Arvioitu lukuaika: 12 minuuttia

Laskutus yksityishenkilönä – Voiko yksityishenkilö laskuttaa?

laskuta-yksityisesti

Laskutus yksityishenkilönä on mahdollista kevytyrittäjäpalvelun kautta! Omaa työtään myyvät henkilöt voivat joutua tilanteeseen, jossa asiakas haluaa ostaa työn laskulla. Tällaisessa tilanteessa työ voi jäädä tekemättä jos tekijällä ei ole omaa yritystä. Jos yrityksen perustaminen ei ole vielä ajankohtaista tai keikkoja on vain satunnaisesti, voi kevytyrittäjänä laskuttaminen olla sopivin vaihtoehto.

Yksityishenkilönäkin voi tehdä keikkatöitä, mutta verokortilla työskentely voi teettää ylimääräistä palkanmaksuun liittyvää työtä työnantajalle ja lyhyet ja satunnaiset keikat voivatkin mennä helposti sellaisille kandidaateille, jotka voivat laskuttaa oman yrityksen kautta. Yritystä ei ole kuitenkaan satunnaisen keikkatyön vuoksi pakko perustaa. UKKO Kevytyrittäjä -palvelu tarjoaa mahdollisuuden laskuttaa ilman yritystä.

Laskutus yksityishenkilönä – vaihtoehto omalle yritykselle

UKKO Kevytyrittäjä -palvelu tarjoaa ratkaisun yksityishenkilöiden laskutuspulmiin. UKKO.fi on aito vaihtoehto oman yrityksen perustamiselle.

Palvelumme kautta yksittäinen työnsuorittaja – eli sinä, joka löysit keikkatyön – voi helposti luoda laskun tekemästään työstä. UKKO.fi toimii virallisena laskuttajana ja maksaa rahat sitten rahat suoraan työnsuorittajan pankkitilille.

Toimeksiantajalle UKKO on myös helppo vaihtoehto, sillä työnantajan ei tarvitse sumplia työntekijän verokortin ja työntekijämaksujen kanssa lyhyiden työrupeamien takia. Joillakin aloilla, vaikkapa tapahtumien järjestäjillä, keikkatyöläisiä voi olla eri projekteissa mukana niin iso joukko, että laskuttaminen on ainoa järkevä tapa maksaa korvaus työstä jokaiselle työntekijälle.

Esimerkiksi jos teet töitä järjestyksenvalvojana kesän festareilla, ei sinun tarvitse toimittaa verokorttia kesän jokaiselle tapahtumanjärjestäjälle, vaan lataat sen UKKO-palveluun, josta lähetät sitten laskun kullekin työnantajallesi. Työnantaja maksaa laskun ja UKKO taas siirtää palkan sinun tilillesi.

Lue lisää kevytyrittäjyydestä

Yksityishenkilönä laskuttaminen Ukon kautta on helppoa ja vaivatonta

UKKO Kevytyrittäjä -järjestelmä vaatii käyttäjältä ainoastaan verokortin ja pankkitilin numeron. Ne lisättyäsi pääset luomaan laskun ja lähettämään sen toimeksiantajalle.

Järjestelmän käyttö on yksinkertaista ja laskujen lähettäminen onnistuu helposti jos tavallisen nettiselaimen käyttö luonnistuu. Osaava asiakaspalvelumme toki auttaa aina jos jokin pohdituttaa tai jokin järjestelmän ominaisuus kummastuttaa.

UKKO Kevytyrittäjä ilman Y-tunnusta sopii erityisen hyvin keikkaluontoiseen työhön ja esimerkiksi freelancereille, jotka laskuttavat satunnaisesti. Kevytyrittäjyys sopii sinulle hyvin esimerkiksi silloin, kun työsi on kausittaista, keikkaluonteista tai satunnaista.

Esimerkiksi opiskelijana voit helposti luoda itsellesi kesätyön kevytyrittäjänä. Vaikkapa järjestyksenvalvojan työ kesän tapahtumissa on helppo laskuttaa kevytyrittäjänä.

Omaa toimintaa kannattaa kuitenkin tarkastella säännöllisesti ja pohtia, olisiko oman yrityksen perustaminen järkevää. Kun tulot kasvavat isommiksi, voi oman toiminimen perustaminen olla kannattavampaa ja käteen voi jäädä työkeikasta isompi summa.

