Yrittäjyyskoulu

Aina kannattaa yrittää

Testaa liikeideasi ennen yrityksen perustamista

liikeidean-testaaminen-ennen-perustamista

UKKO.fi-palvelun tavoitteena on luoda Suomeen lisää yrittämisen kulttuuria. Käyttäjämme voivat testata liikeideaansa ennen yrityksen perustamista ja tutkia liiketoimintansa kannattavuutta. Olemme huomanneet tämän todellisuudessa ja osa käyttäjistämme on lähtenyt yrittäjäksi huomatessaan liikeideansa olevan kannattava. Olemme blogissamme tuoneet näitä uusia yrittäjiä esille. Voit lukea tästä yrittäjätarinoitamme.

 

 

”Yrittäjämäinen työskentely oli helpompaa aloittaa ensin UKKO.fi:n kautta ja toiminimen voisin perustaa sitten myöhemmin. Ajattelin, että elän vain kerran ja haluan tehdä sitä mikä minua oikeasti kiinnostaa. Jos ei uskalla kokeilla, ei voi onnistuakaan”

Jatta Salmi

Testaa ensin!

Yrityksen perustaminen keskeneräisellä liikeidealla voi olla haastavaa. Yrittäjän myyntitulot ovat yrityksen perustamisen alussa kovan työn takana. Tämän vuoksi on kannattavaa testata ensin onko omalle palvelulle kysyntää. Monet alat ovat tänä päivänä hyvin kilpailtuja. Vaikka sinulla olisi paljon asiantuntemusta ja osaamista, asiakkaiden hankkiminen voi osoittautua todella vaikeaksi. Jokainen meistä ei ole synnynnäinen myyjä. Tämä on myös yksi syy, miksi oman liikeidean toimivuuden testaaminen kevytyrittäjänä kauttamme kannattaa.

Palveluumme liittyminen ei maksa mitään eikä sido sinua mihinkään. Meillä ei ole irtisanomisaikoja, vaan voit lopettaa palvelun käytön milloin tahansa. Tämä ei vaadi puoleltasi mitään toimenpiteitä. Palvelumme käyttö ei myöskään estä hakemasta starttirahaa, kun päätät perustaa oman yrityksen. Itseasissa palvelumme avulla voit osoittaa starttirahahakemuksessasi, että toimintasi on kannattavaa.

”Homma voi mennä nopeasti enemmän yrittämiseksi kuin tekemiseksi, jos yrittäjäksi lähtee liian nopeasti. Voit testata ensin laskutuspalveluiden kautta, miten hommat lähtee rullaamaan.”

Teemu Laulajainen

Kuinka paljon minun pitää laskuttaa?

Monelle yrittäjyyttä suunnittelevalle on vaikea ymmärtää mitä työ todellisuudessa maksaa. Jos on tottunut normaaliin kuukausipalkkaan, työn sivukulut jäävät usein täysin pimentoon. On sitten kyse kevytyrittäjästä tai yrittäjästä, laskutettava summa ei jää kokonaan taskun pohjalle. Kevytyrittäjän laskusta vähennetään verot, vakuutusmaksut sekä palvelumaksumme. Yrittäjän on puolestaan itse huolehdittava mm. veroista, vakuutuksista ja eläkkeestä sekä hankittava kirjanpitäjä.

Palkkalaskurimme opastaa oman työn hinnoittelussa ja sen avulla näet paljon sinulle jää tehdystä työstä rahaa käteen. Kevytyrittäjänä toimiessassi saa selkeän kuvan siitä, kuinka paljon sinun kannattaa laskuttaa, jotta pääset tietylle ansiotasolle. Tämä kokemus on hyvin tärkeät siirtyessäsi yrittäjäksi. Monet aloittelevat yrittäjät päätyvät nimittäin alihinnoittelemaan työnsä.

