Lisäduuni on helpointa kevytyrittäjänä

Arvioitu lukuaika: 6 minuuttia

lisaduuni-on-helpointa-kevytyrittajana-iloinen-nainen-pyorailee

Lisäduuni on usein tarpeen, kun tuntuu, ettei nykyisillä tuloilla pärjää arjessa tarpeeksi hyvin, tai kun olisi tarve saada säästettyä isompaa summaa esimerkiksi kalliimpia hankintoja varten ottamatta lainaa.

Itselle sopivat tuntimäärät saattavat olla sen verran pieniä ja aikataulut hankalia, ettei toiselta työnantajalta pysty ottamaan työpaikkaa vastaan, vaan on keksittävä jokin muu tapa tienata lisäansioita.

Tällaisissa tapauksissa kevytyrittäjyys laskutuspalvelun kautta on paras mahdollinen vaihtoehto joustavaan työn tekemiseen.

Jos sinulla ei ole vielä mielessä sopivaa tapaa hankkia lisäansioita, lue konkreettiset vinkit alempaa tästä tekstistä.

UKKO.fi on ratkaisu tähän! Voit myydä omaa osaamistasi silloin kun haluat ja UKKO.fi hoitaa puolestasi kaikki laskutukseen ja palkanmaksuun liittyvät paperityöt, kuten viranomaismaksut ja -ilmoitukset. Sinä voit keskittyä markkinoimaan osaamistasi, palvelemaan asiakkaita ja tekemään sitä mitä rakastat!

 • Päätä itse milloin, kenelle ja mihin hintaan työsi teet.
 • Et tarvitse omaa y-tunnusta, etkä ole kirjanpitovelvollinen
 • Hoidamme paperityöt puolestasi
 • Saat palkan tilillesi
 • Ei sitoumuksia – voit aloittaa jo tänään ja lopettaa milloin tahansa.

UKKO Kevytyrittäjyys on Suomen suurin kevytyrittäjyyspalvelu. Meillä on jo yli 140 000 aktiivista käyttäjää!

Luo itsellesi ilmainen käyttäjätili ja pääset heti luomaan ensimmäisen laskusi. Lasku on valmis alle viidessä minuutissa. Saat rahat palkkana tilillesi, kun asiakkaasi maksaa laskun. Helppoa ja vaivatonta!

Kokeile kevytyrittäjyyttä jo tänään!

Kevytyrittäjyys on helpoin tapa aloittaa oma yrittäjämäinen toiminta. Voit myydä omaa työtäsi jo tänään. Ei sitoutumista, ei kuukausimaksuja.
Lue lisää kevytyrittäjyydestä

Mistä löytää lisäduunia?

Olet todennäköisesti eksynyt tälle sivulle, koska haluaisit löytää helppoja tapoja lisätulojen kartuttamiseen. UKKO.fi on ratkaisu, kun haluat saada rahat tilillesi. Sitä ennen pitäisi kuitenkin olla töitä, joista laskuttaa.

Sinulla on varmasti enemmän osaamista, kuin osaat itse kuvitellakaan. Maailma on täynnä tekemättömiä töitä, joista joku on valmis maksamaan. Yleensä tällaiset työt ovat luonteeltaan sellaisia, että niistä ei suoraan ole täysipäiväisten tulojen hankkimiseen. Mutta nyt puhutaankin lisätuloista.

Helpoiten lisätöitä löytyy joko omasta ympäristöstä tai netin välityksellä mistä tahansa maailmasta.

Kirjoitustyöt ovat mukava lisäduuni.

Naapurin mummo saattaa esimerkiksi olla kiinnostunut maksamaan kaupankäyntiavusta tai koiran ulkoilutuksesta. Tai ehkä lähelläsi asuu lapsiperhe, jonka vanhemmat haluaisivat joskus viettää kahdenkeskistä aikaa ja kaipaavat lastenhoitoapua?

Verkon välityksellä maailma on taas täysin avoinna. Jos sinulla pysyy kynä hyvin kädessä, verkosta löytyy lukuisia palveluita, joissa voit myydä suomenkielisiä artikkeleita.  Jos taas kielitaitoa löytyy, niin käännöstöitä on tarjolla lähes loputtomasti.

