Yrittäjyyskoulu

Aina kannattaa yrittää

24 erikoista tapaa tienata UKKO.fi:n kevytyrittäjänä – Some luo uusia mahdollisuuksia tienaamiseen

mies-ottaa-selfien

Missasitko tämän vuoden joulukalenterimme? Ei hätää! Nyt saat kaikki luukut eteesi avattuina samalla kertaa ja tutustut mitä jännittävimpiin tapoihin tienata kevytyrittäjänä!
Kevytyrittäjät ovat omaa osaamistaan myyviä henkilöitä, jotka lähettävät laskun tekemästään työstä ilman, että perustavat omaa yritystä. Laskutuspalvelumme mahdollistaa tällaisen yrittäjämäisen toiminnan ja kannustaa, tukee ja neuvoo kevytyrittäjiä kohti omia yritteliäitä unelmiaan.

Perinteiset ammatit ovat yhä suosittuja kevytyrittämisen tapoja, mutta erityisesti nuoret sukupolvet tänä päivänä ovat kekseliäitä itsensä työllistäjiä mitä eriskummallisimmilla tavoilla. Jos unelma-ammattia ei ole näkyvissä avoimissa työpaikoissa, nykynuori luo sellaisen itse ja aloittaa työskentelyn!

Somemaailma mahdollistaa uusia tapoja tienata ja antaa edukkaan markkinointialustan aloitteleville tekijöille

Digitalisaatio on tuonut uusia tapoja tienata ja erityisesti somemaailma tarjoaa rahakkaita tienaamisen muotoja, kun somealustoilla tekijät saavat yleisöä ja löytävät asiakkaita sekä sponsoreita helposti. Rahaa liikkuu siellä, missä ihmisiä on paljon.

Mielenkiintoiset tavalliset ihmiset kiinnostavat ja heidän tekemisiään ja käyttämiään tuotteita halutaan kopioida itselle. Suosittelumarkkinoinnista onkin tullut yhä vahvempi tapa haalia uusia asiakkaita.

Kuvassa nainen ottaa somekuvia itsestään

Visuaalisia töitä on helppoa tuoda esille Instagramissa ja taitavat esiintyjät voivat julkaista omat shownsa You Tubessa. Yrityksen kotisivutkin voivat nykyään olla Facebookissa, jossa kaikenlaisen sisällön jakaminen on helppoa ja luomansa sisällön ja mainokset voi ohjata kaikista otollisimmalle porukalle.

Aloittelevat kevytyrittäjät ja sivutoimiset kevytyrittäjät tarvitsevat sosiaalisen alustan tuodakseen omaa osaamistaan esille ja löytääkseen potentiaalisia asiakkaita. Somevaikuttaminen ja -mainonta on edullista ja helppoa aloittaa silloin, kun ei ole isoja pääomia ja haluaa heti ryhtyä tekemään sitä  mitä rakastaa. Seuraavien kevytyrittäjienkin olisi vaikea saada osaamistaan myytyä palveluna ilman sosiaalisen median mahdollistamaa tehokasta näkyvyyttä ja edullista markkinointia.

Joulukalenterissamme esiintyneet 24 jännää tapaa tienata kevytyrittäjänä

Nämäkin 24 tapaa tienata eivät olisi läheskään yhtä helppoja aloittaa ilman sosiaalisen median mahdollistamaa näkyvyyttä. Hyvin moni näistä kevytyrittäjistä on vieraillut blogissamme ilmoittautumalla viikon kevytyrittäjäksi. 

1. Joulukalenterin ensimmäisestä luukusta paljastui käpyjen kerääjä. Käpyjä kerätään niiden siementen takia. Käpyjen kerääjän työ kuulostaa hiukan mielenvikaiselta, mutta se on oikeasti tärkeä ja hyväpalkkainen työ, googlaa vaikka!

2. Toisesta luukusta paljastui merenneito. Meikit naamaan ja pyrstö päälle! Merenneidot on haluttuja vieraita syntymäpäivillä ja uimahalleissa. Aalloissa siis! Lue merenneidon työstä lisää!

Joulukuva merenneidosta

3. Kolmannesta luukusta paljastui etsivä. “Etsien käy lapsonen maan – Katri Helenakin sen tiesi!” Mutta tiesikö hän, että näitä lapsosia löytyy myös kevytyrittäjien joukosta? Kyllä!

