Arvioitu lukuaika: 3 minuuttia

Eläintenhoitajaksi kevytyrittäjänä?

elaintenhoitaja-landari

Haluaisitko olla eläintenhoitaja koko- tai osa-aikaisesti? Eläintenhoitajaksi ryhtyminen on helppoa kevytyrittäjänä! Kevytyrittäjyys on koko ajan suositumpi tapa tienata hieman extraa tai kokeilla omaa liikeideaa ja siksi yhä useampi suomalainen tekee sivutöitä eläintenhoitajana.

Moni eläinrakas on löytänyt UKKO.fi:n kautta keinon viettää aikaa näiden rakkaiden otusten parissa – ja ansaita samalla hieman ekstraa! Yksi heistä on Katri Saajanaho.

”Itselläni ei ole eläimiä, joten hienointa on se, että saa toisen lemmikistä seuraa”, hän kertoo.

Saajanaho on koulutukseltaan pukuompelija ja myyjä, mutta hän työskentelee myös eläintenhoitajana kevytyrittäjyyden kautta. Hän saapuu hätiin etenkin silloin, kun asiakas on lähdössä reissuun ja hän tarvitsee lemmikilleen hoitajan matkansa ajaksi.

Lemmikkejä voi tuoda hoitoon eläintenhoitajan kotiin tai sitten Saajanaho tekee kotikäyntejä. Asiakkaat löytyvät helposti sosiaalisen median kanavien kautta, kuten Facebookista, jossa Saajanaho on aktiivinen. Hän kertoo, että eläintenhoitajan työnkuvaan kuuluu perushoito, kuten syöttäminen, hiekkalaatikon hoito ja seuranpito.

Koirien kanssa käydään tietysti lenkillä muiden tehtävien ohella. Lemmikkiä hoidetaan omistajan ohjeiden mukaan.

Lue koko Saajanahon haastattelu täältä.

Koiranomistajissa riittää asiakkaita

UKKO.fi:n avulla voit laskuttaa eläintenhoitotöistä helposti ja vaivatta. Kun olet sopinut työstä asiakkaasi kanssa, voit lähettää tekemästäsi työstä laskun ilman, että sinun tarvitsee perustaa omaa yritystä. Ukko.fi hoitaa puolestasi kaikki laskutukseen ja palkanmaksuun liittyvät paperityöt, kuten viranomaismaksut ja -ilmoitukset. Sinun vastuullesi jää asiakashankinta, oman osaamisen markkinointi ja asiakkaiden palvelu eli juuri se mitä sinä rakastat tehdä.

• Päätä itse milloin, kenelle ja mihin hintaan työsi teet.
• Et tarvitse omaa y-tunnusta, etkä ole kirjanpitovelvollinen
• Hoidamme paperityöt puolestasi
• Saat palkan tilillesi
• Ei sitoumuksia – voit aloittaa jo tänään ja lopettaa milloin tahansa.

Potentiaalisia asiakkaita eläintenhoitajalle ainakin koiranomistajissa on paljon, sillä Kennelliiton mukaan vuonna 2020 rekisteröitiin yhteensä 48 895 koiraa, kun rekisteröintejä vuonna 2019 oli 45 111. Rekisteröintien määrä kasvoi siis 8,3 prosenttia. Koiran ulkoilutus työ sopii sinulle jos nautit nelijalkaisten ystävien kanssa puuhailusta ja samalla tulee hyötyliikuntaa kuin huomaamatta.

Eläintenhoitaja kevytyrittäjänä. Nainen silittää kissaa

Eläintenhoitajan työ

Eläintenhoitajana kaikista tärkeintä on eläinten hyvinvoinnista huolehtiminen. Huolenpitoon kuuluu usein päivittäiset ruokinta- ja hoitotyöt, eläimen elintilojen puhtaana pitäminen ja ulkoilutus.

Asiakkaan ensimmäisellä tapaamiskerralla onkin hyvä käydä tarkasti läpi kaikki lemmikkiin liittyvät yksityiskohdat. Esimerkiksi koirien kohdalla on hyvä varmistaa, mitä lemmikki syö ja mihin aikaan, minkä kokoinen ruoka-annoksen kuuluu olla ja miten pitkiä lenkkejä koiran kanssa on tavanomaisesti
totuttu tekemään. Esimerkiksi pientä pentua ulkoilutetaan täysin eri tavalla kuin aikuista koiraa.

Omistajalta on myös hyvä pyytää lupa herkkujen antamiseen, sillä koiralla saattaa olla erityisruokavalio tai sitten sille ei sallita ylimääräisiä herkkuja lainkaan.

Kaikista parasta lienee ennakkoon tehty tutustumiskäynti, jossa saat kerralla kaikki tarkat ohjeet omistajalta, mutta pääset myös tutustumaan hoidettavaasi.

Eläintenhoitajan koulutus

Tiesitkö, että ammattimaiseksi eläintenhoitajaksi voi myös opiskella? Eläintenhoitajan ammatissa on tunnettava hoidettavat eläimet sekä osattava käsitellä niitä oikein.

Koulutusta tarjoaa Suomessa kahdeksan eri oppilaitosta, joissa on yhteensä 19 erilaista eläimiin liittyvää koulutusohjelmaa. Eläintenhoitajat valmistuvat usein toisen asteen ammatillisista opinnoista suorittamalla maatalousalan perustutkinnon.