Muita aloja, joissa on aina kysyntää erityisesti laskutuksella toimiville tekijöille ovat erilaiset ruokalähettipalvelut, taksiyrittäjyys ja muut kuljetus- ja muuttopalvelut.

Kaipaatko lisää ideoita?

Olemme koonneet erääseen artikkeliimme 30 vinkkiä lisätulojen hankkimiseen: Kaipaatko lisätuloja – 30 konkreettista vinkkiä. Käy nappaamassa lisätietoa siitä!

Mitä on kevytyrittäjyys?

Kevytyrittäjyys on moderni, joustava työmuoto, joka mahdollistaa yrittäjämäisen toiminnan aloittamisen helposti ilman omaa y-tunnusta tai toiminimeä.

UKKO.fi-palvelun avulla voit siis laskuttaa tekemästäsi lisäduunista yksityishenkilönä.

Valitset itse omat asiakkaasi ja määrität itse omat hintasi. Sinun ei tarvitse kantaa huolta yrittäjän byrokratiasta, sillä me hoidamme kaikki vaadittavat paperityöt, kuten verot, vakuutusmaksut, maksumuistutukset sekä tarvittaessa perinnän puolestasi.

UKKO.fi-kevytyrittäjänä sinulla ei siis ole omaa y-tunnusta, etkä täten ole esimerkiksi kirjanpitovelvollinen.

Lisäduuni kevytyrittäjänä voi olla esimerkiksi remonttityötä.

Miksi UKKO.fi?

Haluamme toimia kevytyrittäjän kumppanina koko matkan ajan.

Jo ennen rekisteröitymistä, ladattavissasi on laaja määrä kursseja ja oppaita, esimerkiksi hinnoittelun ja markkinoinnin saralla. Toivomme, että näistä oppaista on sinulle hyötyä, kun mietit kevytyrittäjyyden aloittamista.

Rekisteröidyttyäsi saat pääsyn omaan hallintapaneeliisi, josta pääset luomaan ja lähettämään laskuta. Lisäksi löydät hallintapaneelista valikoiman rahanarvoisia etuja, esimerkiksi autonvuokrauspalveluihin sekä erinäisiin koulutuksiin liittyen – näitä etuja voit hyödyntää heti rekisteröidyttyäsi!

Rekisteröidy veloituksetta ja ota selvää, kuinka helposti juuri sinusta voisi tulla kevytyrittäjä!

Liity nyt – Se on ilmaista, nyt ja aina. Saat tunnukset välittömästi.

Kokeile kevytyrittäjyyttä jo tänään!

Kevytyrittäjyys on helpoin tapa aloittaa oma yrittäjämäinen toiminta. Voit myydä omaa työtäsi jo tänään. Ei sitoutumista, ei kuukausimaksuja.
Lue lisää kevytyrittäjyydestä

Kuvassa laskimella lasketaan tuloja

Mistä palkka muodostuu?

Paljonko saan rahaa tilille? Laskurin avulla näet helposti mistä palkkasummasi koostuu ja kuinka eri maksut jakautuvat.

TULOLASKURI

UKK – kysymyksiä ja vastauksia

Mietityttääkö jokin? Täältä löydät vastauksia kaikkiin mieltäsi askarruttaviin kysymyksiin:

UKK-KYSYMYKSET

Kuvassa pohditaan kevytyrittäjyyttä

UKKO.fi kevytyrittäjänä saat:

 • sopimus- ja tarjouspohjat
 • toimeksiantotodistus
 • kevytyrittäjän yhteistyöedut
 • kevytyrittäjyysoppaan ja markkinointikirjan
 • hinnoitteluoppaan

LUE LISÄÄ

Kevytyrittäjänä valitset itse omat asiakkaasi ja määrität itse omat hintasi. Sinun ei tarvitse kantaa huolta yrittäjän byrokratiasta, sillä me hoidamme kaikki vaadittavat paperityöt, kuten verot, vakuutusmaksut, maksumuistutukset sekä tarvittaessa perinnän puolestasi.

Lue lisää ja ota selvää, kuinka helposti juuri sinusta voisi tulla kevytyrittäjä!

Tee sitä mitä rakastat – aloita kevytyrittäjyys!

