Ukon nimipäivänä 4.4. koko Suomi yrittää – kerro meille, mitä olet aina halunnut yrittää, me palkitsemme parhaat ideat!

Arvioitu lukuaika: 2 minuuttia

suomen-yrittaliain-paiva-ideat

Suomen suurin kevytyrittäjyyspalvelu UKKO.fi kannustaa kaikkia yrittämään huhtikuussa. Yrittämään mitä? No ihan mitä vaan, pääasia on, että yrittää!

”Kulunut vuosi on ollut hyvin raskas monelle yrittäjälle ja uutiset ovat olleet lannistavia ja negatiivisia. Me haluamme tuoda jotain positiivista ihmisille. Autamme toteuttamaan erilaisia ”yrittämisiä”, oli kyseessä sitten yritys opetella vihdoin soittamaan kitaraa, aloittaa laulaminen tai halu perustaa vaikka joku uusi liiketoiminta – luoda ihan uusi yritys”, markkinointipäällikkö Mika Lindholm UKKO.fi:ltä kuvailee.

Oletko jo pitkään pohtinut, että pitäisi yrittää oppia espanjaa tai neuloa villasukat?

Suomen Yritteliäimmän päivän ideana on kannustaa tekemään jotain, joka on ollut ehkä vasta ajatuksen tasolla ja samalla luoda ihmisille positiivisia kokemuksia.

Monilla on takaraivossa ajatus siitä, että jonain päivänä yrittää vihdoin aloittaa ne käsityöt, tai että jonain päivänä opettelee rakentamaan sen linnunpöntön, tai yrittää vihdoin onnistua seisomaan käsillä.

Nyt on aika toteuttaa ideat, jotka ovat odottaneet sopivaa hetkeä!

Suomen Yrittalian päivä. Nainen onnistuu käsilläseisonnassa!

Palkitsemme kymmenen osallistujaa tarjoamalla apua yritykseen

”Sen lisäksi, että siitä tulee itselleen hyvä mieli, kun on lähtenyt yrittämään jotain, me myös valitsemme kaikista meille tulleista hakemuksista kymmenen, joita lähdemme konkreettisesti auttamaan”, Lindholm kertoo.

”Se voi olla, että yhdistämme laulajaksi haluavan laulunopettajan kanssa tai maratonista haaveilevalle löydämme sopivan juoksukoulun. Innolla odotamme, mitä ihmiset ovat aina halunneet yrittää kääriäksemme hihat heidän kanssaan.”

UKKO-yrittäjien ammattitaito auttaa Yritteliäimmän päivän osallistujia

UKKO.fin kevytyrittäjiä ja toiminimiyrittäjiä toimii monilla eri toimialoilla ja he edustavat laajaa joukkoa eri alojen ammattilaisia ja asiantuntijoita. Tarkoituksena on löytää yrittämiseen liittyvät osaajat näiden itsenäisten yrittäjien joukosta.

"Samalla autamme heitä pääsemään käyttämään osaamistaan ja ammattitaitoaan yhdistämällä heidät näihin halukkaisiin, jotka ilmiantavat itsensä meille kertomalla mitä haluavat yrittää", Lindholm toteaa.

Tempaus tarjoaa osallistujille mahdollisuuden toteuttaa pitkäaikaisia haaveita, joiden toteuttaminen on odottanut vain viimeisestä sysäystä alkuun pääsemiseksi. Lisäksi Yritteliäin päivä tuo osallistuville yrittäjille näkyvyyttä ja mahdollisuuden tuoda esiin omaa ammattitaitoaan.

Suomen Yritteliäin päivä. Mies soittaa kitaraa bändissä.

Miten pääset mukaan?

Huhtikuun 4. päivään asti on aikaa kertoa, mitä on aina halunnut yrittää, tai mitä tulevaisuudessa haluaisi yrittää. Ukon nimipäivänä valitaan  kaikista hakemuksista kymmenen inspiroivinta, hauskinta tai ihan vain yritteliäintä ehdotusta, joita autetaan yrittämään.

"Ja sitten nähdään mitä kaikkea ihmiset ovatkaan aina halunneet yrittää. Koska aina kannattaa yrittää!" Lindholm iloitsee.

Klikkaa ja kerro lomakkeella, mitä haluat yrittää!

Valitsemme osallistujista yhteensä kymmenen yrittämisideaa, joita lähdemme auttamaan toteuttamaan. Lisäksi arvomme osallistujien kesken lahjakortteja.