Eläintenhoitajia työskentelee maatiloilla maatalouslomittajina, eläinhoitoloissa, eläintarhoissa, löytöeläinkodeissa, lemmikkieläinliikkeissä, tutkimuslaitoksissa sekä yrittäjinä eläinpalvelujen laajenevassa kirjossa.

Eläintenhoitaja keskittyy eläimiin

Eläintenhoitajaksi voi opiskella Suomessa seuraavissa paikoissa:

Lisäksi Espoossa sijaitsevassa Suomen Eläinkoulutuskeskuksessa voi perehtyä ongelmakoirakouluttajan syventäviin opintoihin.

Aloita eläintenhoitajan ura kevytyrittäjänä

Vähennä paperitöitä – keskity eläimiin!

UKKO.fi-laskutuspalvelun kautta hoidat laskutuksen eläinten hoidosta ja kaikki lainmukaiset velvoitteet helposti.

• Et tarvitse omaa y-tunnusta, eikä sinun tarvitse hakeutua ennakko- eikä arvonlisäverorekisteriin.
• Päätä itse, milloin työsi teet, kenelle teet ja mihin hintaan.
• Saat palkan suoraan tilille.
• Et ole kirjanpitovelvollinen.
• Ei sitoumuksia – voit aloittaa jo tänään ja lopettaa milloin tahansa

Monille kevytyrittäjyys on luonteva vaihtoehto kokeilla omaa liikeideaa vailla riskiä tai ansaita harrastuksella hieman ekstraa. Koska kevytyrittäjyyden voi aloittaa ilman pääomaa eikä sitoumuksia ole, on se oivallinen vaihtoehto testata omaa ideaa sivutoimisena yrittäjänä.

Sivutyö saattaa olla monelle juuri se intohimo, jonka parissa he mieluiten työtuntinsa viettäisivät. Toisille kyse voi olla naapurin tai tutun tutun auttamisesta. Jokainen motiivi on kuitenkin yhtä arvokas.
Paras tapa aloittaa on keskittyä kokonaan asiakassuhteiden kehittämiseen. UKKO.fi:n kautta rahat saat suoraan tilillesi!

Luo itsellesi ilmainen käyttäjätili ja pääset heti luomaan ensimmäisen laskusi. Lasku on valmis alle viidessä minuutissa. Me tarkistamme, että vaadittavat alv-kannat ja muut asiat ovat kunnossa ja lähetämme laskusi eteenpäin asiakkaallesi. Saat rahat palkkana tilillesi, kun asiakkaasi maksaa laskun. Helppoa ja vaivatonta!

Rekisteröidy nyt

Lue myös nämä!

Leena Honkajuuri yhdistää rakkaan hevosharrastuksensa viestinnän ja markkinoinnin työpajoihinsa

Virve Riissanen pyörittää lemmikkitarvikkeiden verkkokauppaa

Maikki Kiilavuo kouluttaa eläimiä käyttäytymisanalyysia hyödyntäen

Kaipaatko lisätuloja? – 30 konkreettista vinkkiä

Edit: Juttuun lisätty koulutusmahdollisuudet 31.3.2021. Juttu julkaistu ensi kerran 9.11.2019.

Muita artikkeleita aiheesta Ammatit:

 • Ammatit Liikunta-alan ammattilainen? Myy omaa osaamistasi itsenäisesti!

  Laskuta työsuoritteesi ilman omaa yritystä.  UKKO.fi hoitaa laskutukseen ja palkanmaksuun liittyvät paperityöt. Et tarvitse omaa y-tunnusta, eikä sinun tarvitse hakeutua ennakko- eikä arvonlisäverorekisteriin. Päätä itse, milloin työsi teet, kenelle teet ja mihin hintaan. Saat palkkaa. Et ole kirjanpitovelvollinen. Ei sitoumuksia – voit aloittaa jo tänään ja lopettaa milloin tahansa. Laskuta personal trainerin, liikuntaohjaajan ja valmentajan töistä helposti ilman omaa yritystä.…

  Lue lisää
 • Ammatit Laulu- tai soitonopettaja – ota opetuskeikka vastaan helposti

  Osaatko laulaa tai soittaa jotakin instrumenttia? Laita osaaminen hyötykäyttöön laulu- tai soitonopettajana! Kevytyrittäjyys on koko ajan suositumpi tapa tienata hieman extraa tai kokeilla omaa liikeideaa; yhä useampi suomalainen tekee sivutöitä. Esimerkiksi juuri moni muusikko tai laulu- tai soitonopettaja on löytänyt UKKO.fi:n kautta keinon hyödyntää omaa osaamistaan – ja ansaita samalla hieman ekstraa! Ehkä taidat esimerkiki pianon- tai kitaransoiton ja voisit…

  Lue lisää
 • Ammatit Ohjelmoija – kevytyrittäjyys on täydellinen työmuoto

  Ohjelmoija voi tehdä työtä vaikka palmun alla! Projekti on helppo ottaa vastaan, kun palkkaan liittyvät paperityöt hoituu kuin huomaamatta. Työskenteletkö koodarina ohjelmoinnin tehtävissä? Hienoa! Koodaus on tänä päivänä hyvin arvostettu ja kysytty taito, jolla aukeaa lukemattomia mahdollisuuksia erilaisiin tehtäviin. Sinulla saattaa olla verkkosivujen ja tietokantojen koodausta, pelejä tai ohjelmointiprojekteja. Nämä vievät kuitenkin itsessään paljon aikaa, jolloin kirjanpidon sekä taloushallinnon tehtävien tekeminen voi töiden…

  Lue lisää