 • Et tarvitse omaa y-tunnusta
 • Ei kirjanpitovelvollisuutta
 • Päätä itse milloin työsi teet, kenelle teet ja mihin hintaan
 • Saat palkkaa
 • Ei sitoumuksia, eikä juoksevia kuluja

Lisäduunia voi tehdä esimerkiksi floristina.

Kokeile kevytyrittäjyyttä jo tänään!

Kevytyrittäjyys on helpoin tapa aloittaa oma yrittäjämäinen toiminta. Voit myydä omaa työtäsi jo tänään. Ei sitoutumista, ei kuukausimaksuja.
Lue lisää kevytyrittäjyydestä

Tienaa lisäansioita tekemällä sitä, mitä rakastat

Kun sinulla on taitoa tehdä jotain ja tarjota sitä palveluna, voi ryhtyä tuumasta toimeen kevytyrittäjänä. Et välttämättä tarvitse suurta työkokemusta, jos sinulle on kertynyt osaamista vuosien harrastamisen kautta.

Monet nuoret aloittavat esimerkiksi sivutyönä myymään osaamistaan, kun huomaavat taitavansa harrastuksensa niin hyvin, että sen avulla on mahdollista hankkia lisäansioita. Jatkuva itsensä kehittäminen on tärkeää, jotta pystyy tarjoamaan asiakkailleen yhä parempaa palvelua ja osaamista.

Myös omasta harrastuksesta voi tehdä lisäduunin.

Kokeile liikeideaasi helposti

Nuoret voivat kokea yrittämisen kovin riskialttiina, ja he ehkä etsivätkin mieluummin tavallista palkkatyötä tarvitessaan lisäansioita.

Kevytyrittäjänä kokeilet riskittömästi omaa liikeideaasi sen sijaan, että perustat oman yrityksen. Myöhemmin voit perustaa yrityksen halutessasi, kun olet saanut kerättyä valmiiksi vahvan asiakaskunnan ja epäonnistumisen mahdollisuus on vähäisempi.

UKKO.fin kevytyrittäjyyden avulla usea nykyään oman yrityksen perustanut on päässyt kasvattamaan tekemistään ja asiakaskuntaansa huolettomasti ja helposti, kunnes on ollut yrityksen perustamisen aika.

kuvassa nuori kevytyrittäjä dj

Lisäansioita ja ekstratienestiä

Nuorilla on mahdollisesti opintoja, joiden sivussa lisätulojen hankkiminen on välttämätöntä.

Kevytyrittämistä voi tehdä myös sivutyönä esimerkiksi juuri opiskelun ohella tai päätyön rinnalla.

Kevytyrittäjänä voit tienata ekstraa myös perustulojesi päälle, kun sinulla on esimerkiksi hetkellinen rahan tarve tai kun perustulosi ovat mieleistäsi pienemmät.

Lisää sivutoimisesta yrittämisestä voit lukea täältä.

Kokemuksia

taru

Taru, 32, on opiskelija ja sivutoiminen hieroja

Opiskelen Vierumäellä koulutetuksi hierojaksi, jonka ohella teen hierojan työtä osa-aikaisesti. Olen nyt tehnyt hierojan töitä UKKO.fi:n kautta kevytyrittäjänä elokuun puolesta välistä lähtien ja tulen käyttämään jatkossakin tätä palvelua!

heikki

Heikki Räisänen, valokuvaaja & videotuottaja

"Olin tyytyväinen UKKO.fi:n palveluun. Laskutus ja oman palkan laskeminen oli helppoa. Kevytyrittäjänä näkee myös konkreettisesti liiketoimintaan liittyvien henkilöstökulujen muodostumisen, kun laskutettavasta summasta tehdyt vähennykset eritellään. Palvelumaksu on mielestäni hyvällä tasolla."

 

Lisäduuni kevytyrittäjänä onnistuu usein vain tietokoneen avulla.

Inspiroiva ja informatiivinen videosarja

Innokkaat nuoret Aatu Itkonen ja Jari Hynynen ovat tehneet videosarjan, jossa he kertovat kevytyrittäjyyden ja opintojen yhdistämisestä.

KATSO VIDEOSARJA YOUTUBE-KANAVALTAMME

Tarvitset vain ripauksen rohkeutta aloittaa!

