Yrittäjyyskoulu

Aina kannattaa yrittää

Yrittäjän joulu – 5 vinkkiä rauhaisamman joululoman viettoon

joulu-yrittaja

Joulu on ihan nurkan takana, jolloin voi vihdoinkin rentoutua, irrottautua työstä sekä latailla akkuja ensi vuodelle. Vai voiko sittenkään? Monesti yrittäjät ovat malttamattomia siirtämään ajatuksensa kokonaan pois työasioista, oli kyseessä sitten mikä tahansa pyhäpäivä tai loma. Tällöin saattaa helposti käydä niin, että löytää itsensä vastailemasta yrityksen sähköposti- ja someviesteihin kesken joulutohinan.

Me emme kuitenkaan halua, että sinulle käy niin. Kokosimme parhaat vinkkimme tähän, joiden avulla joulunviettosi sujuu entistä rennommin. Hoida nämä asiat kuntoon ennen kuin riennät läheistesi luo joulunviettoon.

Toiminimiyrittäjyys voi olla myös helppoa

Kirjanpitäjä, laskutus ja kuittivarasto kiinteällä kuukausihinnalla. Perustamme toiminimen ilmaiseksi ja tarjoamme kirjanpidon reilulla hinnalla alkaen 0€/kk!
Lue lisää toiminimiyrittäjyydestä

1. Hoida rästitehtävät ja tee työlista valmiiksi

Pyri siihen, että saat hoidettua kaikki rästissä olevat tehtävät ennen kuin suuntaat jouluaskareisiin. Tällöin sinun ei tarvitse kantaa huolta tekemättömistä tehtävistä joulun aikana. Tee myös itsellesi valmiiksi suunnitelma työtehtävistä, joiden kimppuun palaat heti joulupyhien jälkeen. Näin sinun on huomattavasti mukavampaa palata töihin, kun tiedät mitkä tehtävät ovat kiireellisiä hoidettavaksi heti pyhien jälkeen ja mitkä tehtävät voivat vielä odottaa.

2. Muista kertoa asiakkaillesi

Tärkeintä on, että annat riittävästi tietoa ajankohdasta, jolloin olet poissa. Lisää tieto poissaolostasi ainakin verkkosivuillesi sekä somekanaviisi sekä muista mainita myös kasvokkain asiakkaillesi, mikäli se on mahdollista. Sähköpostiviesteihin on myös hyvä laittaa automaattinen poissaoloviesti sekä kertoa, mikäli et lue viestejä pyhien aikana.

3. Priorisoi työtehtäviä

Pienyrittäjät ovat tyypillisesti sitkeitä sissejä. He vastaavat useimmiten yksin kaikesta. Jouluhälinän keskellä on kuitenkin hyvä pyrkiä priorisoimaan omaa työaikaa niihin tehtäviin, jotka vievät yritystoimintaasi eteenpäin. Joulupyhien jälkeen sinun on helpompi keskittyä niihin tehtäviin, jotka ylläpitävät yritystoimintaasi, kuten vaikka sen yritysblogin kirjoittamiseen.

4. Delegoi ja pyydä rohkeasti apua

Joulun alla riittää monenlaista tehtävää hoidettavaksi. Pitäisi ehtiä markkinoida omaa yritystä ja ehtiä tehdä asiakashankintaa, toisaalta myös pitäisi kehittää yritystä ja sen toimintoja. Lisäksi aikaa kuluu myös nykyisten asiakkaiden palvelemiseen. Ahkeruus on hyvin ihailtava piirre yrittäjissä, mutta mikäli tehtävälista kuitenkin tuntuu olevan kilometrin mittainen, on syytä pyytää apua ja delegoida tehtäviä muille.

5. Tee postaukset valmiiksi ja laita työpuhelin pois päältä

Oletko kuullut somepostauksien ajastamisesta? Ajastuksen avulla somekanavasi pysyvät aktiivisena, eikä sinun tarvitse ottaa stressiä postauksien tekemisestä. Ajasta siis nyt jo kaikki joulupyhien somepostaukset, jotta voit huoletta keskittyä joulunviettoon ilman turhia katkoksia.

Mikäli myös pystyt, sammuta työpuhelimesi loman ajaksi, kuten kaikki muutkin laitteet. Tai vaihtoehtoisesti kytke edes ilmoitukset pois päältä. Näin pystyt paremmin rentoutumaan ilman häiriötekijöitä.

Muista vielä

Joulu on vuoden parasta aikaa, jolloin jokainen yrittäjä voi hengähtää työasioista. Pieni hengähdystauko antaa kehollesi ja mielellesi mahdollisuuden palautua työkuormasta sekä kaivattua lisävirtaa tuleviin työtehtäviin. Tällöin olet tammikuussa valmis uusiin haasteisiin entistä energisempänä.

Rauhaisaa joulua ja energistä uutta vuotta toivottelee koko UKKO Pron väki!

Toiminimiyrittäjyys voi olla myös helppoa

Kirjanpitäjä, laskutus ja kuittivarasto kiinteällä kuukausihinnalla. Perustamme toiminimen ilmaiseksi ja tarjoamme kirjanpidon reilulla hinnalla alkaen 0€/kk!
Lue lisää toiminimiyrittäjyydestä

Muita artikkeleita aiheesta Yrittäjyys: