Blogi

6.8.2018

“Epäonnistumisen pelko on luonnollista, mutta sen ei tulisi estää meitä tekemästä sitä mitä haluamme tehdä” – Viikon kevytyrittäjä Netta

Viikon kevytyrittäjä Netta Neva

Kuka olet?

Olen Netta Nevalainen, kansainvälinen valmentaja, digiyrittäjä ja yritysviestinnän ammattilainen.

Palvelen niin yrityksiä kuin yksityishenkilöitäkin. Asun tällä hetkellä Portugalissa, mutta minulla on asiakkaita Suomessa ja muissa Euroopan maissa.

Ennen omaa yritystoimintaani olen tehnyt monipuolisen uran erilaisissa hallinnon, viestinnän, markkinoinnin ja koulutuksen tehtävissä eri alojen organisaatioissa Suomessa ja Saksassa.

Mitä teet?

Pääasiassa teen yksilöllistä verkkovalmennusta noin 6-8 kerran paketeissa. Kipinä henkilökohtaiseen valmentamiseen tuli jo reilu viisi vuotta sitten, mutta vasta viime syksynä minulla oli rohkeutta ja resursseja työskennellä valmennusunelmani eteen. Samalla tein International Coaching-sertifioinnin. Valmennankin sekä suomeksi että englanniksi.

Autan asiakkaitani kasvattamaan niin liiketoimintaansa kuin itseään ihmisenä, jotta he voivat elää merkityksellistä, täyteläistä ja riemukasta elämää.

Valmennuksen lisäksi teen jonkun verran markkinoinnin konsultointia yrittäjille sekä toimin mentorina kansainvälisissä mentorointiohjelmissa. Vapaa-ajallani harrastan partiota, uintia ja lukemista.

Miten päädyit kevytyrittäjäksi?

Päädyin kevytyrittäjäksi oman valmennustoimintani myötä.

Valmensin aluksi ihmisiä ilmaiseksi oman päivätyöni ohella, mutta kun halusin alkaa kehittämään valmennuksesta kansainvälistä liiketoimintaa, antoi kevytyrittäjyys siihen helpon mahdollisuuden.

Sittemmin olen perustanut valmennukselle myös toiminimen. Suurimpana eroina toiminimessä omalta kannaltani on mahdollisuus joihinkin vähennyksiin. Käyttämäni toiminimi-palvelun kautta en kuitenkaan voi laskuttaa ulkomaisia asiakkaita, joten se ei täysin ideaalisti palvele tarpeitani.

Tähän UKKO.fi sopiikin paremmin. Mainittakoon myös, että olen saanut UKKO.fi:n kautta enemmän tietoa kansainvälisestä laskutuksesta kuin verottajalta.

Millainen on tavallinen työpäiväsi?

Jokainen päiväni on melko erilainen, joten minulla ei ole kovin tavallisia työpäiviä. Pääosin päiväni kuluvat valmennuksien pitämiseen, yhteistyökumppanien tapaamisten, oman liiketoiminnan kehittämisen ja blogin kirjoittamisen parissa.

Työni luonteen takia voin työskennellä jokseenkin mistä tahansa, kunhan läppärissä riittää virtaa ja verkkoyhteydet pelaavat.

Valmennuksien pitäminen vaatii luonnollisesti myös rauhallisen ympäristön.

Viikon kevytyrittäjä Netta Nevalainen

Mikä on hienointa omassa työssäsi?

Mahtavinta omassa työssäni on ehdottomasti syvällisten keskustelujen käyminen uusien ihmisten kanssa ja heidän henkilökohtaisen kasvunsa seuraaminen. On hieno tunne, kun on voinut auttaa ihmisiä kehittymään ja oivaltamaan uutta omasta tilanteestaan.

Omassa työssäni nautin myös siitä vapauden tunteesta, jonka yrittäjyys tuo tulleessaan.