Kevytyrittäjänä maksat palvelumaksuina prosentiosuuden laskuttamastasi summasta, kun taas UKKO Yrittäjä -palvelussa saat lähettää rajattomasti laskuja kiinteällä kuukausihinnalla. Se, sopiiko juuri sinulle kevyt- vai toiminimiyrittäjyys, riippuu siitä kuinka säännöllisesti ja kuinka suuria summia laskutat. Lue täältä lisää aiheesta toiminimi vai kevytyrittäjyys.

Kevytyrittäjyys sopii hyvin myös palkkatyön tai opiskelun rinnalla tehtävän sivutyön laskuttamiseen. Jos teet keikkaa esimerkiksi roudarina, lastenvahtina, muuttoapulaisena tai somen sisällöntuottajana, on sekä yksityisiä että yritysasiakkaita helpoin laskuttaa kevyyrittäjänä.

Laskuttaminen yksityishenkilönä. Kevytyrittäjä pöydän ääressä.

 

Edullinen laskutuspalvelu yksityishenkilölle

Moni pohtii, onko laskuttaminen yksityishenkilönä kannattavaa, vai olisiko viisaampaa perustaa oma yritys. Yrityksen pyörittämisen käytännön järjestelyt kuitenkin saattavat pohdituttaa. Ja entä jos työkeikkoja ei tulekaan, mutta perustetun yrityksen kirjanpitoa täytyy silti pyörittää, vero- ja ALV-ilmoitukset hoitaa – kuulostaa työläältä!

Monesti oman toiminimen perustaminen on hyvä ratkaisu ja voi tulla pidemmän päälle kevytyrittäjyyttä edullisemmaksi, etenkin jos tulot pikkuhiljaa kasvavat. Laskuttaminen yksityishenkilönä ilman yritystä on kuitenkin hyvä tapa aloittaa yrittäjyys ja sopii erityisen hyvin kausittaiseen työhön ja satunnaisten keikkojen laskuttamiseen.

Laskutuspalvelu veloittaa yleensä aina palvelumaksun, joka on yleisimmin prosenttiosuus laskun summasta. Tällä palvelumaksulla katetaan byrokratian pyörittämistä ja esimerkiksi vakuutuksia. UKKO Kevytyrittäjän palvelumaksu on 5% laskun summasta, minkä lisäksi veloitetaan 3%, jolla katetaan vakuutukset sekä muut lisäpalvelut, joita UKKO tarjoaa kevytyrittäjille. UKKO on edullinen vaihtoehto yksityishenkilönä laskuttamiseen ja tarjoaa käyttäjilleen kattavat palvelut ja paljon etuja, sekä kaiken lisäksi asiakaspalvelun, jonka asiantuntijat neuvovat mielellään kaikissa yrittäjyyden koukeroissa. Lue lisää kevytyrittäjyydestä.

Laskuttaminen yksityishenkilönä. Mies maalaa seinää.

Freelancerin työttömyysturva

Työttömyysturva aiheuttaa monelle freelancerille ja kevytyrittäjälle päänvaivaa. Kevytyrittäjänä olet TE-toimiston linjauksen mukaan yrittäjä ja siksi on tärkeää selvittää, miten sosiaaliturvasi muodostuu ja tarvittaessa päivittää se ajantasalle.

Sivutoimiseksi tulkittu kevytyrittäjä voi saada soviteltua työttömyysetuutta jos ei käy palkkatöissä samalla. Voit siis aloittaa kevytyrittäjyyden ja kokeilla itsesi työllistämistä, vaikka olisit työttömänä.

Lisäksi ensimmäisen neljän kuukauden ajan työttömänä aloitetun toiminnan alusta TE-toimisto ei vielä arvioi kevytyrittäjyyden (tai yrittäjyyden) pää- tai sivutoimisuutta. TE-toimistolle kannattaa kuitenkin ilmoittaa kevytyrittäjyydestä heti, jos sen työttömänä aloittaa – neljän kuukauden jälkeen he katsovat, kuinka paljon olet työllistänyt itseäsi ja tekevät päätöksen siitä, onko toiminta pää- vai sivutoimista.

Päätoimisena kevytyrittäjänä taas on syytä liitttyä yrittäjien työttömyyskassaan. UKKO-palvelun kautta kevytyrittäjä saa halutessaan otettua YEL-vakuutuksen, joka auttaa kerryttämään laskutetusta työstä sekä eläkettä että turvaa työttömyyden varalle. YEL on yleisesti ottaen otettava jos kuukausittaiset tulot ylittävät 671,96 euroa ja se ehdottomasti kannattaa jos kevytyrittäjä ei kerrytä sosiaaliturvaansa esimerkiksi palkkatyön kautta.