4. Neljännestä luukusta paljastui huonekalukokoaja. ”Rauhaa vain rauhaa kellot ne soi” – Moni perheriita on alkanut kalusteita kootessa. Joulurauha säilyy, kun huonekalukokoaja saapuu hätiin. Mutta auta armias, jos joku ruuvi puuttuu paketista…

5. Viidennestä luukusta paljastui ajo-opettaja. Tietovisa: Täytä puutuva osa. Kaasu, jarru ja ______. Jos tiedät vastauksen, sinulla on hyvät edellytykset alkaa ajo-opettajaksi!

6. Joulukalenterin kuudennesta luukusta paljastui jäänveistäjä. Sanoiko joku jääkylmä? NOU PROBLEM! Jäänveistäjä muuttaa vilun hyytävän hienoksi taiteeksi!

Kuvassa alkoholin koemaistaja

7. Seitsemännestä luukusta paljastui alkoholin koemaistaja. ”Viis vissyä, kori kossua, viis vissyä kori kossua, viis vissyä kori kossua, joulu tullut on taas.” On äärimmäisen tärkeää, ettei yksikään suomalainen pikkujouluissaan joudu juomaan mitään pahanmakuista.

8. Kahdeksannesta luukusta paljastui drag artisti. Kalle päivisin, täti-ihminen iltaisin. Emme nyt puhu jakautuneesta persoonasta, vaan ehkä siisteimmästä taiteen lajista ikinä. Meidän kevytyrittäjänäkin toimivan Villen tarinan voit lukea täältä!

9. Yhdeksännestä luukusta paljastui kappalainen. Siis mikä? Kirkkosanasto hukassa? Ei hätää! Me kerromme. Kappalainen on pappisihminen, joka on samalla tavalla virassa kuin opettaja tai kaupungin kanslian täti. Tämä pappi työskentelee seurakunnassa ja työpaikka on varma.

10. Kymmenennestä luukusta paljastui krematoriotyöntekijä. Tuhkaksi ja tomuksi. Kaikki eivät siihen pysty, mutta ne, jotka pystyvät, ovat kallisarvoisia työntekijöitä! Pyykkipoika nenään ja hommiin!

11. luukusta paljastui poseerausopettaja. Jokaisen nykynuoren unelma on ryhtyä poseerausopettajaksi. Kaiket päivät voi vain käsitellä selfie stickiä ja vaihtaa duck facesta suukkojen puhallukseen. #ilmeellä Lue Blogistamme Wicked Violettasta, joka opettaa mm. poseerausta!

12. luukusta paljastui maton pesijä. Maton pesu on vähemmän hohdokasta kuin matolla lentäminen, mutta positiivisen työllistävää. Rehellisesti… milloin viimeksi pesit mattosi? Niinpä… Sinäkin olisit valmis maksamaan avusta.

Kuvassa mies pesee mattoa

13. luukusta paljastui lapsitulkki. Jännä tuo kulttuuri ja kieli, mitä me kaikki joskus puhuimme. Joku ottaa niistä selvää työkseen, han tosi. Lue lisää lapsitulkin työstä täältä!

14. luukusta paljastui kanojen hoitaja. ”Yks kakkaa, kaks kakkaa, muuta sit ei tarvitakkaan” – paitsi joku joka siivoaa ne läjät?

15. luukusta paljastuu rikkaruohojen kitkijä. Kitkijä taistelee viheliäitä vapaamatkustajia vastaan kuten tarkastajat kasi sporassa! Palkkaa tämä vehreikköjen smurffitutka avuksesi ensi keväänä!

Kuvassa mies kitkee rikkaruohoja

16. luukusta paljastuu esports -pelaaja. Nyky päivän palkintovaimojen unelma. Rahaa pankkitilillä ja lihaksikkaat ranteet sekä peukalot.

17. luukusta paljastuu dramaturgi. Dramaturgi on hän, joka puhaltaa sanoihin elämää ja saa tarinan tanssimaan lavalla, hän, joka muuttaa alkuperäisteoksen suunnan niin, että sydänsurut ovat takuu varmoja ja mielipahalta ei voi välttyä.

18. luukusta paljastuu hedelmän kaivertaja.  Saatko tehtyä mangosta kirahvin tai omenasta albatrossin? – emme mekään. Blogistamme voit lukea jutun hänestä, joka osaa.

19. luukusta paljastuu kuiskaaja. Kun homma on menossa pipariksi, kuiskaaja pelastaa tilanteen. Kuiskaaja on kuin joulutorttu kahvipöydässä piparin sijaan.