”Alkuun suunnitelmissa oli laskuttaa pidempäänkin UKKO.fi:n kautta. Sain kuitenkin yllättävän paljon yhteydenottoja mahdollisista työkeikoista. Keväällä ajatus yrittäjyydestä alkoi olla liian kutkuttava. Tilanne oli perinteinen “nyt tai ei koskaan”-hetki”

Pasi Ahola

UKKO.fi tukee uusia yrittäjiä

Mikäli suunnittelet yrityksen perustamista ja aihe kiinnostaa sinua, kannattaa ensin kääntyä oman alueellisen uusyrityskeskuksen puoleen. Teemme aktiivisesti yhteistyötä lukuisten Uusyrityskeskusten kanssa. Uusyrityskeskukset tarjoavat maksutonta neuvontaa yrityksen perustamiseen liittyvissä asioissa. Haluamme tukea käyttäjiämme yrittäjyyden matkalla ja kannustamme käyttäjiämme rohkeasti lähtemään yrittäjiksi. Meille on luontevaa tehdä töitä uusyrityskeskusten kanssa, koska tiedämme antavamme kevytyrittäjämme hyviin käsiin.

Me olemme UKKO.fi:ssä erittäin ylpeitä jokaisesta uudesta yrittäjästä, jonka matkassa olemme saaneet olla mukana. Suomi tarvitsee uusia yrittäjiä ja haluamme olla kantaa kortemme kekoon tärkeässä työssä. Mikäli olet kanssamme samaa mieltä, jaathan tämän kirjoituksen eteenpäin omassa verkostossasi!

30

Kirjoittaja Taneli Pasanen
Muuttuva työelämä, viestintä, digitaalinen markkinointi ja itsensä brändääminen täyttävät teemoina työpäiväni. Vapaa-ajalla kovia juttuja ovat tennis, geokätköily ja seinäkiipeily unohtamatta tietenkään Netflixiä.

Muita artikkeleita aiheesta Liiketoimintasuunnitelma:

 • Liiketoimintasuunnitelma Liiketoimintasuunnitelma pohjana toiminnan aloittamiselle – mieti nämä kuntoon ennen yrityksen perustamista!

  Liiketoimintasuunnitelma kokoaa yhteen dokumenttiin kuvauksen liikeideasta ja yrityksen toimintaedellytyksistä, sekä toimii apuna yrityksen rahoituksesta neuvoteltaessa. Vaikka et olisikaan hakemassa starttirahaa tai yrittämässä tehdä vaikutusta rahoittajiin, liiketoimintasuunnitelman tekeminen kannattaa. Liiketoimintasuunnitelma auttaa jäsentämään kokonaisuutta ja yritystoimintaan liittyviä vastuutehtäviä, sekä varmistaa, että otat huomioon kaikki tarvittavat asiat. Yrityksen perustaminen on yksinkertaista, mutta menestyksen takaamiseksi tulisi jokaisen yrittäjän laatia liiketoimintasuunnitelma. Huolella suunniteltu liiketoimintasuunnitelma toimii…

  Lue lisää
 • Liiketoimintasuunnitelma Miten hyvät ideat syntyvät? Ja mistä idea omalle yritykselle?

  Harvoin kaikista parhaat ideat syntyvät kesken kiireisen työpäivän – useimmiten loistokas idea pulpahtaa päähän, kun sitä vähiten odotamme; esimerkiksi laiturin nokassa, saunassa tai juoksulenkillä. Mistä tämä johtuu? Ja mistä hyvät ideat oikein tulevat? Yritimme koota tähän blogikirjoitukseen vastauksia näihin kysymyksiin. Idea on olemassa olevien asioiden yhdistelmä Uusia ideoita syntyy, kun olemassa oleva asia kohtaa toisen jo olemassa olevan asian. Näistä…

  Lue lisää
 • Liiketoimintasuunnitelma Ajattele vanha palvelu uudelleen ja menesty!

  Aina ei tarvitse keksiä liikeideaa itse. Olemme aiemmin kirjoittaneet siitä, miten kopiointi on tehokas tapa käynnistää oma toiminta. Tällä kertaa esittelemme erään hieman erilaisen suomalaisen yrityksen tarinan. Tämä yritys on ajatellut perinteisen alan toimintamallin uudelleen ja menestynyt loistavasti! 24Rent on autonvuokrauspalvelu, joka eroaa yhdellä tavalla lukuisista kilpailijoistaan. Perinteisesti autovuokraamolla on ollut toimipiste, jossa henkilökunnan kanssa käydään asiat läpi ja auton avaimet…

  Lue lisää