Jos työttömyysturva ja YEL kevytyrittäjänä mietityttävät, kannattaa ottaa rohkeasti yhteys asiakaspalveluumme, josta löytyy rutkasti asiantuntemusta myös tässä aiheessa.

Kevytyrittäjän asema viranomaisten silmin

Kuten edellä mainittiin, työttömyysturvassa kevytyrittäjä on yrittäjä, sillä kevytyrittäjyys ei ole palkkatyötä vaan yrittäjämäistä itsensä työllistämistä.

Verottajan näkökulmasta kevytyrittäjä saa kuitenkin laskutuspalvelun kautta tehdystä työstä palkkaa. Ilman y-tunnusta pää- tai sivutoimisen UKKO-palvelun kautta yrittävän verotus menee siis samalla tavalla kuin palkkatyönkin verotus ja UKKO tilittää laskutetusta summasta työnantajan maksut oikeille tahoille.

Kevytyrittäjä voi vähentää omalla veroilmoituksellaan työn tekemisestä syntyviä kustannuksia ja toiminnasta yleisesti aiheutuvia tulonhankkimismenoja. Näitä ovat esimerkiksi työhön käytettävän tietokoneen hankinta, työkalujen ostaminen ja työhuonevähennys, jos työskentelet kevytyrittäjänä kotona tai vuokratussa työtilassa.  

Esimerkiksi jos toimit viestinnän konsulttina ja laskutat UKKO-palvelun kautta kevytyrittäjänä, voit vähentää henkilökohtaisessa verotuksessasi esimerkiksi työtäsi varten ostamasi tietokoneen. Lisäksi voit ilmoittaa työhuonevähennyksenä joko 450 euroa jos työskentelit alle puolet vuoden työpäivistä kotitoimistolta tai 900 euroa, jos työskentelit kotona yli puolet ajasta. Jos taas konsultin työsi on satunnainen sivutyö, voit tehdä 225 euron suuruisen työhuonevähennyksen.

Voit lukea Yrittäjyyskoulussa lisää aiheesta kevytyrittäjän verovähennykset.

Laskuttaminen yksityishenkilö. Viestinnän konsultti.

Näin kevytyrittäjyys toimii käytännössä

Miten sitten käytännössä aloitat laskuttamisen kevytyrittäjänä? Se on hyvin yksinkertaista. UKKO-palveluun voit rekisteröityä täysin ilmaiseksi ja aloittaa laskuttamisen melkein heti. Listasimme tähän helpot askeleet itsenäiseksi kevytyrittäjäksi ryhtymiseen.

Ensimmäisenä rekisteröidy UKKO-palveluun. Tähän tarvitset vain yhteystietosi. Saat sähköpostiisi käyttäjätunnukset ja voit kirjautua palveluun. Käytä hetki palveluun tutustumiseen. Voit samalla käydä lukemassa usein kysyttyjä kysymyksiämme sekä tutustumassa Yrittäjyyskoulumme artikkeleihin. Näin pääset helposti virittäytymään yrittäjämäiseen mielentilaan!

Seuraava vaihe on etsiä töitä ja sopia keikka asiakkaan kanssa. Sovi asiakkaan kanssa hinnasta ja muista kertoa myös, että lasku tulee UKKO-palvelusta. Kysy asiakkaalta laskutustiedot – ainakin postiosoite, puhelinnumero ja sähköpostiosoite, sekä y-tunnus, jos asiakkaasi on yritys. Varmista myös, missä muodossa asiakkaasi haluaa laskun. UKKO-palvelusta voit lähettää laskun postitse, sähköpostitse tai yritysasiakkaille verkkolaskuna.

Verotietosi saamme vuoden 2021 alusta lähtien suoraan verottajalta, mutta jos tämä ei jostain syystä onnistu, on verokortti lisättävä palveluun käsin. Jos siis laskua luodessa veroprosenttinasi näkyy 60, ei syytä huoleen ole, vaan verotietojesi hakeminen ei vain ehkä ole jostain syystä onnistunut. Siinä tapauksessa voit käydä lataamassa verokortin palveluun itse.

