Arvioitu lukuaika: 2 minuuttia

Ukon nimipäivänä 4.4. koko Suomi yrittää – kerro meille, mitä olet aina halunnut yrittää, me palkitsemme parhaat ideat!

suomen-yrittaliain-paiva-ideat

Suomen suurin kevytyrittäjyyspalvelu UKKO.fi kannustaa kaikkia yrittämään huhtikuussa. Yrittämään mitä? No ihan mitä vaan, pääasia on, että yrittää!

”Kulunut vuosi on ollut hyvin raskas monelle yrittäjälle ja uutiset ovat olleet lannistavia ja negatiivisia. Me haluamme tuoda jotain positiivista ihmisille. Autamme toteuttamaan erilaisia ”yrittämisiä”, oli kyseessä sitten yritys opetella vihdoin soittamaan kitaraa, aloittaa laulaminen tai halu perustaa vaikka joku uusi liiketoiminta – luoda ihan uusi yritys”, markkinointipäällikkö Mika Lindholm UKKO.fi:ltä kuvailee.

Oletko jo pitkään pohtinut, että pitäisi yrittää oppia espanjaa tai neuloa villasukat?

Suomen Yritteliäimmän päivän ideana on kannustaa tekemään jotain, joka on ollut ehkä vasta ajatuksen tasolla ja samalla luoda ihmisille positiivisia kokemuksia.

Monilla on takaraivossa ajatus siitä, että jonain päivänä yrittää vihdoin aloittaa ne käsityöt, tai että jonain päivänä opettelee rakentamaan sen linnunpöntön, tai yrittää vihdoin onnistua seisomaan käsillä.

Nyt on aika toteuttaa ideat, jotka ovat odottaneet sopivaa hetkeä!

Suomen Yrittalian päivä. Nainen onnistuu käsilläseisonnassa!

Palkitsemme kymmenen osallistujaa tarjoamalla apua yritykseen

”Sen lisäksi, että siitä tulee itselleen hyvä mieli, kun on lähtenyt yrittämään jotain, me myös valitsemme kaikista meille tulleista hakemuksista kymmenen, joita lähdemme konkreettisesti auttamaan”, Lindholm kertoo.

”Se voi olla, että yhdistämme laulajaksi haluavan laulunopettajan kanssa tai maratonista haaveilevalle löydämme sopivan juoksukoulun. Innolla odotamme, mitä ihmiset ovat aina halunneet yrittää kääriäksemme hihat heidän kanssaan.”

UKKO-yrittäjien ammattitaito auttaa Yritteliäimmän päivän osallistujia

UKKO.fin kevytyrittäjiä ja toiminimiyrittäjiä toimii monilla eri toimialoilla ja he edustavat laajaa joukkoa eri alojen ammattilaisia ja asiantuntijoita. Tarkoituksena on löytää yrittämiseen liittyvät osaajat näiden itsenäisten yrittäjien joukosta.

"Samalla autamme heitä pääsemään käyttämään osaamistaan ja ammattitaitoaan yhdistämällä heidät näihin halukkaisiin, jotka ilmiantavat itsensä meille kertomalla mitä haluavat yrittää", Lindholm toteaa.

Tempaus tarjoaa osallistujille mahdollisuuden toteuttaa pitkäaikaisia haaveita, joiden toteuttaminen on odottanut vain viimeisestä sysäystä alkuun pääsemiseksi. Lisäksi Yritteliäin päivä tuo osallistuville yrittäjille näkyvyyttä ja mahdollisuuden tuoda esiin omaa ammattitaitoaan.

Suomen Yritteliäin päivä. Mies soittaa kitaraa bändissä.

Miten pääset mukaan?

Huhtikuun 4. päivään asti on aikaa kertoa, mitä on aina halunnut yrittää, tai mitä tulevaisuudessa haluaisi yrittää. Ukon nimipäivänä valitaan  kaikista hakemuksista kymmenen inspiroivinta, hauskinta tai ihan vain yritteliäintä ehdotusta, joita autetaan yrittämään.

"Ja sitten nähdään mitä kaikkea ihmiset ovatkaan aina halunneet yrittää. Koska aina kannattaa yrittää!" Lindholm iloitsee.

Klikkaa ja kerro lomakkeella, mitä haluat yrittää!

Valitsemme osallistujista yhteensä kymmenen yrittämisideaa, joita lähdemme auttamaan toteuttamaan. Lisäksi arvomme osallistujien kesken lahjakortteja.

Yrittäjä, haluatko auttaa yrittämisessä? Ota meihin yhteyttä laittamalla viestiä osoitteeseen markkinointi@ukko.fi ja kerro halukkuudestasi osallistua Yritteliäimpään päivään auttamalla osallistujaa toteuttamaan haaveensa!