Yrittäjä, haluatko auttaa yrittämisessä? Ota meihin yhteyttä laittamalla viestiä osoitteeseen markkinointi@ukko.fi ja kerro halukkuudestasi osallistua Yritteliäimpään päivään auttamalla osallistujaa toteuttamaan haaveensa!

Suomen Yritteliäin päivä. Nainen voittaa juoksukisan.

Yritätkö vielä keksiä, mitä voisit yrittää? Inspiroidu vaikka näistä mielenkiintoisista yrittäjätarinoistamme:

Oletko aina halunnut yrittää selostaa urheilua? Lue tästä, miten Tonista tuli urheiluselostaja.

Haluaisitko yrittää pitää opastetun kierroksen kotikaupungissasi? Lue Tepon tarina matkaoppaaksi ryhtymisestä.

Vai oletko aina halunnut yrittää perustaa blogin? Lue tästä, millaista Emilian arki on ammattibloggaajana.

Onko sinua aina kutkuttanut ajatus yrittää oppia meikkaamaan kuin ammattilainen? Lue tästä Mariasta, joka keikkailee meikkaajana.

Vai kiinnostaisiko sinua kenties yrittää perustaa sometili lemmikillesi? Lue Vili-koiran tarina somemenestykseen.

Kevytyrittäjyys vai toiminimiyrittäjyys?

Kevytyrittäjyys on oikea vaihtoehto kun:

 • Et tarvitse omaa yritystä tai Y-tunnusta
 • Toimintasi on sivutoimista tai keikkaluontoista
 • Sinulla on liikeidea, jota haluat testata turvallisesti
 • Et halua miettiä ennakkoveroja, alveja tai muita ilmoituksia
 • Sinulla on keikka, josta haluat rahat nopeasti tilille

Toiminimiyrittäjyys on sinua varten kun:

 • Tarvitset toimintaasi varten oman Y-tunnuksen
 • Aiot toimia yrittäjänä säännöllisesti
 • Sinulla on jo valmis idea siitä, millaista yritystoimintaa haluat harjoittaa
 • Sinulla on paljon hankintoja, joiden arvonlisäverot haluat vähentää
 • Haluat hakea starttirahaa toimintasi alkuun
Askarruttaako jokin? Jätä meille yhteydenottopyyntö >>

Muita artikkeleita aiheesta Inspiraatio:

 • Inspiraatio Ammattibloggaaja ja toiminimiyrittäjä Emilia Huttunen kirjoittaa Mutsis on -blogia ja pyörittää pian neljän lapsen perhettä

  Emilia Huttunen odottaa neljättä lastaan ja laskuttaa samalla sievoisia summia bloggaamisella. Iso perhe, raskausajan haasteet ja kymmeniä tuhansia lukijoita keräävä blogi ovat melkoinen yhtälö. UKKO Toiminimiyrittäjänä Emilia voi kuitenkin päättää itse, minkä verran tekee töitä ja sovittaa työskentelynsä perheen aikatauluihin. Millaista on olla ammattibloggaaja ja mistä keksit aiheita uusiin kirjoituksiin? Blogini sisältö on aina kummunnut aidosta arjestani, joten ideoin uusia kirjoituksia…

  Lue lisää
 • Inspiraatio Unelmat vievät yritystä eteenpäin – uskalla tavoitella haaveitasi

  Kevytyrittäjä, kuten yksinyrittäjäkin, on itse vastuussa oman palvelunsa myynnistä ja markkinoinnista. Tämän lisäksi hän vastaa myös liiketoimintansa visiosta ja sen kehittämisestä. Jotta kevytyrittäjän liiketoiminta voisi siis kehittyä, tarvitsee hänellä olla unelmia, haaveita, tavoitteita ja suunnitelmia tulevaisuuden varalle. Millaisista asioista yrittäjän sitten kannattaa unelmoida? Ja onko pelkästä unelmoinnista mitään hyötyä? Yrittäjän unelmien tiellä on usein hän itse Oletko tyytyväinen yrityksesi tai…

  Lue lisää
 • Inspiraatio Aina kannattaa yrittää!

  UKKO.fi oli vain yksi baarissa keksitty idea muiden joukossa. Ja sellaiseksi se olisi jäänytkin, jos emme olisi yrittäneet. Sinä iltana kuppilan pöydässä olimme vain me: Olli, Marko, Antti ja noh, Ukko tietenkin. Jos olisimme nähneet tulevaisuuteen, niin kaverimme Ukko ei ehkä olisi suostunut antamaan omaa nimeään yrityksen käyttöön. Siinä illassa ei varsinaisesti ollut taikapölyä. Ollia, Markoa, Ukkoa ja Anttia kyllästytti…

  Lue lisää