Kun kortti on palvelussa, se käsitellään yleensä saman päivän aikana ja veroprosenttisi korjaantuu. Voit laittaa laskun menemään jo asiakkaallesi heti verokortin palveluun ladattuasi, sillä veroprosenttisi tarkistetaan vasta, kun palkka maksetaan meiltä sinulle – ja siihen mennessä verotietosi on jo käsitelty kohdilleen.

Laskun kirjoittaminen yksityishenkilönä

Laskun tekeminen yksityishenkilönä voi kuulostaa hankalalta, sillä laskulta on löydyttävä aika iso määrä erilaisia tietoja. Erityisen tärkeää laskulla on näkyä myyjän ja ostajan tiedot sekä se, mikä tavara tai palvelu on vaihtanut omistajaa. Tavaran tai palvelun määrä ja hinta on merkittävä tarkasti, samoin kuin se, mitä verokantaa on käytetty ja mikä on veron osuus hinnasta.

Kevytyrittäjyyspalvelu on helpoin tapa hoitaa laskutus ilman omaa yritystä. Esimerkiksi UKKO tarjoaa yksityishenkilöille mahdollisuuden laskuttaa helpolla järjestelmällä, johon täytetään näppärästi valmiisiin kenttiin kaikki laskulle tarvittavat tiedot.

Laskuttaminen yksityishenkilönä. Kotisiivoojat töissä.

Laskutus UKKO Kevytyrittäjänä – miten se toimii?

Laskutus UKKO Kevytyrittäjänä on edullinen ja helppo vaihtoehto laskutukseen yksityishenkilönä. Rekisteröityminen tapahtuu muutamalla klikkauksella ja verotietosi saamme haettua suoraan verottajalta. Sitten oletkin jo valmis lähettämään laskun asiakkaallesi.

Luodessasi laskua UKKO-järjestelmässä aloitat laskun luomisen valitsemalla, onko asiakkaasi yksityishenkilö vai yritys. Yksityishenkilölle laskua lähettäessäsi tarvitset vain asiakkaasi tarkat yhteystiedot – varmista, että sinulla on tiedossasi täsmälleen oikea posti- tai sähköpostiosoite, jotta lasku menee varmasti perille. Hyvä tapa on myös kertoa asiakkaalle vielä kun lasku on lähtenyt UKKO-järjestelmästä, jotta hän tietää, milloin odottaa sitä postilaatikkoonsa.

Yritysasiakasta laskuttaessasi taas tarvitset yrityksen nimen, y-tunnuksen, yhteyshenkilön nimen sekä postiosoitteen. Jos asiakkaasi haluaa laskun verkkolaskuna, kysy myös verkkolaskutusosoite. Myös verkkolaskua lähettäessä tarvitaan yrityksen postiosoite.

Kun asiakkaan yhteystiedot on täytetty, tulee kevytyrittäjän vielä valita laskulle maksuehto eli se, kuinka paljon maksuaikaa asiakkaalle jää ja mikä eräpäivä laskulle merkitään. UKKO voi myös hoitaa maksumuistutusten ja tarvittaessa perinnän hoitamisesta, jos kevytyrittäjä haluaa delegoida sen.

Sitten onkin aika täyttää laskulle se tärkein tieto: mitä palveluita myit asiakkaalle, kuinka paljon ja mihin hintaan. Muistithan sopia asiakkaan kanssa tarkkaan hinnasta? Jos laskun summassa on mitään epäselvää, sovi asiakkaasi kanssa tarkasta laskutussummasta vielä ennen laskun lähettämistä.

Tärkeää on muistaa kertoa asiakkaalle, että laskutat UKKO-palvelun kautta ja sisältääkö hintasi jo arvonlisveron vai ei. UKKO-palvelu laskee sinulle automaattisesti loppusumman kummalla tavalla tahansa. Muista myös, että UKKO veloittaa myös palvelumaksun – hyvällä hintasuunnittelulla voit sisällyttää tämän valmiiksi hinnoitteluusi. Lue tästä lisää UKKO-palvelumaksuista.

UKKO-järjestelmä lisää kevytyrittäjän laskulle UKKO.fin y-tunnuksen, sillä UKKO hoitaa laskutuksen yksityishenkilön puolesta. Kun asiakkaasi on maksanut laskun, tilittää UKKO palkkasi tilillesi hoitaen samalla kaiken byrokratian ja välittäen tuloverosi verottajalle.

