Laskutus yksityishenkilönä – vaihtoehto yritykselle

Monet omaa työtään myyvät henkilöt joutuvat usein tilanteeseen, jossa asiakas haluaa ostaa työn laskulla. Tällaisessa tilanteessa työ jää tekemättä tai on marssittava Patentti-ja rekisterihallitukseen perustamaan yritystä.

Aito vaihtoehto omalle yritykselle

UKKO.fi-palvelu tarjoaa ratkaisun yksityishenkilöiden laskutuspulmiin. UKKO.fi on aito vaihtoehto oman yrityksen perustamiselle.

Palvelumme kautta yksittäinen työnsuorittaja voi helposti luoda laskun tekemästään työstä. UKKO.fi toimii virallisena laskuttajana ja tilittää rahat suoraan työnsuorittajan pankkitilille.

Helppoa ja vaivatonta

UKKO.fi:n yksinkertainen järjestelmä vaatii käyttäjältä ainoastaan verokortin ja pankkitilin numeron.

Kannustammme kaikkia käyttäjiämme laskemaan, missä vaiheessa oma yrityksen perustaminen on kannattavaa. Kun toiminta kasvaa tarpeeksi suureksi ja on pakko tehdä kiinteitä hankintoja ja palkata uusia työntekijöitä, on parasta perustaa oma yritys.

Satunnaiseen keikkaluonteiseen työhön UKKO.fi soveltuu todella hyvin.

Monet palvelumme käyttäjät ovat myös aikaisemmin toimineet toiminimellä, mutta kyllästyneet kirjanpidon ja byrokratian kiemuroihin. UKKO.fi hoitaa nimittäin kaikki lakisääteiset viranomaisilmoitukset, kirjanpidon jne. Työnsuorittajan tehtäväksi jää omaan erikoisosaamiseensa keskittyminen.

Edullinen laskutuspalvelu yksityishenkilölle

Alla olevassa kaaviossa on esitetty UKKO.fi-palvelun ja oman yrityksen perustamisen välisiä eroja. Parhaiten pääset tutustumaan UKKO.fi-palveluun rekisteröitymällä käyttäjäksi. Liittyminen ei maksa mitään, veloitamme ainoastaan palkan maksun yhteydessä.

Laskutus yksityishenkilönä onnistuu UKKO.fi:n kautta.

Liity nyt – Se on ilmaista, nyt ja aina. Saat tunnukset välittömästi.

 

 

 

 

Työllistyminen työttömänä

Freelancerin työttömyysturva

Työttömyysturva aiheuttaa monelle freelancerille päänvaivaa. Kevytyrittäjä olet TE-toimiston linjauksen mukaan yrittäjä, mutta voit silti saada soviteltua työttömyysetuutta.

Sivutoimiseksi tulkittu kevytyrittäjä saa toki soviteltua työttömyysetuutta, mutta ensimmäisen neljän kuukauden ajan työttömänä aloitetun toiminnan alusta myös päätoiminen yrittäjä voi saada etuutta, jos tuloja ei ole riittävästi. (Neljän kuukauden jälkeen TE-toimisto arvioi yrittäjän pää- ja sivutoimisuuden uudelleen.)

Kevytyrittäjän asema viranomaisten silmin

Kuten edellä mainittiin, työttömyysturvassa kevytyrittäjä on yrittäjä, sillä kevytyrittäjyys ei ole Suomen laissa määritelty työn tekemisen tapa.

Verottajan näkökulmasta kevytyrittäjä saa kuitenkin laskutuspalvelun kautta tehdystä työstä palkkaa. Ilman y-tunnusta pää- tai sivutoimisen UKKO.fi-laskutuspalvelun kautta yrittävän verotus menee siis samalla tavalla kuin palkkatyönkin verotus.

Suoraan kuhunkin laskutettavaan työhön liittyviä kuluja kevytyrittäjä voi vähentää laskun teon yhteydessä, mutta esimerkiksi työkalut tulee ilmoittaa tulonhankintavähennyksinä omassa henkilökohtaisessa verotuksessa.

Yksityishenkilönä laskuttaminen onnistuu kevytyrittäjänä

Liity nyt – Se on ilmaista, nyt ja aina. Saat tunnukset välittömästi.