Blogi

Arkistot

23.4.2018

Yrittäjätarina: Digitaalista markkinointia ja palvelumuotoilua

Ajatus yrittäjyydestä on ollut aina olemassa. Työllistin itseni opiskeluaikoina, kun olin mukana paikallisen yrityskeskuksen pystyttämisessä. Toiminimi tuntui siinä hetkessä, kun elettiin vuotta 1997, jotenkin kätevältä ja koko ammattikorkeakoulun ajan toiminimi pysyi rinnalla. Intin jälkeen tuli siirtyminen työelämään ja palkkatöihin, mutta ajatus yrittäjyydestä ei koskaan sammunut.
Lue lisää »
17.4.2018

Käykö kesätyöksi mikä vain?

Kesätöiden saaminen on hitusen helpottunut muutamana edellisenä vuonna talouden hitaasti piristyessä. Helppoa se ei silti ole, sillä kesätöitä on tarjolla vähemmän kuin innokkaita tekijöitä. Työelämä muuttuu niin, että yhä harvempi käy perinteisessä palkkatyössä ja yhä useampi liikkuu erilaisten pätkätöiden ja itsensä työllistämisen välillä. Harva nykyisistä nuorista päätyy rakentamaan yhtäjaksoista uraa vain yhden osaamisen ympärille, vaan heidän työuransa koostuu useista eri urista, jatkuvasta opiskelusta ja oppimisesta ja itsensä kehittämisestä. Tämä saattaa näkyä myös kesätyömarkkinoilla jo nyt; tarjolla on hyvin lyhyitä pätkä- tai keikkasopimuksia toinen toisensa perään, tarvittaessa töihin kutsuttava -sopimuksia, erilaisia freelancerina tehtäviä töitä sekä yhä enenevässä määrin erilaisten alustojen välittämiä keikkoja ja toimeksiantoja.
Lue lisää »
Aniko Lehtinen - viikon kevytyrittäjä

Anikó Lehtinen – Kevytyrittäjyys-podcast

Kevytyrittäjyys-podcastissa tällä kertaa vieraana Anikó Lehtinen. Anikón tittelilista on niin pitkä, että hengästyttää; hän on muun muassa olutasiantuntija, toimittaja, kirjailija, bloggaaja, radiotoimittaja ja opettaja.
6.4.2018 Lue lisää »

Yrittäjän arki = lapsen pääsiäinen

Pääsiäisenaika tuo monelle odotetun hengähdystauon. Toisille se on kuitenkin otollista aikaa kääriä hihat ja potti kotiin! Esimerkiksi yrittäjistä moni painaa töitä pääsiäisenäkin. Miksi? Toiselle...
29.3.2018 Lue lisää »