20. luukusta paljastui patologi. Tämä ammattilainen, myös sairaalan laadunvalvojaksi kutsuttu henkilö, näkee sen, mitä päälle päin ei näe. ”Olet mitä syöt, makaat niin kuin petaat” -tyylillä. Tämä kudosten tutkija auttaa tulevaisuuden terveyden rakentamisessa.

21.luukusta paljastui ammattijärjestäjä. Himo hamstraajien kauhu on kuin Julius Caesar, joka hajottaa ja hallitsee varmalla kädellä. Hänen kohteilleen saattaa jäädä paha maku suuhun, mutta valtakunta säilyy näin loistokkaampana pitkään. Yksi viikon kevytyrittäjistämme on myös ammattijärjestäjä. Käy kurkkaamassa aiheesta lisää täältä!

22. luukusta paljastui burleskitanssija. Sallitumpaa aistillisuutta nätimmässä paketissa. Käy kurkkaamassa, miltä burleskitanssija Mindy Mad Magnolian työpäivät näyttävät!

23. joulukalenterin luukusta paljastuu koirahieroja. Taikanäppi, joka saa Murren kuin Reetunkin rentoutumaan. Mikäs siinä rapsutellessa ja antaessa rakkautta! Lue blogistamme, mitä muuta kuin koirahierontaa Zibelina tekee!

24. luukusta paljastui joulupukki! Kaikki tykkäävät joulupukista toisin kuin parkkipirkosta. Pukki on roolihahmo, jota voi esittää kuka vain toisin kuin Ulla Taalasmaata. Hyvää joulua!!

Kuvassa joulupukki

Katso loput luukkujen kuvitukset täältä!

Kirjoittaja
Pauliina Saukkonen
Pauliina on markkinointitiimin SEM- ja social media marketing -intoilija, joka inspiroituu hyvästä tiimihengestä ja taitavista työkavereista. Hän on vapaa-ajalla cup cake -leipuri ja rakastaa kaikkea visuaalista tekemistä sekä siskonpoikansa, valkoisen paimenkoiran, Fredin kanssa puuhaamista.

Muita artikkeleita aiheesta Inspiraatio:

 • Inspiraatio ”Yrittäjäksi ryhtyminen antoi minulle vapauden” – mitkä ovat yrittäjyyden parhaat puolet?

  Tuhannet ja tuhannet ihmiset pohtivat tänäänkin Suomessa sitä, että pitäisikö heidän irrottautua palkkatyöstä ja ryhtyä yrittäjäksi. Mikä yrittäjyydessä (tai kevytyrittäjyydessä) oikein vetää puoleensa? Pohdimme aihetta tässä artikkelissa. Vapaus houkuttelee yrittäjäksi Yrittäjyys ei enää 2010-luvulla kalskahda kaikkien korvaan siten, että mieleen tulee vain pelottavia uhkakuvia, byrokratiaa ja vaatimuksia. Yrittäjyysmyönteisyys on levinnyt startup-villityksen myötä kaikkialle Suomeen ja lisännyt positiivisia mielikuvia kaikenlaisesta yrittäjyydestä.…

  Lue lisää
 • Inspiraatio Ukon nimipäivänä 4.4. koko Suomi yrittää – kerro meille, mitä olet aina halunnut yrittää, me palkitsemme parhaat ideat!

  Suomen suurin kevytyrittäjyyspalvelu UKKO.fi kannustaa kaikkia yrittämään huhtikuussa. Yrittämään mitä? No ihan mitä vaan, pääasia on, että yrittää! ”Kulunut vuosi on ollut hyvin raskas monelle yrittäjälle ja uutiset ovat olleet lannistavia ja negatiivisia. Me haluamme tuoda jotain positiivista ihmisille. Autamme toteuttamaan erilaisia ”yrittämisiä”, oli kyseessä sitten yritys opetella vihdoin soittamaan kitaraa, aloittaa laulaminen tai halu perustaa vaikka joku uusi liiketoiminta…

  Lue lisää
 • Inspiraatio Aina kannattaa yrittää

    UKKO.fi oli vain yksi baarissa keksitty idea muiden joukossa. Ja sellaiseksi se olisi jäänytkin, jos emme olisi yrittäneet. Sinä iltana kuppilan pöydässä olimme vain me: Olli, Marko, Antti ja noh, Ukko tietenkin. Jos olisimme nähneet tulevaisuuteen, niin kaverimme Ukko ei ehkä olisi suostunut antamaan omaa nimeään yrityksen käyttöön. Siinä illassa ei varsinaisesti ollut taikapölyä. Ollia, Markoa, Ukkoa ja Anttia…

  Lue lisää