hoidettavaksi, mikä varmistaa, että laskutus tapahtuu ajallaan ja virheettömästi.

Kumppanuus on toimeksiantajalle aina maksutonta. Kumppaninamme saat henkilökohtaista palvelua ja neuvoja freelancereiden työllistämiseen, minkä lisäksi voit hyödyntää koontilaskutusautomaatiotamme ja tehostaa yrityksesi palkkioiden maksuprosessia.

Lue lisää kumpannuudesta tai ota suoraan yhteyttä, niin kerromme lisää!

Oletko kiinnostunut kumppanuusratkaisuista?

Ota yhteyttä niin etsitään yhdessä teille sopiva ratkaisu.

Sampo Kurttila
Key Account Manager
+358 50 4628 628

sampo.kurttila@ukko.fi

Lue lisää aiheesta:

Toimeksiantosuhde-pikaopas: parhaat ratkaisut ja yleisimmät sudenkuopat

Miten työllistetään kevyt- tai toiminimiyrittäjä? Lue, mitä työllistäjän tulee muistaa ja lataa ilmainen opas työllistäjälle

Muita artikkeleita aiheesta Työllistäminen:

 • Työllistäminen Mietityttävätkö lomakorvaukset - Täällä tietopaketti!

  Työntekijän vuosiloma on palkallista aikaa, joten työntekijöitä palkkaavan yrityksen on valmistauduttava myös siihen, että loma-ajaltakin palkkaa on maksettava. Niin kutsuttua lomakorvausta maksetaan siis vuosiloman ajalta, ja se perustuu vuosilomalakiin. Lomakorvauksen määrä Työntekijän oikeuksiin kuuluu saada lomansa ajalta vähintään säännönmukainen tai keskimääräinen palkkansa, joka hänellä työssä ollessaankin on. Oikeus on myös lomaan, joten lomakorvauksia ei työntekijöitä palkkaava yritys pääse kiertämään. Lomakorvauksen…

  Lue lisää
 • Työllistäminen Miten työllistetään kevyt- tai toiminimiyrittäjä? Lue, mitä työllistäjän tulee muistaa ja lataa ilmainen opas työllistäjälle

  Moni yritys tarvitsee satunnaisesti keikkalaisia, kiireisenä sesonkiaikana apukäsiä tai jatkuvasti osa-aikaista työvoimaa. Apukäsien työllistäminen onnistuu palkkaamalla, mutta monelle yritykselle on vielä joustavampi vaihtoehto työllistää itsenäisiä pienyrittäjiä tai kevytyrittäjiä tarpeen mukaan osa-aikaiseen, keikka- tai projektityöhön. Lataa avuksi Opas työllistäjälle! Tunnetko itsenäisten ammattilaisten työllistämiseen liittyvät yksityiskohdat? Tässä tekstissä käymme läpi, mitä vaihtoehtoja keikkatyövoiman hankkimiseen on, mitä eroa on kevytyrittäjän ja Y-tunnuksellisen yrittäjän…

  Lue lisää
 • Työllistäminen Uusi ura houkuttelee monia – miten löytää se oikea työ?

  Työurat eivät ole enää entisenlaisia; tuskin enää kukaan on perinteisessä palkkatyösuhteessa samalla työnantajalla koko työuraa kisällistä mestariksi. On tavallista, että työurat kulkevat eteenpäin menemisen lisäksi myös sivuille ja välillä jopa taaksepäin. Yhä useammalla on työuransa aikana lukuisia eri ammatteja – välillä joillakin jopa yhtä aikaa. Päivisin ohjelmistoja kehittävä voi viikonloppuisin olla joogaopettaja tai koomikko. Ennusteiden mukaan merkittävä osa nykyisistä ammateista…

  Lue lisää