Kevytyrittäjyys sopii erinomaisesti nuorille!

Kesätöissä kevytyrittäjänä

Intoa työn tekemiseen olisi, mutta et silti ole löytänyt kesätöitä itsellesi? – Mitä jos työllistäisitkin itsesi kesän ajan kevytyrittäjänä?

Lue myös yrittäjätarinamme!

Kevytyrittäjyys alaikäisenä on mahdollista! 16-vuotias Rene ja 17-vuotias Jon tekevät tiliä kevytyrittäjinä

Janika ja Minna tekivät yhteisestä intohimostaan liiketoimintaa – Näin syntyi Kahden ystävän taide

7 vuotta kevytyrittäjänä ennen toiminimen perustamista – viihdealan yrittäjä Aatu, 20, kertoo, miksi oikea aika uudelle yritysmuodolle oli juuri nyt

Urheiluselostaja Toni Saukkola muutti hauskan ajanvietteen mielekkääksi työksi

Kevytyrittäjä Netta Nevalainen: “Epäonnistumisen pelko on luonnollista, mutta sen ei tulisi estää meitä tekemästä sitä mitä haluamme tehdä”

Lue lisää mahdollisuuksistasi klikkaamalla alla olevaa nappulaa!

Kokeile kevytyrittäjyyttä jo tänään!

Kevytyrittäjyys on helpoin tapa aloittaa oma yrittäjämäinen toiminta. Voit myydä omaa työtäsi jo tänään. Ei sitoutumista, ei kuukausimaksuja.
Lue lisää kevytyrittäjyydestä
Leena Honkajuuri

Leena on kokenut viestijä, joka innostuu tarinoista ja auttaa itsenäisiä yrittäjiä saamaan äänensä esille. Vapaa-ajalla Leenan löytää hevosten parista tallilta tai juoksulenkiltä ja yöpöydällä on aina vähintään kolme keskeneräistä kirjaa. Leena on UKKO.fin viestintäpäällikkö.

Muita artikkeleita aiheesta Työelämä:

 • Työelämä Miten löysin ensimmäisen työpaikkani?

  Olin päättänyt, että haluan tehdä kesällä töitä, joten kesätöiden haku oli edessä. Työn saaminen oli tärkeää, sillä olin kyllästynyt pyytämään vanhemmilta taskurahaa. Tiesin myös, että oli tärkeää saada työkokemusta, koska työnantajat kuulemma arvostavat sitä. Olin kuullut kavereiltani, miten he olivat saaneet kesätöitä. Joku oli ”äidin firmassa”, toinen ”naapurin työpaikalla” ja kolmas ”mummin kasvimaalla”. Kaikki olivat saaneet töitä suhteilla. Itse koin,…

  Lue lisää
 • Työelämä Avoin työpaikka – miten saan sen itselleni

  Työnhaku käy nykypäivänä itsessään työstä, ja se vaatii sekä kärsivällisyyttä, että hyvää itsetuntemusta ja lujaa uskoa omiin kykyihin. Kilpailu työpaikoista on kovaa, sillä hakijoita on paljon ja työnantajilla on usein tiukat kriteerit joiden mukaan rekrytointiprosessit etenevät. Kaikkeen työnhakuun pätevät kuitenkin tietyt toistuvat lainalaisuudet. Kuka tahansa voi kehittää itseään paremmaksi työnhakijaksi ja näin parantaa omia työllistymismahdollisuuksia. Itsetuntemus ja omien kykyjen realistinen…

  Lue lisää
 • Työelämä Viisas pääsee vähemmällä – Tehoa työntekoon!

  Freelancerina tai yksityisenä yrittäjänä työskentelyssä on se mahtava puoli, että töiden tekemiseen ei tarvitse käyttää aikaa yhtään enempää kuin töiden tekeminen vaatii. Aikaa ei kulu henkilöstöpalavereihin eikä toimistolla tarvitse notkua, jos hommat ovat jo valmiita. Toisaalta työsuojeluvaltuutettu ei vihellä peliä poikki tilanteessa, jossa töitä on tullut hamstrattua liikaa ja se alkaa syödä koko elämän. Tämän vuoksi erityisesti freelancerin kannattaa panostaa…

  Lue lisää