Laskuttaminen yksityishenkilönä. Mies pohtii työpöydän ääressä.

Oman osaamisen hinnoittelu kevytyrittäjänä

Ensimmäistä kertaa kevytyrittäjänä työskennellessä oman osaamisen hinnoittelu voi tuntua vaikealta. Olet jo löytänyt asiakkaita ja rekisteröitynyt UKKO-palveluun, jolla aiot hoitaa laskutuksen. Itse työkin on ehkä jo suoritettu. Mutta mikä on sopiva hinta omasta osaamisesta, ja mitä asiakas on valmis maksamaan?

Oman osaamisen hinnan määrittelyyn on monta eri tapaa. Yksi tapa lähteä pohtimaan asiaa on laskea tarkasti eri kustannukset, joita sinulle itsellesi tulee maksettavaksi esimerkiksi työtuntia kohden ja sitten lisätä kustannuksiin summa, jonka haluaisit jäävän käteen tunnin työskentelystä. Kustannuksiasi voivat olla esimerkiksi materiaalit ja työvälineet, matkakulut ja työtilasi vuokra.

Voit esimerkiksi miettiä, miten paljon sinulla on kuukausitasolle sellaisia kuluja, jotka eivät riipu asiakkaidesi määrästä.

Esimerkki: työtilan vuokra 500 euroa kuussa, puhelin ja verkkoyhteys yhteensä 50 euroa kuussa ja somemarkkinointiin kuukausittain investoimasi 150 euroa – yhteensä kiinteitä menoja on kuukausittain 700 euroa. Nyt tiedät, että tämän verran sinun tulisi ainakin tienata. Jaa kustannukset tuntimäärällä, jonka aiot tehdä kuukaudessa töitä ja lisää sitten tuntihintaan vielä arvonlisävero ja UKKO-palvelumaksut, joilla saat laskutuspalvelun ja vakuutukset.

Toinen vähän yksinkertaisempi tapa hinnoittelun pohtimiseen on ottaa mallia muilta. Verkosta voit etsiä tietoa oman alasi ammattilaisten hinnoittelusta ja sovittaa omaa tunti- tai urakkahintaasi muiden esimerkin mukaan. Ota huomioon oma erityisosaamisesi: erityistaidot voivat nostaa hintaasi tai jos se, ettet ole vielä kerryttänyt kokemusta joltain alasi osa-alueelta voi vielä alkuvaiheessa vähän laskea sitä.

Aloittelevalla kevytyrittäjällä yleensä isoin riski on alihinnoitella omaa osaamistaan. Muista kuitenkin, että asiakkaasi ovat valmiita maksamaan työpanoksestasi ja ammattitaidostasi. Unohda siis turha vaatimattomuus ja hinnoittele arvokas aikasi ja osaamisesi rohkeasti.

Voit lukea lisää vinkkejä oman työn hinnoitteluun esimerkiksi täältä: Oman työn hinnoittelu – 7 vinkkiä joilla tienaat enemmän

Laskuttaminen yksityishenkilönä. Konsultti etäpalaverissa.

Kun sovit työn hintaa asiakkaasi kanssa, muista, että laskuun lisätään niin UKKO-palvelussa kuin yrittäjänäkin toimiessa vielä arvonlisävero, jonka valtio kerää kaikenlaisesta työstä. Voit hinnoitella työsi niin, että ALV on jo mukana hinnoissasi tai ilmoittaa sen esimerkiki muodossa ”50 euroa tunnilta + ALV”, jolloin asiakas tietää, että hintaan lisätään vielä verot.

Se, kummalla tavalla hinta kannattaa ilmoittaa riippuu pitkälti asiakaskunnastasi. Moni yritysasiakas on tottunut hinnoittelutapaan, jossa hinta ilmoitetaan ilman arvonlisäveroa, mutta jos asiakkaasi ovat kuluttajia, voi olla parempi laskea hintaan vero mukaan valmiiksi.

Asiakkaan kanssa voi olla hyvä tehdä kirjallinen sopimus. Sopimukseen kannattaa kirjata palvelusi hinta tarkasti tunti- tai urakkahinnoitteluna. Jos tarjoat samalle asiakkaalle useampia eri palveluita, kirjatkaa jokaisen palvelun hinta erikseen. Sopimuksessa voidaan myös mainita, että laskutus tapahtuu UKKO-palvelun kautta. Se, onko kyseessä yksittänen urakka tai projekti, vai jatkuva vaikkapa kuukausittain laskutettava palvelu, on myös hyvä laittaa ylös. Jos laskutat kuukausittain, voitte myös sopia säännöllisen laskutuspäivän ja molemmille osapuolille irtisanomisehdot- ja ajat.