Olen työskennellyt melkeinpä 10 vuotta erilaisissa toimistohommissa klo 9-17, joten on ihanaa kun voin nyt itse päättää mitä teen, milloin sen teen, missä sen teen ja kenen kanssa työskentelen. Pääosin työni ei tunnu lainkaan “työltä”.

Yleisesti kevytyrittäjyys on sopinut minulle mainiosti, sillä toimintani on vielä pientä ja on ihanaa kun tiedän paperitöiden hoituvan jokseenkin itsestään. 

Olen huomannut, että monilla on vielä ajatus, että olet joko työntekijä tai yrittäjä, mikä on mielestäni hölmöä. UKKO.fi:n kaltaisten palvelujen kautta voit olla helposti kumpaakin ja tehdä pientä sivubisnestä helposti. Mielestäni Suomessa olisi paljon tilaa varsinkin sivutoimiselle yrittäjyydelle.

Missä haluaisit kehittää itseäsi?

Mielestäni valmennuksessa ei tule koskaan 100% valmiiksi, joten haluan kehittää itseäni edelleen valmentajana ja saada uusia työkaluja käytettäväksi asiakkaitteni kanssa.

Tällä hetkellä opiskelen lisää verkkovalmennuksen tekniikoita Digital Coaching -sertifikaattia varten sekä virtuaalifasilitointia tiimivalmennuksia varten.

Minua kiinnostaa nyt erityisesti, miten tiimit voisivat kehittää toimintaansa virtuaalisesti ja parantaa vuorovaikutustaan esimerkiksi virtuaalikokouksissa

Terveisiä ja vinkkejä muille kevytyrittäjille?

Mielestäni tärkeintä on vain lähteä rohkeasti tekemään ja kokeilemaan erilaisia juttuja käytännössä. Vain siten voimme kehittyä ja oppia paremmaksi. Samalla se on myös keino varmistaa, onko koko juttu meitä varten.

Epäonnistumisen pelko on luonnollista, mutta sen ei tulisi estää meitä tekemästä sitä mitä haluamme tehdä.

Toisena vinkkinäni antaisin taloudellisen turvan varmistamisen. Kivastakin yrittäjyydestä tulee helposti hirveää, jos joudut jatkuvasti stressaamaan, onko sinulla varaa seuraavaan kauppareissuun perheen kanssa. Sen takia yrittäjyyttä on hyvä lähteä kokeilemaan vaikka päivätyön ohessa vaikkapa UKKO.fi:n avulla.

Suosittelisinkin kevytyrittäjyyttä kaikille, jotka haluavat kokeilla siipiään yrittäjänä ja joiden toiminta on vielä melko pientä.

Tutustu Nettaan ja hänen valmennuksiinsa joko suoraan kotisivuilla tai seuraa Facebookissa. Löydät Netan myös LinkedInistä!

Haluatko sinä Viikon Kevytyrittäjäksi?

Viikon kevytyrittäjä on UKKO.fi:n blogisarja, jossa nostamme esiin eri alojen kevytyrittäjiä. Onko sinulla oma tarina kevytyrittäjyydestä? Me tahdomme kuulla sen! Klikkaa ja täytä lomake.

Saara Teirivaara
Kirjoittaja

Saara Teirivaara

Saara tuottaa sanoja, kuvia ja tarpeen tullen melkeinpä mitä tahansa muuta jota markkinoinnin maailmassa saattaa tarvita. Erityisen lähellä tämän some-Picasson sydäntä ovat Instagram, lämmin sää, valkoiset tennarit ja kaikki visuaaliset asiat.

Lisää aiheesta

Kerro mielipiteesi

Tilaa blogikirjoitukset sähköpostiisi!

Syötä sähköpostiosoitteesi alla olevaan kenttään ja saat tuoreimmat blogikirjoituksemme suoraan sähköpostiisi kerran viikossa.
Lähetämme uusimmat kirjoitukset joka keskiviikko. Voit lopettaa tilauksen milloin tahansa.