Suomen Yritteliäin päivä. Nainen voittaa juoksukisan.

Yritätkö vielä keksiä, mitä voisit yrittää? Inspiroidu vaikka näistä mielenkiintoisista yrittäjätarinoistamme:

Oletko aina halunnut yrittää selostaa urheilua? Lue tästä, miten Tonista tuli urheiluselostaja.

Haluaisitko yrittää pitää opastetun kierroksen kotikaupungissasi? Lue Tepon tarina matkaoppaaksi ryhtymisestä.

Vai oletko aina halunnut yrittää perustaa blogin? Lue tästä, millaista Emilian arki on ammattibloggaajana.

Onko sinua aina kutkuttanut ajatus yrittää oppia meikkaamaan kuin ammattilainen? Lue tästä Mariasta, joka keikkailee meikkaajana.

Vai kiinnostaisiko sinua kenties yrittää perustaa sometili lemmikillesi? Lue Vili-koiran tarina somemenestykseen.

Kevytyrittäjyys vai oma yritys?

Kevytyrittäjyys sopii sinulle kun:

 • Toimintasi on sivutoimista tai keikkaluontoista
 • Haluat testata liikeideaasi
 • Et halua miettiä ennakkoveroja, alveja tai muita ilmoituksia
 • Sinulla on keikka, josta haluat rahat nopeasti tilille
 • Haluat säästyä tilitoimiston kuukausimaksuilta
 • Haluat valita perustatko Y-tunnuksen vai et

Yrittäjyys on sinua varten kun:

 • Aiot toimia yrittäjänä päätoimisesti tai säännöllisesti
 • Sinulla on valmis yritysidea
 • Sinulla on paljon hankintoja, joiden arvonlisäverot haluat vähentää
 • Haluat perustaa toiminimen tai osakeyhtiön tai siirtää kirjanpitosi meille
 • Haluat hakea starttirahaa toimintasi alkuun
 • Tarvitset toimintaasi varten oman Y-tunnuksen tai sinulla on jo sellainen
Askarruttaako jokin? Jätä meille yhteydenottopyyntö >>

Muita artikkeleita aiheesta Inspiraatio:

 • Inspiraatio Yrittäjä saa nyt myös tienata - EVAn selvitys paljasti muuttuneet asenteet

  Elinkeinoelämän valtuuskunta EVA selvitti viime vuonna suomalaisten suhtautumista yrittäjyyteen ja totesi sen muuttuneen myönteisemmäksi verrattuna aiempiin vuosiin. Yrittäjyyden positiivinen vaikutus yhteiskuntaan korostuu nyt vastauksissa aiempaa enemmän. Suomalaiset ovat perinteisesti varovaista kansaa, eikä turhia riskejä ole tapana ottaa. Tämä on ehkä heijastunut myös suhtautumiseen yrittäjyyteen. Yrittäjäksi ryhtyvä joutuu aina heittäytymään, keräämään rohkeutensa ja ottamaan riskin. Varovaisten suomalaisten maltillinen suhtautuminen yrittäjyyteen näkyi…

  Lue lisää
 • Inspiraatio Annina kipuili yrityksensä keulakuvana olemista, mutta sitten uskaltamisesta seurasi tuhansien kiitosten vyöry

  Menestynyt nurmijärveläinen kynttiläyrittäjä Annina Rosenström piiloutui vuosien ajan tuotteidensa taakse, kunnes hän päätti ettei anna pelon sanella tekemisiään. Matka tähän pisteeseen oli pitkä. Annina Rosenström, 37, painoi nappulaa ja julkaisi kuvan itsestään Candle Light Story -yrityksensä Instagram-tilille. Kuvassa Rosenström kävelee hymyillen puhtaiden hankien reunustamaa kävelytietä ja pitelee tunikansa reunoista kiinni. Vaaleilla kutreilla istuu näyttävä kukkaseppele, valkoisia kerberoita ja vaaleanpunaisia ruusuja.…

  Lue lisää
 • Inspiraatio Mistä löytää inspiraatiota?

  Välillä on hetkiä, jolloin kaikki tuntuu harmaalta, eikä mikään inspiroi. Hommia on kuitenkin saatava edistettyä. Mikä silloin neuvoksi? Miten löytää inspiraatiota ja motivaatiota tekemiseen? Monesti itselläkin tulee eteen hetkiä, jolloin kauan kaivattu rauha, hiljaisuus ja aika keskittymiselle löytyy eli olisi oivallinen hetki tehdä esimerkiksi keskittymistä vaativaa kirjoittamistyötä. Kuitenkin juuri silloin paperille (tai näytölle) ei muodostu järkeviä lauseita eikä päässä ole…

  Lue lisää