Mistä kevytyrittäjä löytää lisää asiakkaita?

Olet ehkä päätynyt tälle sivulle, koska sinulla on jo yksi tai useampi asiakas, ja mietit, miten voisit laskuttaa heitä yksityishenkilönä. Siihen saitkin jo vastauksen: kevytyrittäjyys on helppo ja edullinen tapa laskuttaa yksityishenkilönä.

Seuraavaksi kannattaa kuitenkin pohtia, mistä voisit löytää vielä lisää asiakkaita. Kevytyrittäjänä saat tehdä juuri sitä, mistä eniten pidät ja missä olet hyvä. Kevytyrittäjyys voi olla sivutyö tai harrastus, mutta hankkimalla lisää asiakkaita, voi kevytyrittäjänä työllistää itsensä vaikka kokoaikaisesti.

Tänä päivänä oman osaamisen markkinointi voi olla suhteellisen helppoa, eikä siihen tarvitse välttämättä käyttää hurjaa määrää rahaa. Hyviä tapoja saada sana liikkeelle tarjoamistasi palveluista ja osaamisesta ovat esimerkiksi suositteluiden kerääminen ja sosiaalinen media.

Laskutus yksityishenkilönä. Lapsenvahti lukee lapselle.

Suositteluita voit kerätä asiakkailtasi. Muista vain pyytää jokaiselta tyytyväiseltä asiakkaalta parin lauseen kirjallinen suositus ja lupa julkaista se vaikkapa Facebook-sivullasi. Toisen asiakkaan sanaan luotetaan aina enemmän kuin palveluntarjoajan omaan vakuutteluun.

Sosiaalista mediaa taas voi hyödyntää vaikka aivan ilman rahallisia panostuksia. Luo hyvät someprofiilit palvelullesi ja liity alan someyhteisöihin. Aktiivisuus palkitaan somessa: varaa vaikkapa viisi minuuttia päivittäin siihen, että tarkistat somekanavasi, vastaat mahdollisiin kysymyksiin ja teet jonkin pienen julkaisun, jossa muistutat seuraajiasi olemassaolostasi ja palvelustasi.

Kevytyrittäjänä voit myös harkita uutiskirjeen lähettämistä asiakkaillesi ja muille palveluistasi kiinnostuneille. Uutiskirjeessä voit kertoa uusista tarjoamistasi palveluista tai toimintasi kehittymisestä. Voit myös keksiä tarjouksia tai palvelupaketteja, joita tarjoat vain uutiskirjeesi tilaajille.

Tillaajia uutiskirjeelle saat asiakkaistasi ja voit kerätä tilaajia myös sosiaalisen median kautta. Parhaimmillaan uutiskirje voi olla kevytyrittäjälle helppo ja kustannustehokas tapa kasvattaa asiakaskuntaa ja innostaa vanhoja asiakkaita tilaamaan uudestaan.

Toiminimestä kevytyrittäjäksi tai toisinpäin

UKKO tarjoaa sekä kevytyrittäjyyspalvelun että toiminimen kirjanpito- ja laskutuspalvelun. Moni asiakkaamme onkin käyttänyt ensin toista ja siirtynyt toiminnan muuttuessa toisen palvelun käyttäjäksi.

Toinimiyrittäjästä kevytyrittäjäksi siirtyessä syynä on usein se, että toiminnan volyymi pienenee, esimerkiksi jos yrittäjä siirtyy osittain palkkatöihin. Työkeikkoja itsenäisenä yrittäjänä voi tulla vähemmän ja erityisesti jos kuukausittain ei olekaan enää laskutettavaa, voi UKKO Kevytyrittäjä ilman Y-tunnusta olla kustannustehokkaampi ratkaisu, sillä maksat vain jokaisesta lähettämästäsi laskusta.

Jos taas toiminta on alkanut kevytyrittäjänä ja keikkoja alkaakin tulla pikkuhiljaa yhä enemmän, voi itsenäinen yrittäjä huomata, että tulisi edullisemmaksi maksaa kiinteää kuukausihintaa, jolla saa lähettää niin paljon laskuja kuin ehtii.

Siirtyminen toiminimiyrittäjästä kevytyrittäjäksi tai kevytyrittäjästä toiminimiyrittäjäksi onnistuu helposti, eikä siitä UKKO-palvelussa koidu yrittäjälle lisäkustannuksia. Jos vaihdon käytännön järjestelyissä jokin mietityttää, asiakaspalvelumme asiantuntijat neuvovat mielellään.

Artikkeli julkaistu alunperin 19.10.2018 ja sitä on päivitetty 29.9.2022.

Lue myös

Kaipaatko lisätuloja? —30 konkreettista vinkkiä

Kevytyrittäjä ja ulosotto – estävätkö menneisyyden rahaongelmat kevytyrittäjyyden?

YEL ja kevytyrittäjyys – nämä asiat sinun tulee tietää siitä

Kevytyrittäjyys ja starttiraha – Saako kevytyrittäjä starttirahaa?

Kokeile kevytyrittäjyyttä jo tänään!

Kevytyrittäjyys on helpoin tapa aloittaa oma yrittäjämäinen toiminta. Voit myydä omaa työtäsi jo tänään, Y-tunnuksella tai ilman. Rekisteröityminen 0 €, ei kuukausimaksuja.
Lue lisää kevytyrittäjyydestäAskarruttaako jokin? Jätä meille yhteydenottopyyntö

 

Ronja Norja

Ronja on sisällöntuottaja ja toiminimiyrittäjä, joka innostuu someilmiöistä ja muuttuvan työelämän uusista tuulista. Ronja haluaa kirjoituksillaan auttaa taitavia tekijöitä yrittäjyyden alkuun.

Muita artikkeleita aiheesta Kevytyrittäjyys:

  • Kevytyrittäjyys Konsultti ja asiantuntija: UKKO.fi-kevytyrittäjänä keskityt avainosaamiseesi!

    Haaveiletko konsultin tai asiantuntijan töistä tai oletko jo rautainen ammattilainen, jolla on laaja asiakaspohja ja keikkaa enemmän kuin yksi ihminen jaksaa tehdä? Eikö olisikin upeaa, jos voisit keskittyä avainosaamiseesi konsulttina tai asiantuntijana? Keskity työssäsi esimerkiksi markkinointiin ja jätä paperinpyörittelyn muiden huoleksi. Se on mahdollista UKKO.fi-laskutuspalvelun kautta! Et tarvitse omaa y-tunnusta, eikä sinun tarvitse hakeutua ennakko- eikä arvonlisäverorekisteriin. Päätä itse, milloin…

    Lue lisää
  • Kevytyrittäjyys Konsulttipalkkioiden laskuttaminen helpommin – hoidamme verot puolestasi

    Konsulttipalkkioiden laskuttaminen onnistuu helposti UKKO.fi tarjoaa konsulteille helpon tavan laskuttaa asiakastyöt ilman oman yrityksen perustamista. Me huolehdimme konsulttipalkkioistasi laskuttamisen, palkanmaksun ja muut paperityöt ja sinä voit keskittyä palvelemaan asiakkaitasi. Tämä on mahdollista UKKO.fi:n helppokäyttöisen verkkopalvelun avulla. Et tarvitse omaa y-tunnusta, eikä sinun tarvitse hakeutua ennakko- eikä arvonlisäverorekisteriin. Päätä itse, milloin työsi teet, kenelle teet ja mihin hintaan. Saat rahat tilille.…

    Lue lisää
  • Kevytyrittäjyys Kevytyrittäjän Y-tunnus - Tarvitseeko kevytyrittäjä Y-tunnuksen?

    Mietitkö, onko kevytyrittäjän Y-tunnus tarpeellinen? Harkitsetko kevytyrittäjäksi ryhtymistä, mutta tarvitset ja haluat oman Y-tunnuksen? Tutustu UKKO Kevytyritys -palveluun! UKKO Kevytyritys on moderni ja helppo ratkaisu pienimuotoisen yritystoiminnan käytännön asioiden järjestämiseen. Tarvitseeko kevytyrittäjä Y-tunnusta? UKKO.fin palvelussa kevytyrittäjä on perinteisesti voinut operoida jo lähes vuosikymmenen ajan ilman Y-tunnusta. Tämä seikka on mahdollistanut yrittäjyyden kokeilemisen ilman sitoutumista, riskejä tai byrokratiaa. Näitä ominaisuuksia yrittäjyyteen…

    Lue lisää